Ухвала
від 07.06.2016 по справі 629/969/16-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua УХВАЛА

про заміну неналежної сторони

"07" червня 2016 р. № 629/969/16-а

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Спірідонова М.О.

за участю секретаря судового засідання - Хмелівської Н.М.

розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Реєстраційної служби Лозівського міськрайонного управління юстиції Харківської області про скасування рішення, -

встановив:

До Харківського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Реєстраційної служби Лозівського міськрайонного управління юстиції Харківської області про скасування (відміну) рішення про припинення юридичної особи. У своєму позові позивач просить суд скасувати (відмінити) рішення держаного реєстратора Реєстраційної служби Лозівського міськрайонного управління юстиції Харківської області про державну реєстрацію припинення юридичної особи Державний заклад «Лозівська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Південній залізниці» Міністерства охорони здоров'я України, код ЄДРПОУ 01108298, здійснену 16.07.2015 року, номер запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи - 14761110019000125.

Ухвалою від 16.05.2016 р. дану адміністративну справу було прийнято до розгляду.

Під час розгляду справи постало питання щодо заміни відповідача на Відділ реєстрації Лозівської міської ради Харківської області.

У судове засідання 07.06.2016 р. позивач не прибув, просив розглядати справу за його відсутності.

Відповідач свого повноважного представника для участі в засіданні також не направив, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином та завчасно. Надав до суду письмові заперечення проти позову, у яких зазначив про відсутність правонаступництва між Реєстраційною службою Лозівського міськрайонного управління юстиції Харківської області та відділом реєстрації Лозівської міської ради.

Керуючись приписами ст.41, ч.4 ст.122, ч.6 ст.128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути питання заміни неналежного відповідача у порядку письмового провадження.

Так, розглядаючи дане питання, суд зазначає, що за правилами, визначеними ст. 55 КАС України, в разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь - якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

У пункті 9 Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України від 06.03.2008 р. №2 "Про практику застосування адміністративними судами окремих положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду адміністративних справ" вказано, що при визначенні процесуального правонаступництва судам слід виходити з того, хто є правонаступником у спірних правовідносинах, та враховувати, що якщо під час розгляду адміністративної справи буде встановлено, що орган державної влади, орган місцевого самоврядування, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржуються, припинили свою діяльність, то в такому випадку суду необхідно залучити до участі у справі їх правонаступників. У випадку ж відсутності правонаступників суду необхідно залучити до участі у справі орган, до компетенції якого належить вирішення питання про усунення порушень прав, свобод чи інтересів позивача.

Судом встановлено, що відповідно до положень Постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.106 р. № 99 "Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги", наказу Міністерства юстиції України від 01.03.2016 р. №572/5 "Про ліквідацію територіальних управлінь юстиції", Закону України "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та деяких інших законодавчих актів щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" Лозівське міськрайонне управління юстиції не здійснює повноваження з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців , натомість переліченими повноваження наділений Відділ реєстрації Лозівської міської ради.

Виходячи з вище викладеного, а також у відповідності до ч. 1 ст. 52 КАС України, суд вважає за необхідне допустити заміну первинного відповідача належним.

Керуючись ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ухвалив:

Замінити первинного відповідача - Реєстраційну службу Лозівського міськрайонного управління юстиції на належного - Відділ державної реєстрації Лозівської міської ради в адміністративної справи №820/786/16

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Спірідонов М.О.

Дата ухвалення рішення07.06.2016
Оприлюднено13.06.2016
Номер документу58211853
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —629/969/16-а

Ухвала від 07.03.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 02.02.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 02.02.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 27.12.2016

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов О. Г.

Постанова від 10.11.2016

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов О. Г.

Ухвала від 20.09.2016

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов Олексій Григорович

Ухвала від 25.08.2016

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов Олексій Григорович

Ухвала від 15.08.2016

Адміністративне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Попов Олексій Григорович

Ухвала від 07.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Спірідонов М.О.

Ухвала від 07.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Спірідонов М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні