Ухвала
від 09.06.2016 по справі 661/1680/16-ц
НОВОКАХОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 661/1680/16-ц

Провадження № 6/661/56/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2016 року

Новокаховський міський суд Херсонської області в складі:

головуючої судді - Матвєєвої Н.В.,

при секретарі - Ганжевій Н.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Нова Каховка Херсонської області подання Новокаховського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про звернення стягнення на готівкові кошти, що належать боржнику від інших осіб,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника ВДВС Новокаховського міського управління юстиції у Херсонській області ОСОБА_1 звернулася до суду із поданням про звернення стягнення на готівкові кошти, що належать боржнику від інших осіб, посилаючись на те, що на примусовому виконанні у Новокаховському міському відділі ДВС Головного територіального управління юстиції у Херсонській області перебуває зведене виконавче провадження №44706243 від 06.08.2014 року про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне пасажирське підприємство САРМАТ», код ЄДРПОУ 37520079, АДРЕСА_1, на користь фізичних та юридичних осіб заборгованості, в складі якого перебуває 5 виконавчих документів на загальну суму 87213,43 грн..

Згідно ч.1 ст.33 Закону України «Про виконавче провадження», у разі якщо в органі державної виконавчої служби відкрито кілька виконавчих проваджень про стягнення коштів з одного боржника, вони об'єднуються у зведене виконавче провадження і на майно боржника накладається арешт у межах загальної суми стягнення, виконавчого збору і можливих витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій.

Боржником виконавчі документи у самостійному порядку не виконано.

Згідно відповіді Державної податкової служби України на запит державного виконавця про номери рахунків, відкриті у банках та інших фінансових установах України, боржник має відкритий один рахунок у ПАТ «Креді ОСОБА_2».

20.03.2014 року державним виконавцем винесено постанову про арешт коштів боржника, копію якої направлено до ПАТ «Креді ОСОБА_2» для виконання, а боржникові - до відома.

20.03.2014 року державним виконавцем винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, копії якої надіслано в органи та установи, які посвідчують договори відчуження майна ячи проводять його перереєстрацію для виконання, а сторонам - до відома.

Згідно повідомлення ПАТ «Креді ОСОБА_2» від 31.03.2014 року постанова про арешт коштів боржника від 20.03.2014 року прийнята до виконання, залишок коштів на арештованому рахунку є недостатнім для виконання даного арешту.

З метою встановлення суми залишку на арештованому рахунку боржника та вилучення даних коштів в рахунок погашення боргу, 28.04.2014 року до ПАТ «Креді ОСОБА_2» надіслано платіжні вимоги № 56 для примусового списання коштів з рахунку боржника.

Платіжні вимоги виконані частково на суму 0,60 грн..

Згідно відповідей з державних установ (відділу Держземагенства у м. Новій Каховці, Державної інспекції сільського господарства в Херсонській області), витягу з Єдиного державного реєстру МВС України та інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, у боржника відсутнє рухоме та нерухоме майно, на яке можливо звернути стягнення в рахунок погашення заборгованості за зведеним виконавчим провадженням.

На вимогу державного виконавця щодо явки до відділу державної виконавчої служби та надання запитуваної інформації про майновий стан боржника та письмових пояснень з приводу невиконання виконавчих документів керівництво боржника ніяк не реагує (за надісланим поштою викликом вих. № 07-37/4718 від 15.04.2016 року (фіскальний чек від 19.04.2016 року про направлення рекомендованого листа) керівник боржника до відділу ДВС не з'явився), заборгованість в самостійному порядку боржником не сплачується.

Оскільки одним із видів діяльності даного боржника є пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення, 15.04.2016 року за вих. № 07-37/4713 державним виконавцем в порядку ч.1 ст.55 Закону України «Про виконавче провадження» направлено запит до ТОВ «Херсонавтотранс» з вимогою надати відомості чи укладались з боржником договори по наданню послуг автостанціями, автовокзалами щодо продажу квитків пасажирам, що користуються послугами авто перевізника ТОВ «АТТП Сармат», код ЄДРПОУ 37520079 та інших послуг, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт» при перевезенні пасажирів. Крім того, повідомити відділ ДВС про порядок та періодичність фінансового розрахунку за надані послуги (перерахування на р/р, видача коштів з каси, тощо) з ТОВ «АТТП Сармат» у відповідності до умов договору.

29.04.2016 року надійшла відповідь з ТОВ «Херсонавтотранс» про те, що ТОВ «Херсонавтотранс» уклало договір № 109/01-05 від 12.04.2013 року про надання послуг автостанцією перевізникові з ТОВ «Автотранспортне пасажирське підприємство САРМАТ», код ЄДРПОУ 37520079. Розрахунки з авто перевізником здійснюються шляхом видачі грошових коштів з каси підприємства згідно доручення № 1 від 31.12.2015 року. До відповіді долучено копію договору № 109/01-05 від 12.04.2013 року та копію доручення № 1 від 31.12.2015 року, яке дійсне до 31.12.2016 року.

Відповідно до розділу 3 договору № 109/01-05 від 12.04.2013 року грошові кошти в розмірі 90 % від суми вартості реалізованих квитків за тарифом з ПДВ для Перевізників, що мають статус платника ПДВ, або без ПДВ для перевізників, що не мають статусу платника ПДВ підлягають перерахуванню на розрахунковий рахунок Перевізника (ТОВ «АТТП САРМАТ»). У виняткових випадках за бажанням Перевізника та за домовленістю сторін розрахунок Власника з Перевізником може проводитися шляхом видачі готівкових грошових коштів з каси автостанції (автовокзалу) виключно за наявності в одержувача довіреності, завіреної печаткою та підписом (у разі відсутності печатки довіреність завіряється нотаріально), та документа, зазначеного в довіреності (паспорт, водійське посвідчення одержувача).

Враховуючи положення вказаного договору, відповіді ТОВ «Херсонавтотранс» та копії доручення № 1 від 31.12.2015 року, боржником в особі його представників періодично отримуються готівкові грошові кошти з каси автостанції (автовокзалу).

Таким чином, з метою належного виконання виконавчих документів, заступник начальника ВДВС Новокаховського міського управління юстиції у Херсонській області ОСОБА_1 просить суд надати дозвіл на вилучення грошових коштів, що належать боржнику - товариству з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне пасажирське підприємство САРМАТ», код ЄДРПОУ 37520079 згідно договору № 109/01-05 від 12.04.2013 року, з каси автостанції (автовокзалу) товариства з обмеженою відповідальністю «Херсонавтотранс» в розмірі 87213,43 грн., до повного погашення заборгованості за зведеним виконавчим провадженням № 44706243 від 06.08.2014 року, яке веде Новокаховський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, про стягнення з з товариства з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне пасажирське підприємство САРМАТ», код ЄДРПОУ 37520079, АДРЕСА_1, на користь фізичних та юридичних осіб заборгованості.

Судом встановлено, що на примусовому виконанні у Новокаховському міському відділі ДВС Головного територіального управління юстиції у Херсонській області перебуває зведене виконавче провадження №44706243 від 06.08.2014 року про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне пасажирське підприємство САРМАТ», код ЄДРПОУ 37520079, АДРЕСА_1, на користь фізичних та юридичних осіб заборгованості, в складі якого перебуває 5 виконавчих документів на загальну суму 87213,43 грн..

Боржником виконавчі документи у самостійному порядку не виконано.

Згідно ч.1 ст.52 Закону України «Про виконавче провадження», стягнення за виконавчими документами звертається в першу чергу на кошти боржника у гривнях та іноземній валюті, інші цінності, у тому числі кошти на рахунках і вкладах боржника у банках та інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах у депозитарних установах.

Відповідно до п.23 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 6 від 07.02.2014 року «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах» про виконанні судових рішень про стягнення грошових коштів державний виконавець на підставі ст..52 Закону про виконавче провадження у першу чергу звертає стягнення на кошти боржника в гривнях та іноземній валюті, інші цінності, у тому числі кошти на рахунках і вкладах боржника у банках та інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів, і лише за відсутності у боржника коштів і цінностей - на належне йому інше майно, за винятком того, на яке згідно із законом не може бути накладено стягнення.

Відповідно до ч.6 ст.52 Закону України «Про виконавче провадження», стягнення на майно боржника звертається в розмірі і обсязі, необхідних для виконання за виконавчим документом, з урахуванням стягнення виконавчого збору, витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, штрафів, накладених на боржника під час виконавчого провадження.

Згідно ч.ч.3, 4, 5 ст. 55 Закону України «Про виконавче провадження», готівкові кошти та майно, що належать боржнику від інших осіб, вилучаються державним виконавцем у таких осіб у присутності понятих на підставі ухвали суду. На належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, стягнення звертається державним виконавцем на підставі ухвали суду в порядку, встановленому цим Законом. За ухилення від виконання розпоряджень державного виконавця особою, в якої перебуває майно боржника, на неї може бути накладено стягнення відповідно до цього Закону.

Сторони та інші заінтересовані особи в судове засідання не викликались, згідно ч. 2 ст. 377 ЦПК України.

В.о. начальника ВДВС Новокаховського міського управління юстиції у Херсонській області ОСОБА_1 до суду не з`явилась, просила судовий розгляд справи здійснювати без участі представника ВДВС Новокаховського міського управління юстиції у Херсонській області.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що подання Новокаховського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.377 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання задовольнити.

Надати дозвіл на вилучення грошових коштів, що належать боржнику - товариству з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне пасажирське підприємство САРМАТ», код ЄДРПОУ 37520079 згідно договору № 109/01-05 від 12.04.2013 року, з каси автостанції (автовокзалу) товариства з обмеженою відповідальністю «Херсонавтотранс» в розмірі 87213,43 грн., до повного погашення заборгованості за зведеним виконавчим провадженням № 44706243 від 06.08.2014 року, яке веде Новокаховський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, про стягнення з з товариства з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне пасажирське підприємство САРМАТ», код ЄДРПОУ 37520079, АДРЕСА_1, на користь фізичних та юридичних осіб заборгованості.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Херсонської області через Новокаховський міський суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя Н. В. Матвєєва

СудНовокаховський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення09.06.2016
Оприлюднено15.06.2016
Номер документу58239270
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —661/1680/16-ц

Ухвала від 09.06.2016

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Матвєєва Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні