Ухвала
від 06.06.2016 по справі 922/1752/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

"06" червня 2016 р.Справа № 922/1752/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Аріт К.В.

розглянувши матеріали

позовної заяви Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області, м.Харків до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авто-Дент", м.Харків про стягнення 142874,03 гривень

визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області звернувся до господарського суду Харківської області з позовною заявою про стягнення 142874,03 гривень з Товариства з обмеженою відповідальністю "Авто-Дент".

Відповідно до ч.2 ст.8 Закону України "Про судовий збір" суд, враховуючи майновий стан сторони, може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати.

Відповідно до п.3 інформаційного листа ВГСУ від 12.11.2015 року №01-06/2093/15, за змістом положень статті 8 Закону України "про судовий збір" (зі змінами від 22.05.2015 року), питання про відстрочення та розстрочення судом сплати судового збору, зменшення розміру судового збору або звільнення від його сплати з підстав майнового стану сторони вирішується судом в кожному конкретному випадку залежно від обставин справи та обґрунтованості доводів сторони належними і допустимими доказами на підтвердження того, що майновий стан сторони перешкоджає сплаті нею судового збору в установленому порядку і розмірі, а також на засадах рівності всіх учасників судового процесу (в тому числі й органів державної влади) перед законом і судом.

Згідно із пунктом 3.1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України №7 від 21 лютого 2013 року "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України", особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Позивачем подано позов з майновою вимогою про стягнення 142874,03 грн., судовий збір за подання якої складає 1378,00 грн. Таким чином судовий збір за подання цього позову складає 2143,11 грн.

Позивачем, на підтвердження відсутності коштів для сплати судового збору, надана довідка з Державної казначейської служби України №07.2-04/35-3767 від 10.05.2016р., відповідно до якої залишок на особовому рахунку позивача станом на 01.05.2016 року складає 558,54 гривень.

Так, з огляду на визначені Законом України "Про Фонд державного майна України" функції з управління об'єктами державної власності, які слід оцінювати як представлення інтересів з управління об'єктами державної власності суспільства в цілому, а також, враховуючи наявність складної економічної ситуації у фінансовому забезпеченні діяльності органів державної влади, відсутність коштів на рахунку Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області оцінена судом як підстава для звільнення останнього від сплати судового збору.

Така ж правова позиція викладена в постанові Вищого господарського суду України від 12.03.2015 р. по справі № 908/4431/14.

Таким чином, суд приходить до висновку про задоволення клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору при подачі позову.

Керуючись ч.2 ст.8 Закону України "Про судовий збір", ст.ст.64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі та призначити її до розгляду у судовому засіданні на "05" липня 2016 р. о(об) 10:15 .

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під’їзд, 2-й поверх, кабінет № 208.

4. Зобов’язати сторони за три дні до початку судового засідання надати через канцелярію суду наступні документи:

Позивача:

- довідку за підписом головного бухгалтера про поточні рахунки у фінансових установах банку на позивача та відповідача;

- усі додаткові угоди до спірного договору (за наявності);

- додаткові первинні документи на підтвердження передачі приміщень відповідачеві за договором оренди №2661-Н від 31.05.2006 р. (акти приймання-передачі, тощо);

- докази досудового врегулювання даного спору (за наявності)

- обґрунтований розрахунок позову із зазначенням періодів прострочки платежів;

- докази часткової оплати відповідачем за спірним договором (виписки про рух коштів на поточному рахунку позивача, копії платіжних доручень, квитанцій, корінців прибуткових касових ордерів тощо);

- нормативно-правове обґрунтування позову.

Відповідача:

- відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

- контр-розрахунок суми боргу;

- докази часткового виконання своїх обов’язків за спірним договором (виписки про рух коштів на поточному рахунку відповідача, копії платіжних доручень, квитанцій, корінців прибуткових касових ордерів тощо).

5. Усім учасникам судового процесу:

- надати для огляду в судовому засіданні оригінали документів, доданих в обґрунтування позовних вимог чи заперечень на позов;

- запропонувати провести звірку взаємних розрахунків станом на момент розгляду спору, для чого позивачу направити свого повноважного представника до відповідача. Акт звірки та підтвердження повноважень осіб, які його підписали надати до суду. В разі ухилення однієї з сторін від проведення звірки - іншій стороні надати до суду свій варіант проекту акту звірки та докази його вручення.

6. Попередити учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані.

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 Господарського процесуального кодексу України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності).

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище.

7. Визнати явку представників сторін обов’язковою.

Суддя ОСОБА_1

Примітка: Копії витребуваних судом документів можуть бути також надіслані на офіційну електронну адресу суду inbox@hr.arbitr.gov.ua. У разі надсилання електронних документів без електронного цифрового підпису та факсограм необхідно надсилати також оригінал документа в паперовій формі. Електронний документ надсилати у форматі MS Word. У назві файлу зазначати номер справи.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.06.2016
Оприлюднено10.06.2016
Номер документу58157193
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1752/16

Ухвала від 11.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аріт К.В.

Ухвала від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аріт К.В.

Рішення від 19.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аріт К.В.

Ухвала від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аріт К.В.

Ухвала від 06.06.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аріт К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні