Ухвала
від 07.06.2016 по справі 127/12053/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/12053/16-к

Провадження №1-кс/127/4396/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2016 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_2 про проведення огляду нежитлової будівлі каналізаційної насосної станції номер 12, розташованої за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 58, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду нежитлової будівлі каналізаційної насосної станції номер 12, розташованої за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 58.

Клопотання мотивував тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015020000000407 від 28.10.2015 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням, установлено, що службові особи КП «Вінницяоблводоканал» (код ЄДРПОУ 0339012, м. Вінниця, вул. Київська, 173) за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Дельфін» (код ЄДРПОУ 20110340) у травні 2015 року, використовуючи завідомо підроблені документи щодо проведення робіт з реконструкції каналізаційної насосної станції № 12 по вул. Ватутіна у м. Вінниці, вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 286 200 грн.,спричинивши таким чином державі матеріальної шкоди на вказану суму. Установлено, що 19.05.2015 року між комунальним підприємством «Вінницяоблводоканал» (далі по тексту - Замовник) та ТОВ «Дельфін» в особі директора ОСОБА_3 (далі по тексту - Підрядник) укладено договір №37, згідно якого Підрядник взяв на себе зобов`язання виконати роботи по реконструкції каналізаційної насосної станції (далі по тексту - КНС) номер 12 по вул. Ватутіна, вартістю 286 200,00грн.

28.05.2015 року Замовник перерахував Підряднику аванс в сумі 85860,00 грн., а в подальшому на підставі підписаних керівниками Замовника та Підрядника акту №1приймання виконаних будівельних робіт за серпень 2015, акту №1 вартості устаткування, що додається до акту, довідки про вартість виконаних робіт за серпень 2015 року, перераховано на банківських рахунок ТОВ «Дельфін» залишок бюджетних коштів в розмірі 200 340 грн., в якості повного розрахунку за виконані роботи по реконструкції КНС. Разом з тим установлено, що ТОВ «Дельфін» роботи згідно акта №1 фактично не виконувало, устаткування, а саме насоси WILO FA для відкачки стічних вод на КНС не поставило та їх монтаж не здійснило.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність провести огляд каналізаційної насосної станції номер 12, розташованої за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 58, з метою фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, кваліфікації вчиненого діяння, а також з метою дослідження серійних та інвентаризаційних номерів встановлених одноступінчастих відцентрованих насосів WILO FA для відкачки стічної води та опорних фланцевих колін, необхідно провести внутрішній та зовнішній огляд нежитлової будівлі за вищевказаною адресою.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього докази, дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

В ч. 2 ст. 237 КПК України зазначено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ст. 234 обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення огляду нежитлової будівлі каналізаційної насосної станції номер 12, розташованої за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 58.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.208,234,238, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення внутрішнього та зовнішнього огляду нежитлової будівлі - каналізаційної насосної станції номер 12, розташованої за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 58, з метою фіксації відомостей, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала дає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз та діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення07.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58292828
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/12053/16-к

Ухвала від 07.06.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні