Ухвала
від 24.03.2016 по справі 925/1901/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"24" березня 2016 р. Справа № 925/1901/15

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого -судді Довганя К.І., секретарем судового засідання Петрик І.О. за участю представників сторін: позивача - ОСОБА_1 за довіреністю, відповідача - не з'явився, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова Компанія "Сімекс" до Компанії "Ets ALFA" про стягнення 202026,03 грн.

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення 202026,03 грн. заборгованості за контрактом №11082015 від 11.08.2015р.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив. Відзиву на позов суду не подав.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач у справі компанія "Ets ALFA" є нерезидентом та зареєстрована у республіці Сенегал.

Відповідно до ст.125 ГПК України, у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Судове доручення надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

19.10.2000 Україною ратифіковано Гаазьку конвенцію про порядок вручення судових та позасудових документів у цивільних та комерційних справах від 15.11.1965р. Зазначену Конвенцію ратифіковано також республікою Кіпр, на території якої знаходиться один із відповідачів та третя особа.

Ця Конвенція застосовується у цивільних та комерційних справах щодо всіх випадків, коли існує потреба в передачі судових та позасудових документів для вручення за кордоном.

Відповідно до ст. 15 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, якщо документ про виклик до суду або аналогічний документ підлягав передачі за кордон з метою вручення відповідно до положень цієї Конвенції, і якщо відповідач не з'явився, то судове рішення не може бути винесено, поки не буде встановлено, що: а) документ був вручений у спосіб, передбачений внутрішнім правом запитуваної Держави для вручення документів, складених у цій країні, особам, які перебувають на її території; Ь) документ був дійсно доставлений особисто відповідачеві або за його місцем проживання в інший спосіб, передбачений цією Конвенцією, і що, в кожному з цих випадків, вручення або безпосередня доставка були здійснені в належний строк, достатній для здійснення відповідачем захисту. Кожна Договірна Держава може заявити, що суддя незалежно від положень частини першої цієї статті може постановити рішення, навіть якщо не надійшло жодного підтвердження про вручення або безпосередню доставку, у разі, якщо виконані всі наступні умови: а) документ було передано одним із способів, передбачених цією Конвенцією, Ь) з дати направлення документа сплинув термін, який суддя визначив як достатній для даної справи і який становить щонайменше шість місяців, с) не було отримано будь-якого підтвердження, незважаючи на всі розумні зусилля для отримання його через компетентні органи запитуваної Держави.

Судом встановлено, що в матеріалах справи відсутні докази того, що ухвала суду про порушення провадження у справі та призначення справи до розгляду була вручена відповідачу, а тому, відповідно до ст. 77 ГПК України та ст. 15 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

Виходячи з викладеного, з метою належного повідомлення сторін про розгляд справи суд вважає за необхідне зобов'язати позивача здійснити переклад документів необхідних для направлення до компетентного органу республіки Сенегал для вручення за місцезнаходженням відповідача.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 27, 77, 86 ГПК України та ст. 15 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних

УХВАЛИВ:

Зобов'язати позивача у відповідності до Гаазької конвенції про порядок вручення судових та позасудових документів у цивільних та комерційних справах від 15.11.1965 р. та інструкції „Про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень (затверджена Наказом Міністерства юстиції України від 27.06.2008 р. №1092/5/54)В» надати суду переклад документів для вручення першому відповідачу, а саме:

- ухвала суду;

- прохання про вручення;

- підтвердження вручення;

- короткий виклад документа, що підлягає врученню;

- виклик(повідомлення) про день судового розгляду

до 0 5 липня 2016 року.

Розгляд справи відкласти, призначивши судове засідання 10год.00 хв. 05 липня 2016 р. у приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка 307.

Визнати явку представників сторін у судове засідання обов'язковою.

Суддя Довгань К.І.

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення24.03.2016
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58043422
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1901/15

Рішення від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 24.03.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні