Постанова
від 16.06.2011 по справі 4-515/2011
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

П О С Т А Н О В А

Іменем України

16 червня 2011 року Суддя Київського районного суду м. Полтави О.А.Самсонова., розглянувши подання старшого слідчого прокуратури Київського району м. Полтави ОСОБА_1 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії в межах кримінальної справи №111210025, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий прокуратури Київського району м. Полтави ОСОБА_1 звернувся до Київського районного суду м. Полтави з поданням про надання дозволу на проведення в межах кримінальної справи №111210025 позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності обслуговуючого кооперативу №Каштан-1» (м.Полтава, вул.Енгельса, 15а).

В поданні посилався на те, що 20 травня 2011 року прокуратурою Київського району м.Полтави порушено кримінальну справу № 111210025 відносно голови обслуговуючого кооперативу «Каштан -1» ОСОБА_2 за фактом одержання хабара, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України.

Згідно подання 20.05.2011 року близько 12 год. 30 хв. на літньому майданчику кафе-бару «Шахразада» про вул.Пушкіна, 31, ОСОБА_2 передав ОСОБА_3 довідку для отримання технічної документації в БТІ, а взамін отримав від нього 160 доларів США.

Крім цього, під час здійснення перевірки за даним фактом з'ясовано, що голова правління обслуговуючого кооперативу «Каштан-1» ОСОБА_2 відповідно до статуту здійснює витрати по діяльності кооперативу в межах затвердженого кошторису, звітує правлінню про свою роботу і витрати кооперативу, правління звітує за використані кошти перед загальними зборами кооперативу та ревізійною комісією, статистичною та податковою службами.

Але протягом двох останніх років ОСОБА_2 не звітується перед членами кооперативу за використані грошові кошти, сплачені в якості внесків за послуги кооперативу.

Також згідно подання ОСОБА_2 у 2008 році отримав від 74 членів кооперативу для виготовлення технічної документації на об'єкти нерухомості - гаражі, грошові кошти у розмірі 3050 грн. з кожного. У 2009 році ОСОБА_2 отримав грошові кошти від двох членів кооперативу для вказаних цілей по 8000 грн. з кожного. Будь-які підтвердження стосовно цільового використання даних грошових коштів членам кооперативу надано не було.

Тому з метою всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин справи, просив надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності обслуговуючого кооперативу «Каштан-1», проведення ревізії доручити спеціалістам Контрольно-ревізійного управління в Полтавській області.

Розглянувши матеріали подання, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» позапланові виїзні ревізії суб'єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державної контрольно-ревізійної служби за рішенням суду, винесеним на підставі подання прокурора або слідчого для забезпечення розслідування кримінальної справи. Орган державної контрольно-ревізійної служби, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п'ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості. Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів. Подовження термінів проведення планової або позапланової виїзної ревізії можливе лише за рішенням суду на термін, що не перевищує 15 робочих днів для планової виїзної ревізії та 5 робочих днів для позапланової виїзної ревізії.

За таких обставин, враховуючи, що наявні підстави проведення такої ревізії, органами досудового слідства порушено кримінальну справу, подання підлягає задоволенню, для повного, всебічного, об'єктивного розслідування органами досудового слідства кримінальної справи необхідно надати дозвіл для проведення Контрольно-ревізійним управлінням в Полтавській області позапланової документальної перевірки.

Керуючись ст.11 Закону України „Про Контрольно-ревізійну службу в УкраїніВ» , -

П О С Т А Н О В И В :

Подання старшого слідчого прокуратури Київського району м. Полтави ОСОБА_1 про надання дозволу на проведення виїзної позапланової ревізії в межах кримінальної справи №111210025 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення виїзної позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності обслуговуючого кооперативу «Каштан-1» (м.Полтава, вул.Енгельса, 15а, код ЄДРПОУ 35926563).

Проведення даної ревізії доручити спеціалістам КРУ в Полтавській області.

Проведення даної ревізії необхідно розпочати 20 червня 2011 року та закінчити 04 липня 2011 року.

Суддя Київського районного

суду м. Полтави О.А.Самсонова

Дата ухвалення рішення16.06.2011
Оприлюднено10.06.2016
Номер документу58164786
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-515/2011

Постанова від 16.06.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Постанова від 24.06.2011

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Чумак Н. О.

Постанова від 31.03.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Сімферополя

Кагітіна І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні