Ухвала
від 26.05.2016 по справі 201/7735/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/7735/16-к

Провадження № 1-кс/201/4838/2016

УХВАЛА

26 травня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2 Дніпропетровської області ОСОБА_2 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурора звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на обшук.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що 18.03.2016 до Жовтневого ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшов рапорт від співробітника СДІМ Жовтневого ВП ДВП про те, що у ході операції «Візит» була отримана інформація про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , в приміщення гаражу чоловік на ім`я ОСОБА_3 (анкетні дані вигадані в порядку ст. 222 КПК України) здійснює незаконні операції з металобрухтом, а саме на протязі декількох років останній здійснює приймання металобрухту лому чорного металу за ціною, станом на теперішній час 2 грн. за 1 кг лому, також останній здійснює приймання і лому кольорових металів.

За даним фактом 18 березня 2016 року розпочато досудове розслідування, зареєстроване в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12016040650001230, за ознаками кримінального правопорушення (злочину) передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України.

Під час досудового розслідування допиту свідка ОСОБА_4 , який пояснив, що він останнього часу підробляє на підприємстві «Ритуальна служба», що знаходиться на ринку «Лоцманський» за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Героїв, буд. № 1А. Під час роботи на вказаному підприємств ОСОБА_4 стало відомо, що на території ринку «Лоцманський» адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Героїв, буд. № 1А, займаються скупкою металобрухту чорних металів за ціною 2 гривні за 1 кілограм. Крім того, ОСОБА_4 пояснив, що як йому відомо скуповуванням брухту чорних металів також займаються на ринку «Сокіл», що розташований за адресою: м. Дніпропетровськ, Бульвар Слави, буд. № 28Б, вартість одного кілограму чорного металу складає 2 гривні за 1 кілограм.

Під час допиту свідка ОСОБА_5 останній пояснив, що у зв`язку із скрутним положення інколи вулицями, смітниками міста дніпропетровська він збирає брухт чорних та кольорових металів. Коли назбирають необхідну кількість металолому, то здає його у різних місцях прийму металолому у м. Дніпропетровську, у тому числі і чоловіку на ім`я ОСОБА_6 , який приймає металолом у приміщення свого гаражу та біля нього за адресою: АДРЕСА_2 , де у нього маються ваги. За вказаною адресою ОСОБА_6 також і проживає. Останнього разу, як пояснив ОСОБА_5 , він здавав брухт чорного металу вказаному чоловіку у березні 2016 року, на той час він приймав металобрухт чорних металів за ціною 2 гривня за 1 кілограм. Як відомо ОСОБА_5 , то ОСОБА_6 займається скуповуванням чорного металолому за вказаною адресою на протязі 2 3 років, та здійснює вказану діяльність без дозвільних на таку діяльність документів, а саме незаконно. ОСОБА_5 пояснив, що неодноразово приходив до чоловіка на ім`я ОСОБА_6 додому за вказаною ним адресою та здавали йому метал, за що отримували грошові кошти одразу. Крім того, свідок ОСОБА_5 додав, що як йому відомо ОСОБА_6 нібито займається скуповуванням брухту чорних металів на ринку «Сокіл», що розташований за адресою: АДРЕСА_3 , та на ринку «Лоцманський», що розташований за адресою: АДРЕСА_4 , але детальною інформацією по даному факту він не володіє.

З метою перевірки вказаної інформації надано запит до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно розташоване за адресою: за адресою:

АДРЕСА_4 , згідно якого право власності на майно, розташоване за адресою: АДРЕСА_4 , згідно договору купівлі продажу належить ТОВ «МАТЧ», код. ЄДРПОУ 35808804.

Зібрані під час проведення досудового розслідування дані свідчать про наявність у діях чоловіка на ім`я ОСОБА_6 складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України.

На підставі викладеного, прокурор для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку на території за адресою: АДРЕСА_4 , на території якого знаходиться пункт здійснення операцій з металобрухтом чорних металів без державної реєстрації та спеціального дозволу, з метою відшукання та вилучення речей та документів, що становлять доказове значення у кримінальному провадженні, а саме лому чорних та кольорових металів та грошових коштів отриманих злочинним шляхом, бухгалтерської документації, автотранспорту, а також інших речей та документів, що підтверджують здійснення операцій з брухтом чорних та кольорових металів без державної реєстрації або спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту.

Дослідивши матеріали клопотання по кримінальному провадженню № 12016040650001230, вважаю клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 223, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_2 проведення обшуку на території за адресою: АДРЕСА_4 , на території якого знаходиться пункт здійснення операцій з металобрухтом чорних металів без державної реєстрації та спеціального дозволу, з метою відшукання та вилучення речей та документів, що становлять доказове значення у кримінальному провадженні, а саме лому чорних та кольорових металів та грошових коштів отриманих злочинним шляхом, бухгалтерської документації, автотранспорту, а також інших речей та документів, що підтверджують здійснення операцій з брухтом чорних та кольорових металів без державної реєстрації або спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту.

Доручити проведення обшуку слідчим та прокурорам слідчої групи у кримінальному провадженні №12016040650001230.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.05.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу58169290
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/7735/16-к

Ухвала від 26.05.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні