Ухвала
від 07.06.2016 по справі 02/114-59.1а     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"07" червня 2016 р. Справа № 02/114-59.1А Суддя господарського суду Волинської області Костюк С.В., розглянувши заяву Рожищенського обєднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження

у справі №02/114-59.1А

за позовом Прокурора Ківерцівського району в інтресах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Ківерцівському районі

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Жорнищенське"

про стягнення 18 203 грн.

ПРЕДСТАВНИКИ:

від заявника: ОСОБА_1, дов.№52/06-10-21 від 05.04.2016 року

від стягувача: н/з

від бржника: н/з

від прокуратури: ОСОБА_2, службове посвідчення

Права та обов'язки учасникам судового процесу роз'яснені відповідно до ст. ст. 20, 22 ГПК України.

Відводу складу суду не заявлено.

Клопотання про фіксацію судового процесу технічними засобами не поступало.

встановив: Стягувач по виконавчому провадженню звернувся до господарського суду Волинської області з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні щодо виконання виконавчого листа Господарського суду Волинської області від 27.10.2008 року у справі №02/114-1 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Жорнищенське» заборгованості по страхових внесках в сумі 15 393,00 грн. його правонаступником - Рожищенським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Волинської області.

Ухвалою суду від 30.05.2016 року розгляд заяви призначено на 07.06.2016 року.

Господарський суд Волинської області розглядає справи за встановленою підвідомчістю та підсудністю, визначеною Господарським процесуальним кодексом України.

Згідно п.2 ч.2 ст. 18 КАС України окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи, зокрема про застосування у випадках, передбачених законом, заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), дозвільної системи у сфері господарської діяльності, якщо вони можуть бути застосовані виключно за судовим рішенням.

Згідно абз. 1 п.6 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, до початку діяльності окружних адміністративних судів адміністративні справи , підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішують у першій інстанції відповідні місцеві господарські суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно абз. 5 п.6 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи , провадження в яких було відкрито місцевими та апеляційними господарськими судами до початку діяльності відповідного адміністративного суду, розглядаються і вирішуються цими судами відповідно до абзацу першого цього пункту.

Відповідно до п.2 інформаційного листа Вищого господарського суду від 29.09.2009 року № 01-08/530 "Про деякі питання, порушені у доповідних записках господарських судів України у першому півріччі 2009 року щодо застосування норм Господарського процесуального кодексу України" після початку діяльності окружних адміністративних судів повноваження місцевих господарських судів щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції припинено. Тому заяви (клопотання) про роз'яснення судового рішення, відстрочку виконання рішення, перегляд його за нововиявленими обставинами тощо , а також пов'язані з такими рішеннями скарги на дії, бездіяльність органів Державної виконавчої служби в разі їх надходження до господарських судів мають передаватися ними (разом з матеріалами відповідних справ) на розгляд адміністративних судів за встановленими підвідомчістю та підсудністю.

Враховуючи, що у господарського суду Волинської області відсутні повноваження щодо розгляду вищевказаної заяви (по підвідомчості) за правилами Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки 25.11.2008 року розпочав свою діяльність Волинський окружний адміністративний суд, заяву стягувача про заміну сторони у виконавчому провадженні слід направити до Волинського окружного адміністративного суду для вирішення по суті.

Згідно з ч. 1 ст. 17 ГПК України якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

Згідно п.1 ст.80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо спір не підлягає вирішенню в господарських судах України.

Беручи до уваги викладене, керуючись п. 6 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, ч. 1 ст. 12, п.1 ст.80, ст. 86 ГПК України, господарський суд, -

ухвалив:

1.Припинити провадження по заяві про заміну сторони у виконавчому провадженні.

2.Заяву Рожищенського обєднаного управління Пенсійного Фонду України Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 02/114-59.1А за позовом Прокурора Ківерцівського району в інтресах держави в ососбі Управління Пенсійного фонду України у Ківерцівському районі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Жорнищенське" про стягнення 18 203 грн. направити за підвідомчістю - Волинському окружному адміністративному суду.

Суддя С. В. Костюк

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення07.06.2016
Оприлюднено13.06.2016
Номер документу58182578
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —02/114-59.1а     

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк Софія Василівна

Ухвала від 07.06.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк Софія Василівна

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк Софія Василівна

Судовий наказ від 27.10.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк С.В.

Постанова від 16.10.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні