Ухвала
від 31.05.2016 по справі 910/6175/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

31.05.2016Справа №910/6175/16

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХНОЕКОТРЕЙДІНГ» до Комунального підприємства «Київський метрополітен» про визнання недійсними результатів конкурсних торгів Суддя Демидов В.О. Представники сторін: від позивача:не з'явився; від відповідача:Василенко Т.О. (дов. №170 від 25.12.2015 р.);

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕХНОЕКОТРЕЙДІНГ" звернулось до господарського суду міста Києва із позовом до Комунального підприємства "Київський метрополітен" про визнання недійсними результатів конкурсних торгів.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 07.04.2016 р. порушено провадження у справі №910/6175/16, розгляд справи призначено на 10.05.2016 р.

Судове засідання 10.05.2016 р. не відбулось, у зв'язку з перебуванням судді Демидова В.О. на лікарняному.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 20.05.2016 р. у зв'язку із виходом судді Демидова В.О. з лікарняного, розгляд справи №910/6175/16 призначено на 31.05.2016 р.

31.05.2016 р. представником відповідача на виконання вимог ухвали суду від 20.05.2016 р. через загальний відділ суду було подано клопотання про долучення документів до матеріалів справи та відзив на позовну заяву, відповідно до змісту якого проти позовних вимог заперечує та просить відмовити в їх задоволенні.

Представник позивача, що належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, в судове засідання 31.05.2016 р. не з'явився, вимог ухвали суду від 20.05.2016 р. не виконав, про причини неявки суд не повідомив.

Представник відповідача в судове засідання 31.05.2016 р. з'явився, вимоги ухвали суду від 20.05.2016 р. виконав, надав усні пояснення по справі.

Відповідно до ст. 24 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача.

Господарський суд, встановивши до прийняття рішення, що позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, може за згодою позивача, не припиняючи провадження у справі, допустити заміну первісного відповідача належним відповідачем.

Про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.

Пунктом 1.3 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 р. №18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» визначено, що господарський суд за клопотанням сторони або за своєю ініціативою має право до прийняття рішення залучити до участі у справі іншого відповідача, якщо у спірних правовідносинах він виступає або може виступати як зобов'язана сторона.

Суд зазначає, що про доцільність залучення іншого відповідача вирішується господарським судом у кожному конкретному випадку з урахуванням усіх обставин та матеріалів справи і з огляду на те, чи сприятиме залучення іншого відповідача з'ясуванню усього кола обставин, що входять до предмета доказування у справі, встановленню наявності або відсутності правопорушення, прийняттю законного та обґрунтованого рішення. Також при вирішення питання щодо залучення іншого відповідача необхідно мати на увазі, що інший відповідач має бути такою юридичною чи фізичною особою, за рахунок якої в принципі можливо було б задовольнити позовні вимоги.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення представника відповідача, суд дійшов до висновку про необхідність залучення Товариства з обмеженою відповідальністю «МТК-Група» до участі у справі в якості відповідача 2, оскільки вказане товариство, відповідно до Протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій №61 від 29.01.2016 р. було визнано переможцем спірних торгів.

Відповідно до норм статті 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів; залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; необхідність заміни відведеного судді, судового експерта.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги залучення судом з власної ініціативи Товариства з обмеженою відповідальністю «МТК-Група» до участі у справі в якості відповідача 2, з метою надання сторонам можливості реалізувати принцип змагальності, рівності всіх учасників процесу перед законом та судом, забезпечення участі представників у судовому засіданні та надання додаткових доказів в обґрунтування заявлених вимог та заперечень, а також з метою всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи, оцінки та дослідження доказів, суд приходить до висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 24, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі, як відповідача 2 - Товариство з обмеженою відповідальністю «МТК-Група» (14005, м. Чернігів, вул. Мартина Небаби, 102 кв. 5; ідентифікаційний код 39518669).

2. Відкласти розгляд справи на 05.07.16 р. о 10:40 год . Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б, зал судових засідань №11 .

3. Зобов'язати позивача:

- надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю «МТК-Група» (14005, м. Чернігів, вул. Мартина Небаби, 102 кв. 5) копію позовної заяви та всіх доданих до неї матеріалів, докази надсилання надати суду;

- у повному обсязі надати пропозицію конкурсних торгів, надану ТОВ «ТЕХНОЕКОТРЕЙДІНГ» з метою участі у процедурі закупівлі ламп та світильників, інших енергозберігаючих освітлювальних приладів для мереж освітлення салонів вагонів, код 27.40.3 (27.40.39-10.00) за ДК 016-2010 (оригінали документів для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи);

- письмово чітко визначити підстави позову; зазначити, яким саме чином відповідачем порушені права та/або інтереси ТОВ «ТЕХНОЕКОТРЕЙДІНГ»;

- оригінали всіх документів по суті спору, доданих до позовної заяви (для огляду);

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування надати суду оригінали (для огляду) і належно засвідчені копії статуту (положення) та виписки про державну реєстрацію юридичної особи;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору.

4. Зобов'язати відповідача 1 надати суду:

- усю без виключення документацію конкурсних торгів;

- письмові пояснення щодо підстав відхилення пропозиції конкурсних торгів ТОВ «ТЕХНОЕКОТРЕЙДІНГ»;

- відомості щодо оскарження ТОВ «ТЕХНОЕКОТРЕЙДІНГ» відхилення пропозиції конкурсних торгів.

5. Зобов'язати відповідача 2 надати суду:

- письмовий відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України, з нормативно обґрунтованими поясненнями по суті заявлених вимог та доданням оригіналів для огляду та належним чином засвідчених копій підтверджуючих документів, на які міститься посилання у відзиві, докази направлення відзиву з доданими до нього документами на адресу позивача. Звернути увагу відповідача, що відзив повинен містити мотиви повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на законодавство;

- у повному обсязі надати пропозицію конкурсних торгів, надану ТОВ «МТК-Група» з метою участі у процедурі закупівлі ламп та світильників, інших енергозберігаючих освітлювальних приладів для мереж освітлення салонів вагонів, код 27.40.3 (27.40.39-10.00) за ДК 016-2010 (оригінали документів для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи);

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування надати суду оригінали (для огляду) і належно засвідчені копії статуту (положення) та виписки про державну реєстрацію юридичної особи;

- надати власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору.

6. Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації», затвердженого Наказом Держспоживстандарту України №55 від 07.04.2003 р.

7. Запропонувати учасникам процесу направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами ст. 28 ГПК України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

8. Зобов'язати сторони, з урахуванням приписів п. 2.4 постанови пленуму Вищого господарського суду України №18 від 26.12.2011 р., всі документи подавати завчасно через відділ діловодства суду, з обов'язковим описом додатків у прошитому вигляді.

9. За відсутності витребуваних доказів надати суду обґрунтовані письмові пояснення з приводу неможливості їх надання.

10. Попередити сторони про передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача - про передбачені п. 5. ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.

Суддя В.О. Демидов

Дата ухвалення рішення31.05.2016
Оприлюднено07.06.2016
Номер документу58074658
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними результатів конкурсних торгів

Судовий реєстр по справі —910/6175/16

Рішення від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 31.05.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні