Постанова
від 02.10.2007 по справі 23/387-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

02.10.2007 справа № 23/387-б

За заявою Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Павліо"

до Українськ ої асоціації економічного сп івробітництва та розвитку "Д іловий світ"

про визнанн я банкрутом (ст. 52)

Суддя Демидова А.М.

Представники:

від заявника Склярова М.М. - п редставник

від боржника не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення с прави про банкрутство боржни ка, оскільки останній неспро можний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 25.09.2007 р. поруш ено провадження у справі за № 23/387-б за особливостями, передб аченими ст. 52 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”, та призначе но розгляд справи на 02.10.2007 р.

У судове засідання, признач ене на 02.10.2007 р., з'явився представ ник заявника.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб- підприємців" в Єди ному державному реєстрі міст яться також відомості про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про ві дсутність підтвердження від омостей про юридичну особу, а також відомості про зарезер вовані найменування юридичн их осіб.

Згідно з ч. 7 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб- підприємців" не пізніше тринадцяти місяців з дня под ачі (надіслання рекомендован им листом) останньої реєстра ційної картки, що містить від омості про юридичну особу, юр идична особа зобов'язана под ати (надіслати рекомендовани м листом) державному реєстра тору реєстраційну картку вст ановленого зразка про підтве рдження відомостей про юриди чну особу.

Відповідно до положень ч. 8 с т. 19 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємц ів" якщо до Єдиного державног о реєстру не внесено запис пр о відсутність юридичної особ и за її місцезнаходженням, то в разі неодержання реєстрац ійної картки про підтверджен ня відомостей про юридичну о собу в установлений частиною сьомою цієї статті строк, а та кож у разі одержання державн им реєстратором від органу д ержавної податкової служби п овідомлення встановленого з разка про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням державний реєстратор з обов'язаний у строк, що не пере вищує десяти робочих днів з д ати, яка встановлена для пода ння реєстраційної картки про підтвердження відомостей пр о юридичну особу, або з дати од ержання повідомлення від орг ану державної податкової слу жби, направити рекомендовани м листом юридичній особі пов ідомлення про необхідність п одання державному реєстрато ру реєстраційної картки про підтвердження відомостей пр о юридичну особу.

У разі повернення до держав ного реєстратора рекомендов аного листа з відміткою відд ілення зв'язку про відсутніс ть юридичної особи за вказан ою адресою або неподання юри дичною особою протягом місяц я з дати направлення їй відпо відного повідомлення реєстр аційної картки про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням або з апис про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу.

У судовому засіданні 02.10.2007 р. п редставник заявника на викон ання вимог ухвали суду від 25.09.2 007 р. надав суду оригінал витяг у з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців станом на 27.09.2007 р., у якому значиться, що ві домості про юридичну особу - У країнську асоціацію економі чного співробітництва та роз витку "Діловий світ" не підтве рджені.

Крім того, у витязі з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців станом на 27.09.2007 р. зазначено стан юридичної ос оби-боржника: порушено справ у про банкрутство та вказано , що даний запис внесено на під ставі судового рішення Госпо дарського суду міста Києва в ід 25.09.2007 р. № 23/387-б.

Заявлені вимоги документ ально підтверджуються, визна ються судом обґрунтованими.

У матеріалах справи знаходяться докази відсутно сті боржника, які надані заяв ником.

Оскільки заявник має прав о звернутись з заявою про пор ушення справи про банкрутств о, якщо громадянин- підприєм ець- боржник або керівні орг ани боржника- юридичної осо би відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податкової служби згідно із законодавс твом податкових декларацій, документів бухгалтерської з вітності, а також за наявност і інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницько ї діяльності боржника, у суду є всі підстави для визнання б оржника банкрутом та відкрит тя ліквідаційної процедури.

У судовому засіданні 02.10.2007 р. п редставник заявника надав су ду письмову заяву, у якій заяв ник просить суд призначити л іквідатором боржника арбітр ажного керуючого Нестерен ка Сергія Сергійовича, ліце нзія Міністерства економіки України серії АБ № 271546, видана 10 .11.2005 р.

Суд вважає за доцільн е задовольнити зазначене кло потання заявника та призначи ти ліквідатором боржника арб ітражного керуючого Несте ренка С.С.

Оскільки нормами ст. 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” не визначений порядок або особливості здійснення лікв ідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” ліквідатор зобов' язаний оп ублікувати в офіційних друко ваних органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень ч. 5 ст. 52 Зак ону вбачається, що на ліквіда тора боржника покладені обов ' язки щодо виявлення, встан овлення кредиторів відсутнь ого боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкруто м Українську асоціацію еконо мічного співробітництва та р озвитку "Діловий світ" (01054, м. Киї в, вул. Дмитрівська, буд. 30, код Є ДРПОУ 23703916).

2. Припинити процедуру розпорядження майном.

3. Відкрити ліквідац ійну процедуру.

4. Призначити ліквідатор ом банкрута арбітражного кер уючого Нестеренка Сергія С ергійовича, ліцензія Мініс терства економіки України се рії АБ № 271546, видана 10.11.2005 р.

5. Зобов' язати ліквіда тора у п' ятиденний строк з д ня прийняття постанови про в изнання боржника банкрутом п одати до офіційного друкован ого органу Верховної Ради Ук раїни чи Кабінету Міністрів України оголошення про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури з метою виявлення, встано влення кредиторів відсутньо го боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про від криття ліквідаційної процед ури повинні містити: наймену вання та інші реквізити борж ника, визнаного банкрутом, на йменування господарського с уду, в провадженні якого знах одиться справа про банкрутст во, дату прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури, відомості про ліквіда тора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквід атора надати суду докази пуб лікації оголошення в офіційн ому друкованому органі про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури протягом двох тижнів з моменту опублікування.

7. Зобов' язати ліквіда тора письмово повідомити про визнання господарським судо м відсутнього боржника банкр утом усіх відомих йому креди торів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня оде ржання повідомлення можуть н аправити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

8. Зобов' язати лік відатора у разі отримання ни м заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це с уд.

9. Підприємницьку діяльн ість банкрута завершити.

10. Строк виконання всі х грошових зобов' язань вваж ати таким, що настав з 02.10.2007 р.

11. Припинити нарахування н еустойки (штрафу, пені), процен тів та інших економічних сан кцій по всіх видах заборгова ності банкрута з 02.10.2007 р.

12. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 02.10.2007 р.

13. Зобов' язати ліквідат ора надати суду ліквідаційни й баланс банкрута та звіт лік відатора до 02.10.2008 р.

14. Копію постанови н аправити заявнику, боржнику та ліквідатору.

15. Копію постанови для відома направити в Прокурат уру м. Києва, ДПА у м. Киє ві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Уп равління по забезпеченню опе ративно-правового супроводж ення матеріалів ДПС в судови х установах УПМ ДПА у м. Києві) та Державну податкову інспе кцію за місцем знаходження б оржника.

Суддя А.М. Демид ова

Дата ухвалення рішення02.10.2007
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу5830024
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/387-б

Постанова від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидова А.М.

Ухвала від 16.11.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидова А.М.

Ухвала від 09.10.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидова А.М.

Ухвала від 09.10.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидова А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні