Ухвала
від 03.06.2016 по справі 803/2746/15
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

03 червня 2016 року Справа № 803/2746/15

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Дмитрука В.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження в місті Луцьку заяву Рожищенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Жорнищенське» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 30.09.2015 року у даній справі адміністративний позов задоволено повністю, стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Жорнищенське» на користь управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за червень-серпень 2015 року в сумі 6701 грн.13коп.

27.05.2016 року від Рожищенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області до суду надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження – стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області на його правонаступника - Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

В судове засідання, призначене на 12:30 03.06.2016 року, особи, які беруть участь у справі, не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, при цьому, заявником, одночасно з поданням 27.05.2016 року заяви було також заявлено клопотання про проведення судового засідання за відсутності його представника.

Згідно із частиною другою статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Відповідно до частини шостої статті 128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта. Як передбачено частиною першою статті 41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Таким чином, оскільки в судове засідання особи, які беруть участь у справі, не прибули, що не перешкоджає судовому розгляду, тому розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником здійснено судом в порядку письмового провадження, без фіксування адміністративного процесу технічними засобами.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає до задоволення, з огляду на наступне.

03.11.2015 року Волинський окружний адміністративний суд надіслав позивачу виконавчий лист № 1002/2015 на виконання постанови суду від 30.09.2015 року у даній справі, який був пред'явлений до виконання до Відділу державної виконавчої служби Ківерцівського районного управління юстиції, постановою головного державного виконавця цього відділу від 16.11.2015 року ВП № 49359794 відкрите виконавче провадження з примусового виконання вказаного виконавчого листа.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року № 1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1, з якого слідує, що Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі та Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі реорганізовано шляхом злиття в Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

29.03.2016 року проведена державна реєстрація юридичної особи Рожищенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області, що підтверджується інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до статті 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Як передбачено частиною першою статті 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі сторона виконавчого провадження – стягувач - Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області вибула, тому її слід замінити на правонаступника - Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Керуючись статтями 41, 55, 128, 165, 264 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити в адміністративній справі №803/2746/15 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Жорнищенське» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа, виданого 26.10.2015 року на виконання постанови суду від 30 вересня 2015 року, – стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівському районі Волинської області на правонаступника - Рожищенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя                     В.В.Дмитрук

Дата ухвалення рішення03.06.2016
Оприлюднено10.06.2016
Номер документу58153753
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —803/2746/15

Ухвала від 12.02.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Ухвала від 03.06.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Постанова від 30.09.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Ухвала від 31.08.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Ухвала від 31.08.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні