Ухвала
від 07.06.2016 по справі 692/518/16-к
ДРАБІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 692/518/16-к

Провадження № 1-кс/692/62/16

07.06.2016

Драбівський районний суд Черкаської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2016 року смт. Драбів

Слідчий суддяДрабівського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю начальника Драбівського відділу Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника СВ Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника СВ Драбівського РВ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_4 за згодою із начальником Драбівського відділу Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу Державній фінансовій інспекції в Черкаській області на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Драбівської районної ради (код 25208440), адреса: смт. Драбів вул. Центральна, 69 Черкаської області щодо встановлення факту фінансування провладних мітингів, а саме на які цілі перераховувалися кошти у період із 01 листопада 2013 року по 01 березня 2014 року та чи перераховувалися кошти у вказаний період Драбівською районною радою на транспортні перевезення. Крім того, просив надати можливість фінансовим інспекторам Державної фінансової інспекції в Черкаській області у доступі до документів Драбівської районної ради, у яких виникне необхідність при перевірці, та можливість робити з них копії для підтвердження висновків з предмету перевірки, встановити тривалість позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Драбівської районної ради щодо законності і встановлення факту фінансування провладних мітингів у період із 01 листопада 2013 року по 01 березня 2014 року - 15 робочих днів, з початком 15 червня 2016 року по 05 липня 2016 року.

Органом розслідування клопотання мотивоване тим, що в його провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014250120000057 від 27.02.2014 року про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України службовими особами Драбівської районної ради, які організували поїздки працівників бюджетних установ на провладні мітинги в м. Київ та в м. Черкаси.

З пояснень прокурора, є дані щодо можливої причетності до злочину службових осіб Драбівської районної ради, які могли для організації провладних мітингів використати бюджетні кошти, призначені для виконання функцій Драбівською районною радою.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення прокурора, який підтримав клопотання слідчого, ознайомившись із матеріалами кримінального провадження, вважає, що клопотанняобґрунтоване і підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно п.4 ч.2 ст.40 КПК України, слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом. Згідно ч. 7 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення фінансового контролю в Україні» № 2939-ХІІ від 26.01.1993 року позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Органом досудового розслідування здобуті дані про те, що 27 лютого 2014 року до Драбівського РВ УМВС України в Черкаській області надійшло повідомлення від голови Драбівської районної ради ОСОБА_5 про можливе вчинення кримінального правопорушення службовими особами Драбівської районної ради, які зловживаючи службовим становищем у період із 30 листопада 2013 року по 20 лютого 2014 року в смт. Драбів Черкаської області організували поїздки працівників бюджетних установ на провладні мітинги в м. Київ та в м. Черкаси.

У зв`язку з тим, що розслідуванням не встановлено хто виділяв кошти на поїздки на провладні мітинги та оплату їх учасникам, виникла необхідність перевірити, чи не за бюджетні кошти були організовані поїздки та виплати учасникам. Перевірка передбачає з`ясування окремих питань фінансово-господарської діяльності Драбівської районної радою, для чого потрібні спеціальні знання в бухгалтерській галузі.

Враховуючи, що у вищевказаному клопотанні заступника начальника слідчого відділу Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 про призначення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності, доданих до нього документах та в поясненнях суду містяться підстави для проведення позапланової ревізії фінансової діяльності Драбівської районної ради та враховуючи те, що неможливо іншими способами з`ясувати обставини, які підтверджують або спростовують відображення в бухгалтерському обліку установи операцій по перерахуванню коштів на організацію поїздок на провладні мітинги, даних про можливі порушення фінансової дисципліни при цьому, даних про завдані збитки внаслідок незаконного використання бюджетних коштів, що безумовно має доказове значення у даному кримінальному провадженні, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись та керуючись ст.. 40, 110 КПК України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення фінансового контролю в Україні» № 2939-ХІІ від 26.01.1993 року, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотаннязаступника начальника СВ Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії задовольнити.

1. Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції в Черкаській області на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Драбівської районної ради (код 25208440), адреса: смт. Драбів вул. Центральна, 69 Черкаської області щодо встановлення факту фінансування провладних мітингів, а саме на які цілі перераховувалися кошти у період із 01 листопада 2013 року по 01 березня 2014 року та чи перераховувалися кошти у вказаний період Драбівською районною радою на транспортні перевезення.

2. Надати фінансовим інспекторам Державної фінансової інспекції в Черкаській області тимчасовий доступ до документів Драбівської районної ради, у яких виникне необхідність при перевірці, та можливість робити з них копії для підтвердження висновків з предмету перевірки.

3. Встановити тривалість позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Драбівської районної ради щодо законності і встановлення факту фінансування провладних мітингів у період із 01 листопада 2013 року по 01 березня 2014 року - 15 робочих днів, з початком 15 червня 2016 року по 05 липня 2016 року

Проведення ревізії органом Державної фінансової інспекції не повинно порушувати нормального режиму роботи вказаної установи.

Строк дії ухвали з 15 червня 2016 року по 05 липня 2016 року включно.

Ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення ревізії, підлягає обов`язковому виконанню

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає

Слідчий суддя Драбівського районного суду ОСОБА_1

Ухвала оголошена 07 червня 2016 року

Дата ухвалення рішення07.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58136175
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення позапланової ревізії

Судовий реєстр по справі —692/518/16-к

Ухвала від 07.06.2016

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

Задорожній В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні