Постанова
від 01.09.2015 по справі 814/2308/15
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01.09.2015 р. Справа № 814/2308/15 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді О.Ф. Середа розглянувши адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовом: Державної податкової інспекції у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС Миколаївської області, м. Миколаїв

до відповідача: Приватного підприємства "ОСОБА_1 Сервіс", м. Миколаїв

Суть спору: припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в:

Державна податкова інспекція у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС Миколаївської області (надалі - позивач) звернулася до суду з позовом про припинення юридичної особи - Приватного підприємства "ОСОБА_1 Сервіс" (надалі - відповідач) у зв'язку з неподанням останнім податкових декларацій, документів фінансової звітності, відповідно до закону, протягом року.

Відповідно до п. 3 ч. 1 та ч. 2 ст. 183-2 КАС України адміністративні справи щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом, суд може розглядати в порядку скороченого провадження, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Суд запропонував відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Однак у строки, визначені чинним законодавством, відповідачем до суду не було подано заперечення.

Розглянув адміністративну справу в порядку скороченого провадження за місцезнаходженням відповідача, дослідив письмові докази, надані позивачем, та прийшов до такого висновку.

Приватне підприємство "ОСОБА_1 Сервіс" як юридична особа зареєстроване в єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи як суб'єкт господарської діяльності 08.10.2010 року.

Відповідно до пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України відповідач зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з наданими позивачем відомостями, відповідач не звітує перед податковими органами, про що свідчить Акт перевірки дотримання податкового законодавства № 5/14-05-15/3723967 від 05.02.2014 року.

Частиною 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» передбачено, що підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно наданих позивачем відомостей у відповідача відсутня заборгованість перед державним бюджетом.

Відповідно до пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Позов поданий до адміністративного суду у межах строку, передбаченого статтею 99 Кодексу адміністративного судочинства України.

Судові витрати відсутні.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та їх належить задовольнити в повному обсязі.

Керуючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податкової інспекції у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС Миколаївської області задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство "ОСОБА_1 Сервіс" (пр-т Корабелів, 20/7, м. Миколаїв, 54052, код ЄДРПОУ 37239367).

Постанову для виконання надіслати Державному реєстратору реєстраційної служби Миколаївського міського управління юстиції Миколаївської області і зобов'язати його повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Апеляційна скарга подається до Одеського адміністративного апеляційного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд в 10- денний строк з моменту отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною та виконується негайно.

Головуючий суддя О. Ф. Середа

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.09.2015
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58039844
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/2308/15

Постанова від 01.09.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

Ухвала від 20.07.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні