Ухвала
від 31.05.2016 по справі 757/25547/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25547/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки додержання вимог податкового законодавства,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання процесуального керівника у кримінальному провадженні прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки додержання вимог податкового законодавства.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015000000000924 від 20.05.2015 за фактом незаконного відчуження державного майна під час реалізації майна державного підприємства «Черкаський державний завод хімічних реактивів» за заниженою вартістю на користь зацікавлених та підконтрольних комерційних структур, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що у період 2014-2015 років службові особи державного підприємства «Черкаський державний завод хімічних реактивів» за попередньою змовою групою осіб із службовими особами Фонду державного майна України та ТБ «Універсальна товарно-сировинна біржа», шляхом реалізації по заниженій вартості об`єктів державного підприємства «Черкаський державний завод хімічних реактивів», заволоділи грошовими коштами підприємства в особливо великих розмірах.

Сторона обвинувачення вказує, що заволодіння державних грошових коштів обумовлено проведенням процедури відновлення платоспроможності (санація) державного підприємства «Черкаський державний завод хімічних реактивів».

З метою перевірки законності діяльності службових осіб ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТЕХНОІНКОМ», причетних до вчинення кримінального правопорушення, під час розслідування виникла необхідність у проведенні перевірки дотримання зазначеним підприємством податкового та іншого законодавства при здійснення господарської діяльності.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження по суті внесеного клопотання, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи з наступного.

Згідно ст.19-1 Податкового кодексу України до функцій контролюючих органів віднесено, зокрема, здійснення контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування і сплати податків та зборів.

Згідно з пунктом 78.1.11 Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка проводиться у разі отримання судового рішення суду (слідчого судді).

Згідно з ч. 3 Закону України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

Дослідивши надані матеріали і документи, вислухавши пояснення прокурора з приводу заявленого ним клопотання, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки встановлені у ході перевірки ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТЕХНОІНКОМ» обставини у подальшому можуть бути використані як докази фактів, що підлягають доказуванню у ході розслідування кримінального провадження № 42015000000000924.

На підставі викладеного і керуючись Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», ст. 78.1.11 Податкового кодексу України, ст.ст.7, 9, 93 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки додержання вимог податкового законодавства задовольнити.

Надати дозвіл на проведення документальної позапланової перевірки ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТЕХНОІНКОМ» (місцезнаходження: 18000, м. Черкаси, вул. Лісна/пров. О. Кошового, 6-33, код за ЄДРПОУ: 37400375) з питань дотримання податкового та іншого законодавства при здійсненні фінансово-господарської діяльності, у період з 01.06.2014 по 30.05.2016, в тому числі з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, проведення якої доручити співробітникам Головного управління Державної фіскальної служби України в Черкаській області.

Встановити термін проведення перевірки п`ятнадцять робочих днів з 06.06.2016.

Зобов`язати службових осіб ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТЕХНОІНКОМ» (ЄДРПОУ: 37400375) забезпечити допуск працівників Головного управління Державної фіскальної служби України в Черкаській області для проведення перевірки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.05.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу58100012
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/25547/16-к

Ухвала від 31.05.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні