Ухвала
від 17.05.2016 по справі 757/23182/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23182/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого СГ ГСУ НП України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 за погодженням з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається з матеріалів клопотання Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадження № 12015000000000474 від 07.08.2015 за фактом фіктивного підприємництва шляхом створення (придбання) групою осіб ряду суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України; за фактом вчинення за попередньою змовою групою осіб фінансової операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння злочинним шляхом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 209 КК України.

Слідчий клопотання обґрунтовує тим, що що в період 2015 року група осіб діючи за попередньою змовою на території Донецької, Київської, Дніпропетровської області та м. Києва в порушення ст. 81, 87, 89 Цивільного Кодексу України, ст. 56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України, ст. 8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осібпідприємців, створили (придбали) ряд суб`єктів господарської діяльності (юридичних осіб) та ст. 55-1 Господарського кодексу Україниз метою прикриття незаконної діяльності, яка була направлена на здійснення фінансовогосподарських операцій по переводу безготівкових коштів в готівку, формування витрат та податкового кредиту для інших суб`єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг, документальне оформлення безтоварних операцій та протягом 20152016 років здійснюють таку незаконну діяльність.

Крім цього, впродовж 20152016 років, група осіб діючи за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «ГЛОБАЛ ТРЕЙД КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ 39169302), внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК Українистворення зазначених вище фіктивних підприємств, здійснювали фінансові операції з коштами, які надходили на рахунок зазначених підприємств від підприємств реального сектору економіки за начебто виконанні роботи (послуги), які фактично ними не виконувались, з метою виводу грошових коштів у тіньовий неконтрольований державою обіг та їх легалізацію, вчинили фінансові операції по перерахуванню коштів на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності та переведення їх в готівку.

Дії групи осіб, які використовуючи підконтрольні їм фіктивні підприємства та здійснюють незаконну діяльність кваліфіковано за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України. Відповідно до ст.12 КК України за сукупністю дані злочини є особливо тяжкими.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що в квартирі розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , можуть зберігатися предмети та документи, які свідчать про незаконну реєстрацію підприємств, незаконне здійснення фінансовогосподарської діяльності, відкриття та функціонування банківських рахунків, печатки, флеш-накопичувачі, комп`ютерна техніка на якій міститься інформація що має доказове значення у кримінальному провадженні, а також інші предмети та документи, які можуть мати значення для кримінального провадження.

Однак, розглянувши зазначене клопотання слідчий суддя не вбачає підстав, які б вказували на те, що за вказаною адресою можуть зберігатись кошти, здобуті злочинним шляхом, внаслідок незаконно отриманих пільг з оподаткування та незаконно переведені з безготівкової форми в готівку та готівкові кошти, які не оприбутковані в касі підприємства та документах бухгалтерського обліку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання -задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_4 та слідчим слідчої групи ГСУ Національної поліції України на проведення обшуку квартири розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , яка на праві власності рахується за фізичною особою ОСОБА_6 , фактично використовується нею ж та службовими особами ТОВ «ГЛОБАЛ ТРЕЙД КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ 39169302) для прикриття незаконної діяльності з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення, по фінансовогосподарським операціям з ТОВ «МОРО ІНТЕРНЕЙШНЛЛ» (код ЄДРПОУ 39911205), ТОВ «ЛІДЕР ПРОМТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 39987106), ТОВ «БІЛД КОМЬЮНІТІ» (код ЄДРПОУ 39873730), ТОВ «МОЛГРАНТ» (код ЄДРПОУ 39832034), ТОВ «ГАРД ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 39984723), ТОВ «ДЕЛІВЕРІ БІЗНЕС ГРУП» (код ЄДРПОУ 39744197), ТОВ «АРНАД ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 39759943), ТОВ «БІЗНЕС ПЕРФЕКТ ГРУП» (код ЄДРПОУ 39932848), ТОВ «ЛІДЕР 2015» (код ЄДРПОУ 39686510), ТОВ «АЛТЕР ЕГО СІСТЕМ» (код ЄДРПОУ 39936051), ТОВ «ГАРД КОМЬЮНІТІ» (код ЄДРПОУ 39873662), ТОВ «АДРЕНАЛІН-1» (код ЄДРПОУ 39910997), а саме: договори із додатками та додатковими угодами до них, акти прийманняпередачі виконаних робіт, послуг, тощо, накладні, податкові накладні, рахункифактури, платіжні документи, товарнотранспортні накладні, документи щодо руху коштів підприємств, листи підприємств щодо укладання договорів та виконання їх умов, документи щодо підтвердження цін, указаних у зовнішньоекономічних договорах, документи податкової звітності та печатки цих підприємств, документи «тіньового» бухгалтерського обліку, які свідчать про проведення фінансово господарських операцій, висновки фітосанітарійної служби, ветеринарні свідоцтва, посвідчення, та висновки, персональні комп`ютери, ноутбуки, сервери, електронно-обчислювальна техніка та електронні носії інформації, які містять відомості про фінансовогосподарські операції, платежі, переведені службовими особами вказаних підприємств, чорнові записи та зіпсовані документи, блокноти, робочі зошити, документи із вільними зразками почерку, підписів, почерку та відбитків печаток цих підприємств, товарноматеріалі цінності, які не оприбутковані по бухгалтерському та податковому обліку підприємства.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання

Примірник № 2 наданий слідчому

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58023472
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/23182/16-к

Ухвала від 17.05.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні