Ухвала
від 16.06.2016 по справі 757/29224/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/29224/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

У С Т А Н О В И В :

16.06.2016 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 погоджене прокурором другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_5 на праві приватної власності.

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження № 42014000000001238 стосовно службових осіб Держінвестпроекту України та ТОВ «Глорія», які зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо формування позитивного інвестиційного іміджу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2011 № 694, яким не передбачено надання послуг з розміщення реклами у вітчизняних засобах масової інформації та мережі Інтернет, на підставі складених службовими особами ТОВ «Глорія» підроблених документів, безпідставно перерахували за вказані послуги ТОВ «Глорія» бюджетні кошти, внаслідок чого заволоділи зазначеними грошовими коштами в особливо великому розмірі, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі підроблених проміжних актів Держінвестпроектом України на рахунок ТОВ «Глорія» (код ЄДРПОУ 31964888) № НОМЕР_1 , відкритий у філії ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» у м. Луцьку МФО 303547, незаконно перераховано державні кошти в сумі 9 865 188,46 грн., які в подальшому були перераховані на розрахунковий рахунок ТОВ «Фіада» (код ЄДРПОУ 38259080), а також ТОВ «Аудиторська фірма «Сіан аудит» (код ЄДРПОУ 3610083),ТОВ «Сіан Стафф» (код ЄДРПОУ 37818877), ТОВ «Сіан бізнес Менеджемент» (код ЄДРПОУ 37931230), ТОВ «Сіан тур» (код ЄДРПОУ 34431311), ТОВ «Юридична компанія «Сіан Консалтинг» (код ЄДРПОУ 36003357) та ТОВ «Охоронно Детективне агентство «Сіан Сервіс» (код ЄДРПОУ 37404338) засновником яких був ОСОБА_5 , внаслідок чого державі була завдана матеріальна шкода на вказану суму.

На цей час у провадженні є підстави вважати, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , причетний до вказаного вище злочину та за місцем свого проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , може зберігати комп`ютерну техніку, мобільні телефони, магнітні та електронні, цифрові носії з інформацією, а також документи щодо фінансовогосподарських відносин з Держінвестпроектом України, ТОВ «Глорія», ТОВ «Фіада», ПП «Гвіана», ПП «Таїті», ПП «Севілья» та ТОВ «Онікс-Трейдинг», та іншими підприємствами, у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_5 на праві приватної власності.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим в клопотанні не вказано родові ознаки інших речей і документів, що мають значення для досудового розслідування та зброї.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, ст.ст.234 235, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах другого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_5 на праві приватної власності, з метою відшукання та вилучення: комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, магнітних та електронних, цифрових носіїв з інформацією, а також документів щодо фінансовогосподарських відносин з Держінвестпроектом України, ТОВ «Глорія», ТОВ «Фіада», ПП «Гвіана», ПП «Таїті», ПП «Севілья» та ТОВ «Онікс-Трейдинг», та іншими підприємствами, які надають послуги у галузі реклами (договори, контракти з додатковими угодами, додатки та специфікації до них, акти виконаних робіт (надання послуг, приймання-передачі тощо), платіжних доручень, банківських виписок та інших розрахункових документів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, податкові накладні, рахунки-фактури, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, сертифікатів, ліцензій, довіреностей, тендерної документації, чорнових записів із вказаних питань, документів у паперовому та електронному вигляді, предметів, речей, грошових коштів, печаток, що вказують на незаконну діяльність Держінвестпроекту України, ТОВ «Глорія», ТОВ «Фіада», ПП «Гвіана», ПП «Таїті», ПП «Севілья» та ТОВ «Онікс-Трейдинг» та інших підприємств, які надають послуги у галузі реклами.

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/29224/16-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58382332
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/29224/16-к

Ухвала від 16.06.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні