Ухвала
від 16.10.2015 по справі 751/9602/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/9602/15-к

Провадження №1-кс/751/2079/15

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Чернігів 16 жовтня 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх виїмки, які перебувають у володінні ПАТ Банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), -

Встановив:

До суду з даним клопотанням звернувся старший слідчий з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , погодженим начальником відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , вказавши, що в нього в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, зареєстрованого 05.11.2014 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12014270000000315, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 1, 2 ст. 205, ч.3,4,5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин ОСОБА_5 , створив шляхом реєстрації на підставних осіб ряд суб`єктів підприємницької діяльності реквізити та рахунки яких використовувались для прикриття незаконної діяльності, що полягала в наданні послуг по незаконному формуванню податкового кредиту реально діючим СГД шляхом документального оформлення безтоварних господарських операцій, що призвело до заниження податкових зобов`язань всього на загальну суму 3 625 395, 7 грн..

Також з`ясовано, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) мало взаємовідносини, з підприємствами, що мають ознаки фіктивності та, які входять до «конвертаційного центру», підконтрольного ОСОБА_5 .. Службовими особами даного товариства під час здійснення господарської діяльності, використовувався розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий у ПАТ Банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

З метою швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження та встановлення подальшого руху коштів, фактів можливого зняття готівкових коштів з розрахункового рахунку підприємства, дослідження обсягу проведених розрахунків по даному рахунку, викриття всієї схеми задіяних підприємств та осіб, що сприяли вчиненню кримінального правопорушення, отримання зразків їх почерку та підписів для проведення, в разі необхідності, криміналістичного дослідження у експертних установах, з використанням банківського рахунку № НОМЕР_3 , у сторони кримінального провадження виникла необхідність у отриманні права на тимчасовий доступ та виїмку документів щодо відкриття та використання вищевказаного рахунку, який знаходиться у ПАТ Банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) і становлять банківську таємницю його клієнта ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явився, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином. Про причини неявки суду невідомо. Клопотань про відкладання розгляду справи суду не надходило.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до речей і документів та проведення їх виїмки, які перебувають у володінні ПАТ Банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки дані документи містять відомості та дані, що можуть бути використані як докази під час проведення досудового розслідування.

На підставі викладеного і керуючись: ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України ,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх виїмки - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_6 , старшому оперуповноваженому ОУ ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_7 , старшому оперуповноваженому ОУ ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_8 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_9 право на тимчасовий доступ до оригіналів документів (а в разі їх вилучення, завірені копії) та можливість їх вилучення (проведення виїмки), які знаходяться у володінні ПАТ Банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), а саме:

- документів юридичної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), передбачених „Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 року №492, які були надані для відкриття вказаного банківського рахунку, а також зібраних в результаті користування вказаним рахунком за весь період функціонування рахунків (договорів на касове обслуговування, договорів на відкриття карткових рахунків, карток із зразками підписів та печаток, заяв на відкриття рахунку № НОМЕР_3 , довіреностей, договорів кредитування, тощо);

- інформації як на паперових так і електронних носіях руху грошових коштів по рахунку № НОМЕР_3 ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), із вказівкою часу операції, призначення кожного платежу, назв та номерів рахунків контрагентів, з виведенням щоденних залишків по рахунках за період з 05.11.2014 року по 10.09.2015 року;

- первинних документів, що свідчать про зарахування на банківський рахунок № НОМЕР_3 та зняття з нього грошових коштів (платіжні доручення, грошові чеки, платіжні вимоги та інші розрахункові документи) за період з 05.11.2014 року по 10.09.2015 року.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.10.2015
Оприлюднено20.03.2023

Судовий реєстр по справі —751/9602/15-к

Ухвала від 16.10.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні