Ухвала
від 26.05.2016 по справі 757/25278/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25278/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 травня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

26.05.2016 старший слідчий в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку нежитлового приміщення першого поверху літ. А-4, розташованого за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний (Леніна), 46, прим. 16, яке на праві власності зареєстроване за ТОВ «КНК-ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 36358485) та використовується Запорізьким відділенням №2 ПАТ «СБЕРБАНК», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення розслідуваних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України, а також відшукання у вказаному вище нежитловому приміщенні та індивідуальних сейфах, що орендуються відбувалось ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , речей і документів, які можуть бути використані як докази протиправної діяльності ОСОБА_9 та його співучасників, службових осіб банківської установи, а саме: касові документи, що підтверджують оприбуткування та видачу готівкових коштів (касові ордери, грошові чеки, платіжні доручення, довіреності на отримання готівки, квитанції, журнали та книги обліку коштів); банківські документи юридичних та фізичних осіб (заяви, довіреності, доручення, картки із зразками підписів та відбитками печаток, угоди, платіжні доручення, виписки по рахункам, чекові книжки та грошові чеки, статути, накази, протоколи загальних зборів); договори, угоди, контракти, декларації, видаткові та прибуткові накладні, товарно-транспортні накладні, податкові накладні, специфікації, акти приймання-здачі, документи, що підтверджують оплату, векселі, додатки, доповнення та додаткові угоди до вказаних документів, підтверджуючі придбання та реалізацію продукції (в т.ч. юридичних осіб нерезидентів), надання послуг; печатки та штампи юридичних осіб, кліше підписів фізичних осіб; зіпсовані документи, чорнові записи, блокноти, робочі зошити, документи з вільними зразками почерку та підписів службових осіб установи; комп`ютерна техніка, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш-накопичувачі, оптичні диски), засоби зв`язку; документально не підтверджені готівкові кошти.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016000000000493 від 17.02.2016, за фактами фіктивного підприємництва, тобто створення або придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненого в особливо великому розмірі, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України.

Встановлено, що ОСОБА_9 за попередньою змовою з іншими особами створено та придбано понад 30 суб`єктів підприємницької діяльності резидентів, з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає в отриманні необґрунтованого «податкового кредиту» від підприємств-імпортерів з метою мінімізації «податкового навантаження», а також виведення коштів, отриманих від останніх, на підставі безтоварних операцій у «тіньовий», тобто неконтрольований державою, обіг.

В свою чергу, легалізовані готівкові кошти конвертуються в іноземну валюту через банківській установи, фінансові компанії та незаконні пункти обміну валют, які розташовані по всій території України.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що проведення операцій, пов`язаних із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, здійснювалось через каси Запорізького відділення №2 ПАТ «СБЕРБАНК», розташованого за адресою: м. Запоріжжя, пр-кт Леніна, 46.

Окрім того, отримання коштів відбувалось ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та іншими, невстановленими на даний час особами.

Таким чином, з метою припинення протиправної діяльності, пов`язаної з проведенням за участю перелічених вище юридичних осіб безтоварних операцій, спрямованих на легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, виявленням та вилученням речей і документів, які містять сліди виведення коштів у тіньовий, неконтрольований державою, обіг, є необхідність у проведенні обшуку за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний (Леніна), 46.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитлове приміщення першого поверху літ. А-4, розташоване за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний (Леніна), 46, прим. 16, на праві власності зареєстроване за ТОВ «КНК-ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 36358485).

В судовому засіданні старший слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи, просив клопотання задовольнити.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані слідчим речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися за місцем проведення обшуку, а саме за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний (Леніна), 46, прим. 16, (нежитлове приміщення першого поверху літ. А-4).

Разом з тим, не підлягають задоволенню вимоги клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання документально не підтверджених готівкових коштів, оскільки відсутні дані про те, що ці грошові кошти можуть знаходитись у вказаному приміщенні.

Разом з тим, у разі виявлення під час обшуку майна, яке має значення для даного кримінального провадженні, його огляд і вилучення регламентовано ч. 7 ст.236 КПК України.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, на проведення обшуку нежитлового приміщення першого поверху літ. А-4, розташованого за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний (Леніна), 46, прим. 16, яке на праві власності зареєстроване за ТОВ «КНК-ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 36358485) та використовується Запорізьким відділенням №2 ПАТ «СБЕРБАНК», з метою відшукання у вказаному вище нежитловому приміщенні та індивідуальних сейфах, що орендуються ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , речей і документів, які можуть бути використані як докази протиправної діяльності ОСОБА_9 та його співучасників, службових осіб банківської установи, а саме: касові документи, що підтверджують оприбуткування та видачу готівкових коштів (касові ордери, грошові чеки, платіжні доручення, довіреності на отримання готівки, квитанції, журнали та книги обліку коштів); банківські документи юридичних та фізичних осіб (заяви, довіреності, доручення, картки із зразками підписів та відбитками печаток, угоди, платіжні доручення, виписки по рахункам, чекові книжки та грошові чеки, статути, накази, протоколи загальних зборів); договори, угоди, контракти, декларації, видаткові та прибуткові накладні, товарно-транспортні накладні, податкові накладні, специфікації, акти приймання-здачі, документи, що підтверджують оплату, векселі, додатки, доповнення та додаткові угоди до вказаних документів, підтверджуючі придбання та реалізацію продукції (в т.ч. юридичних осіб нерезидентів), надання послуг; печатки та штампи юридичних осіб, кліше підписів фізичних осіб; зіпсовані документи, чорнові записи, блокноти, робочі зошити, документи з вільними зразками почерку та підписів службових осіб установи; комп`ютерна техніка, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш-накопичувачі, оптичні диски), засоби зв`язку.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/25278/16-к

Примірник 2 та завірена копія надано старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 .

26.05.2016

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58253475
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/25278/16-к

Ухвала від 26.05.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні