Постанова
від 24.12.2015 по справі 804/12019/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 грудня 2015 р. Справа № 804/12019/15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Павловського Д.П., розглянувши в порядку скороченого провадження у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Криворізької центральної об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області до Приватного підприємства «Хот-Лайн Трейдінг» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Криворізька центральна об’єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства «Хот-Лайн Трейдінг», в якому просить припинити юридичну особу Приватне підприємство «Хот-Лайн Трейдінг».

Позовні вимоги обґрунтовані з посиланням на п.п. 16.1.3 п. 16.1 та п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VІ тим, що відповідач в порушення вимог чинного законодавства не подає до Криворізької центральної об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів з 09.11.2012 року.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 31.08.2015 року відкрито скорочене провадження у справі.

Відповідачу надіслано копію ухвали про відкриття скороченого провадження в даній адміністративній справі за адресою: вул. Балакіна, 20/72, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50076.

Копію ухвали про відкриття скороченого провадження відповідач отримав 03.12.2015 року, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення.

Станом на 24.12.2015 року заперечення відповідача проти адміністративного позову до суду не надходили.

Відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Розглянувши матеріали справи та доводи позовної заяви, суд встановив наступні обставини та відповідні їм правовідносини.

Як вбачається з матеріалів справи, Приватне підприємство «Хот-Лайн Трейдінг» знаходиться на обліку в Криворізькій центральній об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Згідно інформації Криворізької центральної об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області відповідач не подає до податкової служби податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів з 09.11.2012 року.

Розпорядженням в.о. начальника Криворізької центральної об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області від 18.08.2015 року № 23, вирішено звернутися до адміністративного суду щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Податкового Кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003р. № 755-IV юридична особа припиняється, зокрема, в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням державного органу, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Абзацом 4 пункту 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» встановлено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом.

Оцінуючи письмові докази, які були дослідженні судом у їх сукупності, приймаючи до уваги, що відповідач не подає до Криворізької цетральної об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звітність більше року, суд вважає необхідним припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Хот-Лайн Трейдінг».

Керуючись статтями 158-163, 167, 183-2, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Криворізької центральної об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Хот-Лайн Трейдінг» (вул. Балакіна, 20/72, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50076, код ЄДРПОУ 35005112).

Копію постанови направити відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції для внесення відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.12.2015
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58039081
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/12019/15

Постанова від 24.12.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

Ухвала від 31.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні