Вирок
від 15.06.2016 по справі 594/408/16-к
БОРЩІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 594/408/16-к

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2016 року

ББорщівський районний суд Тернопільської області

в складі головуючого ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Борщеві кримінальне провадження № 12016210050000092 про обвинувачення :

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Оринин Кам`янець-Подільського району Хмельницької області, зареєстрованого по АДРЕСА_1 та проживаючого по АДРЕСА_2 , громадянина України, освіта середня-спеціальна, непрацюючого, одруженого, не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України,

з участю прокурора ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

18 березня 2016 року біля 22 год. 45 хв. ОСОБА_3 , керуючи автомобілем марки «ВАЗ-21061», державний номерний знак НОМЕР_1 , заїхав на територію АЗС №29 ТОВ «СВ КОМ ТРЕЙД», що розташована по вул.Грушевського,63а в смт.Скала-Подільська Борщівського району, де зупинився біля другої заправної колонки. В цей час у нього виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману. Надалі, реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи, що у нього немає грошових коштів заплатити за бензин марки А-92 та достовірно знаючи про те, що не збирається оплачувати за паливо, діючи умисно, з корисливих спонукань попросив іншу особу ОСОБА_5 , який не був обізнаним із його злочинним наміром, щоб той повідомив співробітнику АЗС №29 ТОВ «СВ КОМ ТРЕЙД», що він бажає здійснити заправку автомобіля бензином марки А-92 до повного баку. Після цього, дочекавшись поки співробітник АЗС заправив автомобіль бензином марки А-92 та від`єднав заправний кран від паливного бака автомобіля, не провівши оплати за отриманий бензин марки А-92, ОСОБА_3 завів двигун автомобіля марки «ВАЗ-21061», державний номерний знак НОМЕР_1 , та поїхав у невідомому напрямку, тим самим заволодівши майном ТОВ «СВ КОМ ТРЕЙД», а саме бензином марки А-92 в кількості 38,18 літра, спричинивши ТОВ «СВ КОМ ТРЕЙД» матеріальні збитки на загальну суму 668,15 коп.

В судовому засіданні ОСОБА_3 вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, погодився з усіма доказами, зібраними в справі в ході досудового слідства, які підтверджують його вину згідно пред`явленого обвинувачення, просив не досліджувати докази під час судового розгляду та пояснив, що дійсно 18 березня 2016 року біля 22 години керуючи автомобілем разом із знайомим ОСОБА_5 приїхав на автозаправку в смт.Скала-Подільська. ОСОБА_5 вийшов із автомобіля і пішов до каси, а він сказав працівнику автозаправки заправити його автомобіль до повного бака, знаючи наперед, що в нього немає грошей розрахуватися, після чого так і не заплативши за бензин, поїхав додому. У вчиненому розкаюється, потерпілому завдані збитки відшкодував.

На підставі ч.3 ст.349 КПК України, з врахуванням визнання вини обвинуваченим, за згодою учасників процесу судом визнано недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений правильно розуміє зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності його позиції немає.

Розгляд провадження провадився відносно обвинуваченого в межах пред`явленого йому обвинувачення.

Таким чином, враховуючи викладене, суд вважає, що своїми умисними діями, які виразилися в заволодінні чужим майном шляхом обману обвинувачений ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.190 КК України.

Призначаючи міру покарання обвинуваченому ОСОБА_3 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, пом`якшуючі та обтяжуючі його вину обставини, особу обвинуваченого.

Вивчаючи особу обвинуваченого, судом встановлено, що він раніше не судимий, по місцю проживання характеризується позитивно, скарг на нього в сільську раду не поступало.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченому є щире розкаяння у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування збитків потерпілому.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченому судом не встановлено.

За таких обставин суд вважає, що покарання обвинуваченому слід обрати у виді громадських робіт, що буде необхідним і достатнім для його виправлення.

Речові докази по справі: бензин в кількості 25,5 літрів, що знаходиться на зберіганні в камері речових доказів Борщівського відділення поліції ЧВП ГУНП в Тернопільській області слід конфіскувати в дохід держави; автомобіль марки ВАЗ 21061, реєстраційний номер НОМЕР_1 , що знаходиться на території арешт майданчику Борщівського відділення поліції ЧВП ГУНП в Тернопільській області повернути ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які ним володіють на підставі довіреності.

Керуючись ст.ст.368, 370,374 КПК України, суд, -

З А С У Д И В:

Визнати винним ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України і призначити йому покарання у виді 100 (ста) годин громадських робіт.

Речові докази по справі: бензин в кількості 25,5 літрів, що знаходиться на зберіганні в камері речових доказів Борщівського відділення поліції ЧВП ГУНП в Тернопільській області конфіскувати в дохід держави; автомобіль марки ВАЗ 21061, реєстраційний номер НОМЕР_1 , що знаходиться на території арештмайданчику Борщівського відділення поліції ЧВП ГУНП в Тернопільській області повернути ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , жителям с.Оринін Кам`янець-Подільського району Хмельницької області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення до апеляційного суду Тернопільської області через Борщівський районний суд.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому і прокурору. Учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді. Копія вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім у судовому засіданні.

Головуючий :

Дата ухвалення рішення15.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58314451
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —594/408/16-к

Вирок від 15.06.2016

Кримінальне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Зушман Г. І.

Ухвала від 01.06.2016

Кримінальне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Зушман Г. І.

Ухвала від 29.04.2016

Кримінальне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Зушман Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні