Ухвала
від 31.05.2016 по справі 686/11439/16-к
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/11439/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2016 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , слідчого та підозрюваного, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Хмельницького клопотання слідчого з особливо важливих справ відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань головного управління ДФС у Хмельницькій області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_5 по матеріалам досудового розслідування за №32015240000000064, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.12.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205 КК України про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Ясень Рожнятівського району Івано-Франківської області, громадянина України, українця, освіта неповна середня, неодруженого, раніше не судимого в силу ст.89 КК України, тимчасово не працюючого, зареєстрованого в АДРЕСА_1 , проживаючого в АДРЕСА_2 ,

в с т а н о в и в :

Слідчим в клопотанні зазначено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32015240000000064, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 , перебуваючи у складному матеріальному становищі, у листопаді 2015 року, посягаючи на встановлений законодавством порядок здійснення підприємницької діяльності, порядок державної реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності і права власності, діючи за попередньою змовою з групою невстановлених слідством осіб, за грошову винагороду вчинив фіктивне підприємництво, придбавши суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) приватне підприємство «Агрофірма Новоушицька» (код ЄДРПОУ 35604995) з метою використання реквізитів підприємства у незаконній діяльності пов`язаної із незаконним формуванням податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки.

При цьому, ОСОБА_6 не мав намір здійснювати фінансово-господарську діяльність пов`язану із виробництвом, продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт та наданням послуг, а у порушення встановленого законодавством порядку здійснення підприємницької діяльності діяв усупереч законодавчих актів України, що регулюють діяльність суб`єктів підприємництва, а саме: статей 19, 56, 57, 65, 89 Господарського кодексу України; статей 81, 87, 89 Цивільного кодексу України; статей 8, 24 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003.

За попередньою змовою із невстановленими слідством особами про вчинення фіктивного підприємництва ОСОБА_6 надав останнім свій паспорт та картку платника податків, які були використані з його відома та погодження для складення реєстраційних документів, необхідних для перереєстрації ПП «Агрофірма Новоушицька» на його ім`я.

Після завершення 25.11.2015 процедури перереєстрації підприємства в органах державної влади, за результатами якої єдиним власником та керівником ПП «Агрофірма Новоушицька» став ОСОБА_6 , невстановлені особи отримали можливість використати реквізити підприємства у незаконній діяльності пов`язаної із безпідставним формуванням податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки.

Отримавши 25.11.2015 в акредитованому центрі сертифікації ключів ТОВ «Центр Сертифікації ключів «Україна» електронний ключ ПП «Агрофірма Новоушицька» невстановлені особи, в період із 07.12.2015 по 08.12.2015 поповнили рахунок ПП «Агрофірма Новоушицька» в системі електронного адміністрування податку на додану вартість №37525100121139, який обслуговується в Державній казначейській службі України (МФО 899998), шляхом перерахування на нього коштів у сумі 171 360 тис. грн., здійснили спробу незаконної діяльності, яка полягала у 249 спробах реєстрації в Єдиному реєстрі завідомо неправдивих податкових накладних на загальну суму 197209 600 грн. про реалізацію для ТОВ «Бакто Груп» (код ЄДРПОУ 39793729) зерна кукурудзи на суму 197209600 грн., у т.ч. ПДВ 32868266 грн., але жодну з них не було зареєстровано через блокування фіскальною службою 05.12.2015 електронного ключа ПП «Агрофірма Новоушицька» та анулювання 10.12.2015 рішенням Новоушицького відділення Дунаєвецької ОДПІ №1 реєстрацію платнику спеціального режиму оподаткування ПДВ.

Обгрунтованість підозри ОСОБА_6 підтверджується зібраними у кримінальному провадженні фактичними даними (доказами) та їх процесуальними джерелами: актом перевірки ПП «Агрофірма Новоушицька» за № 0029/22-01-14-03/35604995 від 23.05.2016р., матеріалами відпрацювання ТОВ «Бакто Груп» м. Києва, згідно яких підприємство відсутнє за місцем реєстрації та має ознаки фіктивності; протоколом допиту підозрюваного ОСОБА_6 , який підтвердив факт перереєстрації на своє ім`я ПП «Агрофірма Новоушицька» без мети здійснення господарської діяльності за матеріальну винагороду та заперечив свою причетність до здійснення діяльності від імені підприємства; висновком судово-почеркознавчої експертизи за № 367/368/16-26 від 31.03.2016, згідно якого підписи в документах, що послужили підставою перереєстрації підприємства на єдиного власника та призначення керівником ПП «Агрофірма Новоушицька» ОСОБА_6 , виконані самим ОСОБА_6 , а також іншими матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до ст. 177 КПК України метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, і враховуючи те, що підозрюваний ОСОБА_6 проживає на території іншої області, не має постійного місця роботи, не одружений, не має утриманців, раніше притягувався до кримінальної відповідальності, застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання запобігатиме спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а також належним чином виконувати свої процесуальні обов`язки.

За результатами досудового слідства 31.05.2016р. ОСОБА_6 оголошено підозру у скоєнні ним кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205 КК України.

Оскільки, ОСОБА_6 проживає на території іншої області, не має постійного місця роботи, не одружений, не має утриманців, раніше притягувався до кримінальної відповідальності, наявність ризиків передбачених п. 1,,4 ч. 1 ст. 177 КПК України слідчий вважає, що застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання запобігатиме спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а також належним чином виконувати свої процесуальні обов`язки. Тому з метою досягнення дієвості даного запобіжного заходу, просить обрати запобіжний захід та встановити обов`язки передбачені ч. 4 ст. 194 КПК України

Заслухавши учасників судового розгляду, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Так, відповідно статті 194 КПК України слідчий суддя при розгляді клопотання враховує відомості про наявність ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, наявність відомостей, передбачених статтею 184 КПК України, наявність обґрунтованої підозри, наявність неможливості запобігти ризикам передбаченим статтею 177 КПК України при застосуванні більш м`яких запобіжних заходів, а також обставини, що перешкоджають завершенню досудового слідства. Крім того, слідчий суддя при вирішення питання враховує положення статті 181 КПК України щодо підстав та строків застосування такого запобіжного заходу.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_6 обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, підозру визнав.

Слідчим суддею встановлено, які слідчі дії проведені на досудовим слідстві, з`ясовано та враховано обставини передбачені частиною 1 статті 178 КПК України для визначення підстав та мети обрання запобіжного заходу: докази вчинення підозрюваним кримінального правопорушення, майнове, сімейне становище, вік і стан здоров`я підозрюваного, міцність соціальних зв`язків підозрюваного по місцю його проживання, наявність місця проживання, тяжкість покарання, яке може бути призначене підозрюваному, з врахуванням того, що санкція частини 1 статті 296 КК України передбачає покарання у вигляді арешту та обмеження волі, слідчий суддя вважає, що є відповідні ризики передбачені статтею 177 КПК України, запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання є достатнім заходом для забезпечення виконання підозрюваним відповідних обов`язків та запобіганню наслідків, передбачених частиною 1 статті 177 КПК України.

Керуючись статтями 176- 179, 178, 184, 194, 196 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Обрати відносно підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у виді особистого зобов`язання строком на два місяці та покласти на нього наступні обов`язки:

прибувати до слідчого, прокурора чи судді за кожним викликом;

не відлучатися з місця постійного проживання в с. Миньківці Андрушівського району Житомирської області без дозволу слідчого, прокурора або суду,

повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання,

Строк дії ухвали про обрання запобіжного заходу закінчується 31 липня 2016 року і дані обов`язки покладені на ОСОБА_6 на строк дії ухвали.

Про обраний запобіжний захід повідомити відділ (відділення) Національної поліції в Житомирський області за місцем проживання підозрюваного.

Повідомити підозрюваного що у разі не виконання покладених на нього судом зобов`язань до нього можуть бути застосовані більш жорсткі запобіжні заходи і може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розмірів мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.05.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58010358
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —686/11439/16-к

Ухвала від 31.05.2016

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Місінкевич А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні