Ухвала
від 27.05.2014 по справі 381/2477/14-к
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1-кс/381/274/14

381/2477/14-к

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м.Фастів Київська область 27.05.2014 року

Слідчий суддя Фастівського міськрайонного суду ОСОБА_1

за участю прокурора Фастівської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 ,

за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Фастівського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_3 ,

з участю секретаря ОСОБА_4

розглянув клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Фастівського МВ ГУ МВС України в Київській області про тимчасовий доступ до документів в кримінальному провадженні № 12013100310002172 від 29.11.2013 року.

Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження.

в с т а н о в и в :

26.05.2014 року до Фастівського міськрайонного суду надійшло клопотання старшого слідчого СВ Фастівського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю відомості, які можуть становити банківську таємницю відносно клієнта вказаного банку - ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Підставою звернення стало те, що у провадженні слідчого відділу Фастівського МВ ГУ МВС України в Київській області знаходиться кримінальне провадження, яке 29.11.2013 внесено до ЄРДР за № 12013100310002172, за ч. 2 ст. 205 КК України по факту фіктивної реєстрації на підставних осіб суб`єкта господарювання, з метою подальшого їх використання для здійснення безтоварних операцій.

Зокрема, задокументовано факт фіктивної реєстрації ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_2 ) директором і засновником якого являється громадянка України, жителька м. Фастів - ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженка Київської області м.Фастів, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , інд. код НОМЕР_3 ).

В ході досудового розслідування, з врахування наданих ОСОБА_5 пояснень щодо вказаного факту реєстрації та діяльності товариства, встановлено, що будь-якого роду документальних матеріалів щодо реєстрації та фінансово-господарської ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_2 не підписувала, будь-якого практичного досвіду діяльності та знань в такій області не має, і не володіє будь-якого роду інформацією щодо функціонування товариства.

Разом з тим, у ході проведеного аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_2 її банківських рахунків та інших суб`єктів господарювання з якими остання підтримувала господарські відносини встановлено, що ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_2 на протязі вересня-листопада 2013 року мала господарські відносини з ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ).

Так, загальна сума коштів, яка надійшла на розрахунковий рахунок ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_2 від ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 становить близько 10 млн. 493 тис.грн., що пов`язано з незаконною діяльністю, які в подальшому можливо були незаконно переведені в готівку невстановленими особами.

Під час досудового розслідування по кримінальному провадженню № 12013100310002172 від 29.11.2013, встановлено, що з метою прикриття незаконної діяльності, а також протиправного переведення грошових коштів у готівку, невстановленими досудовим розслідуванням особами зареєстровано ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), після чого від імені вказаного товариства відкрито у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( НОМЕР_4 ) розрахунковий рахунок № НОМЕР_5 , через який у 2013-2014 р.р. здійснювалося перерахування грошових коштів на рахунки інших комерційних структур, отриманих внаслідок незаконної діяльності, в т.ч. і для їх можливого подальшого незаконного переведення у готівку.

Відповідно до ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документівздійснюється на підставіухвалислідчогосудді, суду.

На підставі викладеного, з метою встановлення походження коштів, які перераховувались ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на рахунки інших підприємств, виникає необхідність у доступі до матеріалів, що містять охоронювану законом таємницю відомості, які можуть становити банківську таємницю, а самедо роздруківок руху коштів по розрахунковому рахунку НОМЕР_5 , відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (МФО НОМЕР_6 ) та юридичної справи ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що у свою чергу забезпечить таким чином виконання завдань кримінального провадження, щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Доступ до вищезазначеної інформації для кримінального провадження буде мати як доказове значення та забезпечить таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160,163 КПК України,

у х в а л и в :

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому СВ Фастівського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_3 до інформації, що містять охоронювану законом таємницю відомості, які можуть становити банківську таємницю відносно клієнта вказаного банку - ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ), та надати можливість вилучити наступні документи, а саме:

- роздруківку руху коштів з 01.01.2014р. по розрахунковому рахунку № НОМЕР_5 , відкритому ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (МФО НОМЕР_6 ) з моменту їх відкриття вказаним товариством по теперішній час у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (МФО НОМЕР_6 ) із наданням вказаної інформації в електронному вигляді;

- копій наявних платіжних доручень на перерахування грошових коштів з рахунків ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з моменту їх відкриття вказаним товариством по теперішній час;

- копій документів, які слугували підставою для перерахування грошових коштів з рахунків ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з моменту їх відкриття вказаним товариством по теперішній час;

- документи юридичної справи ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в тому числі актів прийому-передачі ключових дисків, паролів, електронних підписів, а також інформації в електронному і графічному вигляді щодо адрес з яких надходили повідомлення про перерахування грошових коштів в електронній системі «Клієнт-Банк».

Строк дії ухвали на протязі одного місяця з дня її постановлення.

На ухвалуможе бути подана апеляційнаскаргапротягомп`ятиднів з дня їїпроголошення до Апеляційного суду Київськоїобласті.

Відповідно до ст.166 КПК України, у разіневиконанняухвали про тимчасовий доступ до речей і документівслідчийсуддя, за клопотаннямстороникримінальногопровадження, якійнадано право на доступ до речей і документів, має право постановитиухвалу про проведенняобшуку з метою відшукування та вилученнязазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.05.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу58055762
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів в кримінальному провадженні № 12013100310002172 від 29.11.2013 року. Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження

Судовий реєстр по справі —381/2477/14-к

Ухвала від 27.05.2014

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 27.05.2014

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні