Ухвала
від 02.06.2016 по справі 462/3085/16-к
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/3085/16-к

У Х В А Л А

02 червня 2016 року м.Львів

Слідчий суддя Залізничного районного суду м.Львова ОСОБА_1 , з участю прокурора Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до документів, внесеному у кримінальному провадженні №12016140060000480 від 12.02.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України,

встановив:

Прокурор Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням у кримінальному провадженні за №12016140060000480 від 12.02.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, про надання тимчасового доступу з можливістю вилучення документів, а саме: експертиз проектів будівництва (експертні звіти та копії документів проектної документації) з 2012 року по даний час, які видавались ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " ( НОМЕР_3 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( НОМЕР_6 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ( НОМЕР_8 ) по усіх об`єктах у м. Львові та Львівській області, в тому числі і суб`єктам господарювання для здійснення будівельних робіт за наступними адресами: АДРЕСА_1 - ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », у АДРЕСА_2 (будівля Б) ПП « ОСОБА_3 » танадати можливість вилучити їх у приміщенні ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у Львівській області,що розташована у АДРЕСА_3 .

Подане клопотання мотивує тим, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, зазначені дані мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаної документації та її вилучення.

Зважаючи на вимоги ч.4 ст.163 КПК України вважаю можливим розглядати клопотання у відсутності особи, у володінні якої можуть знаходитись речі та документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких та можливість їхнього вилучення просить слідчий.

Заслухавши пояснення слідчого, який просить задовольнити подане клопотання, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по матеріалах, слідчий суддя прийшов до висновку, що таке підлягає до задоволення частково з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України,тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документамикримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи наведене, те, що експертизи, дозвіл на тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, зберігаються у ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у Львівській області, а також те, що вказана інформація сама по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні і може бути використана як доказ, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів, - неможливо, а тому потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи та дають підстави надати тимчасовий доступ до таких документів.

Щодо питання вилучення документів, які перебувають у володінні ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у Львівській області, про що просить сторона обвинувачення, то клопотання в цій частині до задоволення не підлягає, оскільки прокурор, всупереч вимог п.7 ч.2 ст.160 КПК України, не навів у своєму клопотанні жодного обґрунтування необхідності вилучення документів, а також які саме документи, що містяться в матеріалах справ він просить вилучити.

При цьому, не підлягає також задоволенню клопотання в частині забезпечення слідчим суддею тимчасового доступу до документів, оскільки до компетенції слідчого судді відноситься лише надання дозволу на тимчасовий доступ до документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159, 163 - 166 КПК України,

ухвалив:

Клопотання задовольнити частково.

Надати прокурору Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_2 або за його дорученням оперативному працівнику дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю ознайомитись з ними і зробити їх копії, а саме: експертиз проектів будівництва (експертні звіти та копії документів проектної документації) з 2012 року по даний час, які видавались ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " ( НОМЕР_3 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( НОМЕР_6 ), ТЗОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ( НОМЕР_8 ) по усіх об`єктах у м. Львові та Львівській області, в тому числі і суб`єктам господарювання для здійснення будівельних робіт за наступними адресами: АДРЕСА_1 - ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »; АДРЕСА_2 (будівля Б) ПП « ОСОБА_3 », які знаходяться у Філії ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у Львівській області,що розташоване у АДРЕСА_3 .

В решті клопотання відмовити.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала складена у двох примірниках, один для вручення стороні кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів, другий залишається в судовій справі.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Слідчий суддя: (підпис)

З оригіналом згідно.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.06.2016
Оприлюднено13.03.2023

Судовий реєстр по справі —462/3085/16-к

Ухвала від 19.07.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Березюк О. Г.

Ухвала від 02.06.2016

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні