Ухвала
від 02.06.2016 по справі 806/1384/14,
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 червня 2016 року                                        Житомир          Справа № 806/1384/14,

Категорія 10.1

Житомирський окружний адміністративний суд

В складі: головуючого судді - Сичової О.П.

розглянувши у порядку письмового провадження заяву Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області до Селянського (фермерського) господарства "Нива" про стягнення 2130,72 грн.,-

в с т а н о в и в:

Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулося до суду із заявою, у якій просило замінити вибувшу сторону виконавчого провадження, а саме: стягувача - управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області його правонаступником - Коростишівським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Представник заявника просив розглядати заяву за йоговідсутності.

Представник боржника до суду не прибув.

Враховуючи, що неприбуття сторін, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмовому провадженні, відповідно до частини шостої статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд дійшов висновку, що заява Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Встановлено, що постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 16.04.2014, задоволено позов управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області, стягнуто з селянського (фермерського) господарства "Нива" на його користь 2130,72 грн. заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за січень-лютий 2014 року.

17.10.2014 позивачеві був надісланий виконавчий лист.

Відповідно до частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За змістом частини п'ятої статті 8 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

При цьому, під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 ЦК).

Оскільки Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, звертаючись до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження по зазначеній справі, не надало доказів про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання постанови Житомирського окружного адміністративного суду від 16.04.2014, а направлення судом стягувачеві виконавчого листа не є підтвердженням вказаних обставин, суд дійшов висновку про відмову Коростишівському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в Житомирській області у задоволенні заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Аналогічна правова позиція викладена в ухвалі Вищого адміністративного суду України від 02.03.2016 у справі №К/800/20649/13.

Одночасно, суд вважає за необхідне роз'яснити заявнику, що відмова у задоволенні його заяви не є перешкодою для повторного звернення до суду із належною заявою.

Керуючись статтями 128, 160, 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України

у х в а л и в:

Відмовити у задоволенні заяви Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 806/1384/14.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                                    О.П. Сичова

Дата ухвалення рішення02.06.2016
Оприлюднено13.06.2016
Номер документу58181401
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/1384/14,

Ухвала від 02.06.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Сичова Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні