Ухвала
від 18.05.2016 по справі 128/4795/15-ц
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/4795/15-ц

УХВАЛА

18 травня 2016 року місто Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області у складі:

Головуючої - судді Саєнко О.Б., при секретарі - Ільченко Ю.В.,

за участю - представника позивача ОСОБА_1, відповідача ОСОБА_2, третіх осіб, без самостійних вимог щодо предмета спору:ОСОБА_3, ОСОБА_4, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вінниці Вінницької області цивільну справу за позовною заявою Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_2 «про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою», треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_3, ОСОБА_4,-

ВСТАНОВИВ:

З 23 грудня 2015 року у провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_2 «про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою», треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_3, ОСОБА_4.

У судовому засіданні представник позивача заявила письмові клопотання про витребування доказів та про виклик до судового засідання свідків ; у зв'язку з неможливістю отримання позивачем та пред'явлення до суду договору купівлі-продажу земельної ділянки між ОСОБА_2 та ОСОБА_5, просила суд витребувати у ОСОБА_2 оригінал та копії договору купівлі-продажу земельної ділянки №146, площею 0,0427 га.та правовстановчий документ на землю. Крім цього, представник позивача просила витребувати з ТОВ «Юридично-земельний союз «Альянс» копію проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки гр. ОСОБА_2 з ведення особистого селянського господарства на будівництво і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд на території Якушинецької сільської ради, в межах населеного пункту, Вінницького району Вінницької області. Також просила викликати у судове засідання для допиту свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7, ОСОБА_8 , ОСОБА_9,ОСОБА_10, ОСОБА_11

Учасники процесу не заперечили з приводу заявлених клопотань, при цьому відповідач ОСОБА_2 вказав на те, що він в добровільному порядку надасть суду оригінал та копії договору купівлі-продажу земельної ділянки №146, площею 0,0427 га.та правовстановчий документ на землю.

Вислухавши дані клопотання, думки учасників розгляду справи з приводу заявлених клопотань, суд вважає їх частково обґрунтованими та такими, що підлягають частковому задоволенню виходячи з наступного.

Суд, у відповідності до положень ч.1 ст.11 ЦПК України розглядає справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб які беруть участь у справі і згідно з положеннями ч.4 ст.10 ЦПК України, сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи.

Відповідно, також, до положень, ч.1 ст.137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такий доказ .

Суд вважає, що у позивача не має об'єктивної можливості подати суду необхідні докази за даним позовом, тому задовольняє клопотання позивача та витребує з ТОВ «Юридично-земельний союз «Альянс» заявлені у клопотанні докази для огляду у судовому засіданні та долучення до матеріалів справи. Також суд з метою повного, та об'єктивного розгляду справи вважає за необхідне задовольнити клопотання про допит заявлених свідків в судовому засіданні. Не підлягає до задоволення клопотання про витребування у відповідача ОСОБА_2 документів, оскільки останній зобов'язався їх надати в добровільному порядку.

Керуючись ст.137 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Витребувати з ТОВ «Юридично-земельний союз «Альянс» копію проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки гр. ОСОБА_2 з ведення особистого селянського господарства на будівництво і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд на території Якушинецької сільської ради, в межах населеного пункту, Вінницького району Вінницької області.

Копію ухвали для виконання направити ТОВ «Юридично-земельний союз «Альянс» (вул. Козицького, 63, м. Вінниця).

Строк виконання ухвали суду встановити - 5 днів з дня отримання її копії.

У разі, якщо особа, відповідальна за виконання даної ухвали суду, не має можливості надати вказані документи, вона зобов'язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Допитати в судовому засіданні свідків- Пашкевич ОСОБА_12, ОСОБА_7,ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.05.2016
Оприлюднено09.06.2016
Номер документу58149319
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —128/4795/15-ц

Ухвала від 29.11.2016

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 02.09.2016

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 18.05.2016

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 25.12.2015

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні