Ухвала
від 30.05.2016 по справі 817/4160/14
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

30 травня 2016 рокуСправа № 817/4160/14 м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Шарапа В.М., за участю секретаря судового засідання Левченко Т.М. сторін та інших осіб, які беруть участь у справі:

державного виконавця: не прибув,

стягувача (позивача): представник не прибув,

боржника (відповідача): представник не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про заміну сторони виконавчого провадження з виконання виконавчого листа у справі №817/4160/14 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області до Відкритого акціонерного товариства «Оржівський ДОК» про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До Рівненського окружного адміністративного суду надійшла заява Рівненського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду виданого 30.05.2015 року у справі №817/4160/14 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області до Відкритого акціонерного товариства «Оржівський ДОК» про стягнення заборгованості. Просить замінити стягувача у виконавчому провадженні управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області його правонаступником Рівненським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області.

В обґрунтування заяви зазначає, що управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області припинило діяльність шляхом злиття та утворення Рівненського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області.

Представник заявника (стягувача) в судове засідання не прибув. Подав до суду клопотання про розгляд заяви без участі представника управління.

Державний виконавець в судове засідання не прибув, причини неприбуття суду не повідомив. Про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлений належним чином.

Представник відповідача (боржника) в судове засідання не прибув, причини неприбуття суду не повідомив. Про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлений належним чином.

Враховуючи неявку в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, відповідно до ч.2 ст.264 КАС України, суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представників сторін на підставі наявних доказів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС України, повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та додаткові докази, подані на обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив наступне.

На виконанні відділу державної виконавчої служби Рівненського районного управління юстиції перебуває виконавче провадження №50432156 з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду виданого 30.05.2015 року про стягнення з Відкритого акціонерного товариства «Оржівський ДОК» на користь Управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 12763,33 грн. (а.с.43а).

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України, зокрема, управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області реорганізоване у Рівненське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області.

Згідно з ч.5 ст.8 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Частиною 1 статті 264 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", ст.ст. 160, 165 та 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Рівненського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду виданого 30.05.2015 року за наслідками розгляду адміністративної справи №817/4160/14, стягувача - управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області його правонаступником - Рівненським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Шарапа В.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.05.2016
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58068604
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/4160/14

Ухвала від 30.05.2016

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шарапа В.М.

Ухвала від 26.01.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Постанова від 05.02.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 26.01.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні