Ухвала
від 31.05.2016 по справі 916/155/15-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"31" травня 2016 р.Справа № 916/155/15-г

За заявою кредитора: Публічного акціонерного товариства В«ВТБ БАНКВ» , м.Київ

до боржника: Закладу культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю В«Одеський палац моряківВ» , м.Одеса

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

Від ТОВ „Мега Комфорт ДевелопментВ» - ОСОБА_1, за довіреністю;

Ліквідатор - не з'явився.

Суть спору : про визнання банкрутом.

Постановою господарського суду Одеської області від 25.06.2015р., крім іншого, Закладу культури у вигляді ТОВ В«Одеський палац моряківВ» визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою від 17.02.2016р. суддя Лепеха Г.А. прийняв справу про банкрутство Закладу культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю В«Одеський палац моряківВ» до свого провадження та призначив до розгляду в засіданні суду.

Ухвалою від 25.02.2016р. ліквідатором Закладу культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю В«Одеський палац моряківВ» призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2

Ліквідатором надано пояснення про хід ліквідаційної процедури та заявлено клопотання про продовження строку, про що надано протокол засідання комітету кредиторів від 27.05.2016р.

У п.86 Постанови Пленуму Верховного Суду України №15 від 18.12.2009р. "Про судову практику в справах про банкрутство" визначено, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте, невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Згідно із ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" підлягають довгостроковому зберіганню.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Враховуючи, що необхідні заходи, які є обов'язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не виконані, а суду не представлений ліквідаційний звіт та баланс банкрута, суд доходить до висновку про необхідність продовжити строк ліквідаційної процедури Закладу культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю В«Одеський палац моряківВ» та повноважень ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого ОСОБА_2 до 25.08.2016р.

Ліквідатор звернувся до господарського суду з клопотанням про скасування обтяження нерухомого майна банкрута та вилучення записів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно з наступних підстав.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 25.05.2015р. визнано грошові вимоги Публічного акціонерного товариства "ВТБ БАНК" до ЗК ТОВ «Одеський палац моряків».

Зазначені кредиторські вимоги ПАТ «ВТБ Банк» до ЗК ТОВ «Одеський палац моряків» виникли з Договору про надання відновлювальної відкличної кредитної лінії № 62ВД від 26.11.2007р., із змінами та доповненнями на підставі договорів №№1-18.

В забезпечення виконання зобов'язань за зазначеним Договором № 62ВД від 26.11.2007р., між ПАТ «ВТБ БАНК» та ЗК ТОВ «Одеський палац моряків» 26.11.2007р. укладено Іпотечний договір № 62ВД, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_3, та зареєстровано в реєстрі за № 3850.

Данні про іпотеку було внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (Державний реєстр іпотек), номер запису про іпотеку 6769728.

15.12.2015р. між ПАТ «ВТБ БАНК» та ТОВ «Арма Факторинг» укладено Договір про відступлення права вимоги грошових зобов'язань за Кредитним договором. Згідно даного договору відбулося відступлення права вимоги заборгованості по тілу та процентам за кредитним договором № 62 ВД від 26.11.2007р. зі змінами та доповненнями до нього (додатками), що був укладений між ПАТ «ВТБ БАНК» та ЗК ТОВ «Одеський палац моряків».

15.12.2015р. між ПАТ «ВТБ БАНК» та ТОВ «Арма Факторинг» укладено Договір про відступлення права вимоги грошових зобов'язань за Кредитним договором. Згідно даного договору відбулося відступлення права вимоги пені за несвоєчасне повернення кредиту та 3 % річних за кредитним договором № 62 ВД від 26.11.2007р., що був укладений між ПАТ «ВТБ БАНК» та ЗК ТОВ «Одеський палац моряків».

15.12.2015р. між ТОВ «Арма Факторинг» та ТОВ «МЕГА КОМФОРТ ДЕВЕЛОПМЕНТ» Договір про відступлення права вимоги грошових зобов'язань за Кредитним договором. Згідно даного договору відбулося відступлення права вимоги заборгованості по тілу та процентам за кредитним договором № 62 ВД від 26.11.2007р. зі змінами та доповненнями до нього (додатками), що був укладений між ПАТ «ВТБ БАНК» та ЗК ТОВ «Одеський палац моряків».

15.12.2015р. між ТОВ «Арма Факторинг» та ТОВ «МЕГА КОМФОРТ ДЕВЕЛОПМЕНТ» укладено Договір про відступлення права вимоги грошових зобов'язань за Кредитним договором. Згідно даного договору відбулося відступлення права вимоги пені за несвоєчасне повернення кредиту та 3 % річних за кредитним договором № 62 ВД від 26.11.2007р., що був укладений між ПАТ «ВТБ БАНК» та ЗК ТОВ «Одеський палац моряків».

Відповідно до вищезазначених договорів про відступлення права вимоги грошових зобов'язань за кредитним договором від 15.12.2015р. ТОВ «МЕГА КОМФОРТ ДЕВЕЛОПМЕНТ» набуло прав кредитора до ЗК ТОВ «Одеський палац моряків».

Частиною 5 статті 3 Закону України «Про іпотеку», передбачено, що: «Іпотека має похідний характер від основного зобов'язання і є дійсною до припинення основного зобов'язання або до закінчення строку дії іпотечного договору».

Відступлення права вимоги за Іпотечним договором № 62ВД від 26.11.2007р., укладеного між ПАТ «ВТБ БАНК» та ЗК ТОВ «Одеський палац моряків», посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_3, та зареєстровано в реєстрі за № 3850, не відбувалось та у зв'язку із припиненням основного зобов'язання ЗК ТОВ «Одеський палац моряків» перед ПАТ «ВТБ БАНК», не була скасована та не виключено відповідний запис з Державного реєстру іпотек, що встановлено ст. 17 Закону України «Про іпотеку», а саме:

Абз. 2 ч. 1 ст. 17 Закону України «Про іпотеку» встановлено, що Іпотека припиняється у разі припинення основного зобов'язання або закінчення строку дії іпотечного договору.

Ч. 3 ст. 17 Закону України «Про іпотеку» встановлено, що Відомості про припинення іпотеки підлягають державній реєстрації у встановленому законодавством порядку.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 25.02.2016, здійснено заміну кредитора - Публічного акціонерного товариства "ВТБ БАНК" на товариство з обмеженою відповідальністю „Мега Комфорт Девелопмент".

Відповідно до Інформаційної довідки та даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта, станом на 23.05.2016 року за Закладом культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю "Одеський палац моряків" існує державна реєстрація обтяжень.

Ст. 38 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачено наслідки прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, одним з таких наслідків є скасування арешту, накладеного на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Отже, з моменту визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури всі обтяження його активів підлягають скасуванню, та з метою задоволення вимог кредиторів за рахунок коштів, отриманих від здійсненої у встановленому порядку реалізації майна банкрута, майно банкрута повинно бути вільним від будь-яких обтяжень.

На виконання обов'язків ліквідатора ЗК ТОВ «Одеський палац моряків», з метою скасування вищезазначених арештів та заборон відносно банкрута ЗК ТОВ «Одеський палац моряків», 20.04.2016 року, цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення, на адресу Відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України та 04.05.2016 року, цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення, на адресу Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, направлено вимогу про скасування вищезазначених заборон, обмежень та обтяжень відносно ЗК ТОВ «Одеський палац моряків», та внесення відповідних записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна, однак на адресу ліквідатора жодних відповідей не надходило та не скасовано вищезазначені заборони.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд Одеської області задовольняє клопотання ліквідатора та скасовує обтяження, накладенні на майно ЗК ТОВ «Одеський палац моряків».

Приймаючи до уваги, що для розгляду справи необхідні нові докази, розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись, ст.ст. 38, 46 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури Закладу культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю В«Одеський палац моряківВ» та повноважень ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого ОСОБА_2 до 25.08.2016р.

2 . Клопотання ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_2 про скасування обтяження нерухомого майна Закладу культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю В«Одеський палац моряківВ» - задовольнити.

3 . Скасувати обтяження нерухомого майна банкрута Закладу культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеський палац моряків» (65026, Одеська обл., м. Одеса, Приморський район, Приморський бульвар, будинок 9; код ЄДРПОУ 31710268) та вилучити записи з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (Державного реєстру іпотек), а саме:

- Запис 1: Номер запису про іпотеку: 6769728.

Державний реєстратор: приватний нотаріус ОСОБА_4, Одеський міський нотаріальний округ, Одеська обл.

Підстава виникнення іпотеки: Договір № 10 про внесення змін. серія та номер: реєстр № 279. виданий 03.03.2012. видавник: Приватний нотаріус КМНО ОСОБА_3

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 15330481 від 22.08.2014 13:40:15, приватний нотаріус ОСОБА_4, Одеський міський нотаріальний округ, Одеська обл.

Відомості про суб'єкт обтяження:

Іпотекодержатель: Публічне акціонерне товариство "ВТБ Банк", Код ЄДРПОУ 14359319, адреса: Україна, м. Київ, бульвар Тараса Шевченко/вулиця Пушкінська, 8/26.

Іпотекодавець: Заклад культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеський палац моряків», код ЄДРПОУ: 31710268, адреса: Україна, Приморський бульвар, 9, м. Одеса, 65026

Відомості про реєстрацію до 01.01.2013: Державний реєстратор іпотек, реєстраційний номер іпотеки: 6099755, 26.11.2007 15:11:51, реєстратор: Київський міський нотаріальний округ.

4. Скасувати обтяження нерухомого майна банкрута ЗК ТОВ «Одеський палац моряків» (65026, Одеська обл., м. Одеса, Приморський район, Приморський бульвар, будинок 9; код ЄДРПОУ 31710268) та вилучити записи з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта), а саме:

- Запис 1: Номер запису про обтяження: 14211393 (внесено відповідно до постанови Відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, номер 46540741, від 14.02.2015 ).

Дата, час державної реєстрації: 05.03.2015 16:04:09

Державний реєстратор: приватний нотаріус ОСОБА_4, Одеський міський нотаріальний округ, Одеська обл.

Підстава виникнення обтяження: постанова, про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, серія та номер: 46540741, виданий 14.02.2015, видавник: відділ примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 29301613 від 18.04.2016 15:27:53, приватний нотаріус ОСОБА_4, Одеський міський нотаріальний округ, Одеська обл.

Вид обтяження: арешт нерухомого майна

Обтяжувач: Відділ примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України, код ЄДРПОУ: 00015622, адреса: Україна, 01001, м. Київ, вул. Артема, 73

Особа, майно/права якої обтяжуються: Заклад культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеський палац моряків», код ЄДРПОУ: 31710268, адреса: Україна, Приморський бульвар, 9, м. Одеса, 65026.

Опис предмета обтяження: все нерухоме майно.

- Запис 2: Номер запису про обтяження: 8959761 (спеціальний розділ);

Дата, час державної реєстрації: 05.03.2015 16:04:09

Державний реєстратор: ОСОБА_5, Одеське міське управління юстиції, Одеська обл..

Підстава виникнення обтяження: постанова, про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, серія та номер: 46540741, виданий 14.02.2015.

Видавник: відділ примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України.

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 19825046 від 05.03.2015 16:04:23, ОСОБА_5, Одеське міське управління юстиції, Одеська обл..

Вид обтяження: арешт нерухомого майна.

Відомості про суб'єктів обтяження:

Обтяжувач: Відділ примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України, код ЄДРПОУ: 00015622, адреса: Україна, 01001, м. Київ, вул. Артема, 73.

Особа, майно/права якої обтяжуються: Заклад культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеський палац моряків», код ЄДРПОУ: 31710268, адреса: Україна, Приморський бульвар, 9, м. Одеса, 65026.

Опис предмета обтяження: все нерухоме майно.

- Запис 3: Номер запису про обтяження: 6768391 (спеціальний розділ)

Дата, час державної реєстрації: 22.08.2014 13:00:41

Державний реєстратор: ОСОБА_6, Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві, м. Київ.

Підстава виникнення обтяження: постанова, серія та номер: ВП34171874, виданий 21.08.2014.

Видавник: відділ примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 15329121 від 22.08.2014 13:03:41, ОСОБА_6, Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві, м. Київ.

Вид обтяження: арешт нерухомого майна

Обтяжувач: Відділ примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України, код ЄДРПОУ: 37471975

Особа, майно/права якої обтяжуються: Заклад культури у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеський палац моряків», код ЄДРПОУ: 31710268.

Опис предмета обтяження: все нерухоме майно за винятком нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою м.Одеса, Приморський бульвар, 9,загальною площею 5 796,3 кв.м. та складається з : літ.А-нежила будівля площею 5 645,0 кв.м.; літ.Б-нежила будівля площею 124,3 кв.м; №1-5-огорожа; мостіння, що належить на праві власності ТОВ"Одеський палац моряків".

5 Відкласти розгляд справи на „21В» червня 2016р. о 12:20. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр-т Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

6. Зобов'язати:

ліквідатора банкрута - надати письмові відомості про хід ліквідаційної процедури.

7. Визнати явку у судове засідання обов'язковою .

Суддя Г.А. Лепеха

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення31.05.2016
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58043161
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/155/15-г

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 04.08.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 19.07.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 31.05.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 14.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 07.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 07.08.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні