Ухвала
від 24.03.2015 по справі 755/5029/15-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/5029/15-к

1-кп/755/431/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ "24" березня 2015 р.

Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровськ, громадянина України, українця, з середньою освітою, працюючого на посаді директора в ТОВ Паллант Інвест, одруженого, має на утриманні малолітнього 19.03.2015 року, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , не судимого, -

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205, КК України,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_5 звернувся до суду із клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваного ОСОБА_4 на підставі ст. 49 КК України, у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що ОСОБА_4 , згідно реєстраційних даних, являється засновником та директором ТОВ Паллант Інвест (код ЄДРПОУ 36085230).

Так, ОСОБА_4 у грудні 2010 року, не маючи наміру займатися господарською діяльністю підприємства, пов`язаної з багатопрофільним господарюванням у виробничій, посередницькій та торгівельних сферах народного господарства, ефективного поєднання та використання економічних інтересів, матеріальних трудових, фінансових, інтелектуальних та інших ресурсів учасників для здійснення комерційної, господарської діяльності яка не заборонена законодавством України та спрямована на отримання прибутку і використання його в інтересах товариства, погодився на пропозицію невстановлених досудовим розслідуванням осіб за грошову винагороду в розмірі 100 доларів США створити (зареєструвати) на своє ім`я та стати засновником і директором ТОВ Паллант Інвест.

Після цього, ОСОБА_4 , діючи відповідно до вказівок невстановлених досудовим розслідуванням осіб, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на його прізвище суб`єкт підприємницької діяльності буде використовуватись невстановленими досудовим розслідуванням особами для прикриття незаконної діяльності, 01.12.2010 року, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , за адресою: м. Київ, вул. Лютеранська, 4, оф. 40, в невстановлений досудовим розслідуванням час, підписав попередньо виготовлені невстановленими досудовим розслідуванням особами статут ТОВ Паллант Інвест та протокол № 19 загальних зборів учасників ТОВ Паллант Інвест від 02.12.2010 року. Згідно нової редакції статуту ТОВ Паллант Інвест ОСОБА_4 виступив одноособовим засновником та власником ТОВ Паллант Інвест. Після цього, приватний нотаріус київського нотаріального округу ОСОБА_6 , будучи не обізнаною про злочинні наміри ОСОБА_4 та невстановлених досудовим розслідуванням осіб, посвідчила справжність підпису ОСОБА_4 на статуті ТОВ Паллант Інвест.

Після посвідчення ОСОБА_6 підпису ОСОБА_4 в статуті ТОВ Паллант Інвест та підписання останнім інших документів, які надають право на здійснення державної перереєстрації товариства, ОСОБА_4 передав їх невстановленим досудовим розслідуванням особам, які в свою чергу, отримавши вказані документи, діючи умисно, протиправно, забезпечили їх подання до Печерської районної в м. Києві державної адміністрації для здійснення державної перереєстрації даного суб`єкта підприємницької діяльності.

Підписання ОСОБА_4 статуту ТОВ Паллант Інвест та інших документів, які надають право на здійснення державної перереєстрації товариства, надало юридичні підстави державному реєстратору Печерської районної в м. Києві державної адміністрації, 07.12.2010 року, провести державну перереєстрацію установчих документів ТОВ Паллант Інвест, як суб`єкта підприємницької діяльності -- юридичної особи у формі товариства з обмеженою відповідальність за реєстраційним номером 10701050005033918.

Перереєстрація ТОВ Паллант Інвест в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів юридичної особи - назви, юридичної адреси, даних службової особи товариства, надало можливість невстановленим досудовим розслідуванням особам під виглядом зовні законної діяльності, здійснювати незаконні фінансові операції, шляхом здійснення безтоварних господарських операцій, тим самим сприяти службовим особам підприємств -фактичних платників податку на додану вартість в ухиленні від сплати податків до державного бюджету.

Дії ОСОБА_4 та невстановлених досудовим розслідуванням осіб, що полягали у перереєстрації юридичної особи - ТОВ Паллант Інвест, в подальшому призвели до порушення законодавчих актів України, що регулюють діяльність суб`єктів підприємництва, а саме пункту З статті 8 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні № 996-ХІУ від 16.07.1999, згідно якого власник або уповноважена ним службова особа підприємства повинні організувати бухгалтерський облік на підприємстві та забезпечити фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах.

При цьому, ОСОБА_4 усвідомлював, що вказане товариство створюються з метою прикриття незаконної діяльності та передбачав можливість спричинення державі, банкам, кредитним установам, іншим юридичним особам або громадянам матеріальної шкоди в результаті такої незаконної діяльності.

Органом досудового розслідування дії ОСОБА_4 кваліфіковані за ч.1. ст. 205 КК України.

Вислухавши думку учасників судового розгляду з приводу клопотання прокурора та дослідивши матеріали кримінального провадження, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення клопотання прокурора з наступних підстав:

суд у судовому засіданні за ная вності підстав, передбачених частиною першою статті 49 Кримінального кодексу Украї ни, закриває кримінальну справу у зв`язку із закінченням строків давності у випадках.

Частиною 1 ст.49 КК України передбачено, зокрема, що особа звільняється від кримінальної відпо відальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки: два років - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості.

Кримінальне правопорушення, передбачене ч.1. ст. 205 КК України, є злочином невеликої тяжкості відповідно до ч.2 ст.12 КК України.

Діяння, вчинені ОСОБА_4 , мали місце в грудні 2010 року, і кваліфіковані за ч.1 ст.205 КК України.

Станом на день розгляду судом клопотання про закриття кримінальної справи - 24.03.2015 року, з моменту вчинення зазначених діянь минуло більше 2 років.

Таким чином строки давності притягнення до кримінальної відповідальності сплинув в грудні 2012 року.

В матеріалах кримінального ОСОБА_4 провадження відсутні належні та достовірні дані про те, що протягом часу досудового розслідування ОСОБА_7 ухилявся від слідства.

ОСОБА_4 характеризується позитивно, після порушення кримінальної справи не вчинив жодного іншого злочину або правопорушення.

З урахуванням викладеного та керуючись ст. ст. 44, 49, ч. 1 ст. 205 КК( в редакції 2001 року), ч.2 ст. 284, ст. 286 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України - закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення24.03.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу58167300
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від кримінальної відповідальності: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровськ, громадянина України, українця, з середньою освітою, працюючого на посаді директора в ТОВ Паллант Інвест, одруженого, має на утриманні малолітнього 19.03.2015 року, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , не судимого, - у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205, КК України

Судовий реєстр по справі —755/5029/15-к

Ухвала від 24.03.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 11.03.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні