Ухвала
від 15.06.2016 по справі 802/585/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

15 червня 2016 р. Справа № 802/585/16-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дончика Віталія Володимировича,

розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Приватного акціонерного товариства В«Продовольча компанія В«ПоділляВ» до ОСОБА_1 служби Ямпільського районного управління юстиції Вінницької області, треті особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ФОП ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання протиправним та скасування рішення

в с т а н о в и в :

28.04.2016 року до Вінницького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Приватного акціонерного товариства В«Продовольча компанія В«ПоділляВ» до ОСОБА_1 служби Ямпільського районного управління юстиції Вінницької області про визнання протиправним та скасування рішення.

Ухвалою суду від 05.05.2015 року відкрито провадження у справі та призначено до судового розгляду.

15.06.2016 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача про заміну відповідача ОСОБА_1 служби Ямпільського районного управління юстиції Вінницької області правонаступником - Відділом державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації Вінницької області. Крім того просив витребувати у правонаступника оригінал та належним чином засвідчену копію реєстраційної справи та всі матеріали, на підставі яких винесено рішення про державну реєстрацію права оренди, проведеного 30.12.2015 року ОСОБА_1 службою Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області, номер запису про право в державному реєстрі прав 12861319 за ФОП ОСОБА_2 щодо земельної ділянки кадастровий №0525683200:03:001:0123, площею 1,6142 га, яка розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області. Провадження у справі просив зупинити до надходження до суду витребовуваних матеріалів. Розгляд заявленого клопотання просив провести за його відсутності.

Представник відповідача та треті особи в судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце судового засідання повідомлялись завчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями частини 4 статті 122 та частин 4, 6 статті 128 КАС України, суд вважає, що наявні підстави для розгляду заявленого клопотання в порядку письмового провадження.

Вивчивши клопотання, оглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Згідно із ч. 1 ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Судом з'ясовано, що Постановою Кабінету міністрів України № 17 від 21.01.2015 року затверджено В«Питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиціїВ» . Вказаною постановою ліквідовано державну реєстраційну службу України. Пунктом 2 вказаної Постанови встановлено, що міністерство юстиції є правонаступником державної реєстраційної служби України.

25.12.2015 року Кабінетом міністрів України прийнято розпорядження № 1395-р В«Про деякі питання надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських об'єднаньВ» . Відповідно до п. 1 ч. 1 розпорядження послуги у сфері державної реєстрації надаються органами державної реєстрації, утвореним Міністерством юстиції України не довше, ніж до 30.04.2016 року. Відповідно до п. 3 ч. 1 Розпорядження, Міністерству юстиції забезпечити: з дня набрання чинності рішення Кабінету Міністрів України щодо припинення надання послуг у сферах державної реєстрації на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці органам державної реєстрації, утвореним міністерством юстиції забезпечити передачу у місячний строк виконавчим органам міських рад міст обласного значення, Київській міській, районним, районним у м. Києві державним адміністраціям, що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, реєстраційних справ.

На виконання вказаних положень законодавства, в структурі Ямпільської районної державної адміністрації створено Відділ державної реєстрації.

З огляду на сукупність викладених обставин, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та замінити відповідача його правонаступником.

Так, в силу пункту 1 частини другої статті 110 КАС України, суд може прийняти рішення про витребування документів та інших матеріалів.

Згідно із частиною першою статті 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до частини другої цієї статті, суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Судом з'ясовано, що позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення про державну реєстрацію права оренди, проведеного 30.12.2015 року ОСОБА_1 службою Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області, номер запису про право в державному реєстрі прав 12861319 за ФОП ОСОБА_2 щодо земельної ділянки кадастровий №0525683200:03:001:0123, площею 1,6142 га, яка розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області. З огляду на що, з метою прийняття законного та обґрунтованого рішення, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача копію реєстраційної справи та всі матеріали, на підставі яких винесено рішення про державну реєстрацію права оренди.

Крім того, пунктом 4 частини 2 статті 156 КАС України передбачено, що суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі.

Згідно частини 10 статті 103 КАС України, зупинення провадження в адміністративній справі зупиняє перебіг усіх процесуальних строків у цій адміністративній справі. Перебіг процесуальних строків продовжується з дня поновлення провадження.

На підставі зазначеного, керуючись статтями 49, 55, 156, 160, 165, 186, 254 КАС України, суд-

у х в а л и в :

Клопотання представника позивача - задовольнити.

Замінити відповідача ОСОБА_1 службу Ямпільського районного управління юстиції Вінницької області правонаступником - Відділом державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації Вінницької області.

Витребувати у Відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації Вінницької області оригінал та належним чином засвідчену копію реєстраційної справи та всі матеріали, на підставі яких винесено рішення про державну реєстрацію права оренди, проведеного 30.12.2015 року ОСОБА_1 службою Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області, номер запису про право в державному реєстрі прав 12861319 за ФОП ОСОБА_2 щодо земельної ділянки кадастровий №0525683200:03:001:0123, площею 1,6142 га, яка розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області.

Провадження у справі зупинити до надходження до суду витребовуваних матеріалів.

Копію ухвали для виконання направити до Відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації Вінницької області.

У разі невиконання вимог зазначеної ухвали - надати письмові пояснення про причини невиконання.

Провадження у справі зупинити до надходження до суду витребовуваних матеріалів.

В частині заміни сторони правонаступником та витребування документів ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

В частині зупинення провадження у справі ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.06.2016
Оприлюднено22.06.2016
Номер документу58367085
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/585/16-а

Постанова від 16.08.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 01.08.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 15.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні