Рішення
від 13.06.2016 по справі 911/971/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 235-95-51

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" червня 2016 р. Справа № 911/971/16

Господарський суд Київської області у складі судді Антонової В.М., розглянувши матеріали справи

за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експлуатаційна компанія «Галс»

про вчинення певних дій

За участю представників:

від позивача ОСОБА_1 (дов. б/н від 14.03.2016);

від відповідача ОСОБА_2 (дов. №1 від 01.06.2016);

ОСОБА_3 (керівник).

Обставини справи:

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт» (далі - позивач) звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експлуатаційна компанія «Галс» (далі - відповідач) про визнання Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт» балансоутримувачем багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська (Європейська), буд. 4-Б та про зобов'язання відповідача виготовити та передати позивачу з відповідним описом всю технічну документацію на зазначений багатоквартирний будинок.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем своїх зобов'язань з передачі на баланс будинку та технічної документації на нього.

Ухвалою господарського суду Київської області від 28.03.2016 порушено провадження у справі № 911/971/16, розгляд справи призначено на 28.04.2016.

21.04.2016 до канцелярії господарського суду Київської області від представника позивача надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи документів (вх. №8766/16 від 21.04.2016).

27.04.2016 до канцелярії господарського суду Київської області від представника відповідача на дійшов супровідний лист №04-2016/05 від 26.04.2016 (вх. №9174/16) з долученими до нього документами.

Ухвалою господарського суду Київської області від 21.04.2016 продовжено строк вирішення спору у справі №911/971/16 на 15 днів, розгляд справи відкладено на 02.06.2016.

05.05.2016 до канцелярії господарського суду Київської області від представника позивача надійшов супровідний лист (вх. №9651/16) з долученими до нього копією акту приймання-передачі та копією звернення до відповідача від 15.03.2016.

02.06.2016 до канцелярії господарського суду Київської області від представника відповідача надійшло клопотання (вх. №11686/16) з проханням долучити до матеріалів справи копії документів згідно переліку.

02.06.2016 до канцелярії господарського суду Київської області від представника позивача надійшла заява (вх. №11687/16) з проханням долучити документи.

09.06.2016 до канцелярії господарського суду Київської області від представника відповідача надійшло клопотання №06-2016/01 від 09.06.2016 (вх. №12154/16), згідно якого просив долучити документи, що підтверджують факт підключення до трансформаторної підстанції інших будинків.

10.06.2016 до канцелярії господарського суду Київської області від представника позивача надійшли додаткові пояснення по справі (вх. №12330/16).

У судовому засіданні 13.06.2016 представник позивача підтримав позов повністю, представник відповідача заперечив проти задоволення позову.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні в ній докази, оцінивши їх в сукупності та заслухавши пояснення представників сторін, суд

ВСТАНОВИВ:

05.09.2015 на зборах співвласників багатоквартирного будинку 4-б по вулиці Радянській у смт Ворзель Київської області прийнято рішення про створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт» та прийняття на баланс Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт» житлового комплексу за адресою Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-б, що підтверджується протоколом №1 від 05.09.2015 Установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку №4-б по вул. Радянській в смт Ворзель місті Ірпінь Київської області.

30.09.2015 проведено державну реєстрацію як юридичної особи Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт», що підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Згідно з п. 1 ст. 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" балансоутримувачем будинку, споруди, житлового комплексу, комплексу будівель і споруд є власник, або юридична особа, що за договором із власником утримує на балансі відповідне, майно, а також веде бухгалтерську, статистичну й іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки засобів, необхідних для своєчасного проведення капітального, поточного ремонтів і утримання, забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію відповідно до Закону.

Правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об'єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку визначено Законом України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" та Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" .

Відповідно до ч. 3 ст. 1 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» (далі - Закон) об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об'єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Згідно ч. 1, 6 ст. 4 Закону Об'єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених

законодавством та статутними документами.

Об'єднання є юридичною особою, яка створюється відповідно до закону, має печатку із своїм найменуванням та інші необхідні реквізити, а також розрахункові рахунки в установах банку.

Відповідно до ч. 1, 14 ст. 6 Закону об'єднання може бути створено лише власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (багатоквартирних будинках). Установчі збори об'єднання у новозбудованих багатоквартирних будинках можуть бути проведені після державної реєстрації права власності на більше половини квартир та нежитлових приміщень у такому будинку.

Державна реєстрація об'єднання (асоціації) проводиться у порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб. Об'єднання (асоціація) вважається утвореним з дня його державної реєстрації.

Відтак, судом встановлено, що Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт» створено та зареєстровано у встановленому законом порядку та є належним балансоутримувачем житлового комплексу, що знаходиться за адресою Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-б.

Крім того, судом встановлено, що до створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт», тимчасовим балансоутримувачем житлового комплексу за адресою Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-б було призначено Товариство з обмежною відповідальністю «Експлуатаційна компанія «Галс», що підтверджується Рішенням виконавчого комітету Ворзельської селищної ради №224 від 20.10.2011.

Відповідно до акту приймання-передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс від 18.10.2011 ТОВ «Бровар ЛТД» передало, а ТОВ «Експлуатаційна компанія «Галс» прийняла на баланс активи житлового комплексу за адресою смт Ворзель, вул. Радянська 4-б, а також технічну документацію на нього.

16.10.2015 позивач звернувся до відповідача, тимчасового балансоутримувача, із зверненням утворити комісію у складі представників відповідача та позивача для забезпечення належної передачі багатоквартирного будинку №4-б в смт Ворзель м. Ірпінь Київської області на баланс позивача з балансу відповідача та підготувати для підписання акти приймання-передачі документів.

Зазначене звернення залишилось без відповіді та задоволення.

09.03.2016 позивач направив на адресу відповідача звернення №8 від 09.03.2016, згідно якого просив відповідача направити свого представника для підписання акту приймання-передачі житлового комплексу з балансу на баланс.

Згідно ч. 18, 19 ст. 6 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку або особа, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об'єднання, у тримісячний строк з дня державної реєстрації об'єднання забезпечує передачу йому примірника технічної та іншої передбаченої законодавством документації на будинок, а також документа, на підставі якого багатоквартирний будинок прийнято в експлуатацію, технічного паспорта і планів інженерних мереж.

У разі відсутності документації на багатоквартирний будинок колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку або особа, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об'єднання, протягом півроку з дня державної реєстрації об'єднання відновлює її за власний рахунок.

За змістом ст. 12 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" визначено, що управління багатоквартирним будинком здійснює об'єднання через свої органи управління. Об'єднання самостійно визначає порядок управління багатоквартирним будинком та може змінити його у порядку, встановленому цим Законом та статутом об'єднання.

Відповідно до п. 2 Порядку передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002 №1521 «Про реалізацію Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», загальні збори об'єднання вирішують питання про прийняття житлового комплексу на баланс об'єднання, залишення житлового комплексу або його частини на балансі попереднього балансоутримувача (за умови укладення з ним відповідного договору), передачу житлового комплексу або його частини на баланс іншої юридичної особи, статут якої передбачає можливість провадження такої діяльності, та укладення з цією юридичною особою відповідного договору.

Пунктами 3, 4, 5 зазначеного Порядку передбачено, що Для приймання-передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс утворюється відповідна комісія. У разі прийняття рішення про передачу житлового комплексу на баланс об'єднання утворюється комісія у складі представників попереднього балансоутримувача та об'єднання, а у разі прийняття рішення про передачу житлового комплексу або його частини на баланс іншої юридичної особи, статут якої передбачає можливість провадження такої діяльності, - у складі представників попереднього балансоутримувача, юридичної особи, на баланс якої передається майно, та об'єднання. Комісію очолює представник приймаючої сторони.

Комісія визначає технічний стан житлового комплексу або його частини відповідно до вимог законодавства та складає акт приймання-передачі згідно з додатком до цього Порядку.

Передача житлового комплексу або його частини з балансу на баланс проводиться разом з планом земельної ділянки, технічним паспортом будинку та відповідною технічною документацією (інвентарна справа, акт прийняття в експлуатацію, плани зовнішніх мереж тощо) у двомісячний термін після надходження відповідного звернення від об'єднання.

У разі втрати план земельної ділянки, технічний паспорт будинку або технічна документація виготовляються чи відновлюються за рахунок підприємства, установи чи організації, з балансу яких передається житловий комплекс або його частина, протягом місяця після надходження відповідного звернення від об'єднання.

Порядок здійснення управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, порядок передачі будинку в управління у разі укладення договору, встановлено Правилами управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, які затверджено Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 02.02.2009 № 13 , зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.04.2009 за № 377/16393.

Виходячи з п. 1.4 таких Правил, управитель визначається власниками, співвласниками або за їх дорученням балансоутримувачем у встановленому законодавством порядку.

Згідно з п. 2.1 зазначених Правил, управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, для приймання-передачі об'єкта в управління утворюється відповідна комісія у складі представників попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, власників, співвласників та особи, що буде здійснювати управління будинком. Комісію очолює представник сторони, яка приймає. Комісія визначає технічний стан об'єкта відповідно до вимог законодавства та складає акт приймання-передачі об'єкта в управління (з управління). Кожній із сторін, що бере участь у прийманні-передачі об'єкта, надається примірник акта приймання-передачі, підписаний членами комісії та затверджений керівництвом кожної сторони - юридичної особи.

Пунктом 2.2 даних Правил визначено, що при передачі об'єкта в управління попередній

балансоутримувач чи особа, що здійснювала управління будинком, надає замовнику, а замовник передає особі, що буде здійснювати управління будинком, оригінали або належним чином завірені копії документів (у разі зберігання оригіналів документів у місцевих архівах):

щодо технічного стану об'єкта, у тому числі:

план земельної ділянки з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані, виготовлений відповідно до вимог Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та

1:500 (ГКНТА-2.04-02-98), затвердженої наказом Головного управління геодезії, картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів України від 09.04.1998 N 56, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 23.06.1998 за N 393/2833;

паспорт об'єкта та земельної ділянки;

проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на кожний будинок та споруду об'єкта;

акт технічного стану об'єкта на момент приймання-передачі;

схеми внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо;

виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які мають заземлення);

паспорти котельного господарства, котлові книги;

паспорти ліфтового господарства;

кошториси, описи робіт з поточного та капітального ремонту;

акти технічного огляду;

журнали заявок мешканців об'єкта;

протоколи виміру опору ізоляції електромереж;

протоколи огляду системи вентиляції;

щодо бухгалтерського обліку та передбаченої законодавством звітності за об'єктом; обліку мешканців об'єкта, а також власників, співвласників окремих приміщень об'єкта, які у ньому не

мешкають; правовідносин попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, з юридичними або фізичними особами у сфері надання та оплати житлово-комунальних послуг, найму, оренди та користування приміщеннями об'єкта; планових заходів за попередній та на поточний роки, необхідних для утримання об'єкта відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил та для збереження належного технічного стану будівельних елементів, конструкцій та мереж об'єкта.

При цьому, відповідно до п. 2.3 Правил, у разі відсутності документів, передбачених цим пунктом, відмітка про це робиться у акті приймання-передачі об'єкта. Відсутні документи виготовляються чи відновлюються за рахунок попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, протягом одного місяця з моменту складення акта приймання-передачі об'єкта та передаються ним особі, що буде здійснювати управління будинком, з оформленням додатка до акта приймання-передачі.

Разом з тим, за змістом п. 3.6 Правил особа, що здійснює управління будинком, зберігає та веде технічну документацію щодо стану, утримання та експлуатації об'єкта. Технічна документація довготривалого зберігання містить: план ділянки в масштабі 1:1000 - 1:2000 з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані;проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на кожний будинок та споруду; акт технічного стану житлового будинку на момент укладення договору управління; схеми внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо; паспорти котельного господарства, котлові книги; паспорти ліфтового господарства; паспорти на кожний житловий будинок та земельну ділянку; виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які

мають заземлення).

До документів, які потребують заміни після закінчення строку дії, належать: кошториси, описи робіт з поточного та капітального ремонту; акти технічного огляду; журнали заявок мешканців об'єкта; протоколи виміру опору ізоляції електромереж; протоколи огляду системи вентиляції.

За підсумками кожного технічного огляду в базу даних, що відображають технічний стан об'єкта, особа, що здійснює управління будинком, вносить відповідні зміни із зазначенням дати проведення огляду об'єкта.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що відповідач зобов'язаний був передати позивачу на баланс житловий комплекс разом з усією необхідною, відповідно до законодавства України, документацією на нього, однак, не заперечуючи при цьому, що позивач є належний балансоутримувач жилового комплексу за адресою Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-Б, не виконав свій обов'язок та не передав всю документацію на зазначений житловий комплекс.

Відтак, вимога позивача про зобов'язання відповідача виготовити за власний рахунок та передати позивачу з відповідним описом всю технічну документацію на багатоквартирний будинок, розташований за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська (Європейська), буд. 4-Б, щодо технічного стану об'єкта, в тому числі: план земельної ділянки з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані, виготовлений відповідно до вимог Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500 (ГКНТА-2.04-02-98), затвердженої наказом Головного управління геодезії, картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів України від 09.04.1998 N 56, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 23.06.1998 за N 393/2833; паспорт об'єкта та земельної ділянки; проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на кожний будинок та споруду об'єкта; акт технічного стану об'єкта на момент приймання-передачі; схеми внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо; виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які мають заземлення); паспорти котельного господарства, котлові книги; паспорти ліфтового господарства; кошториси, описи робіт з поточного та капітального ремонту; акти технічного огляду; журнали заявок мешканців об'єкта; протоколи виміру опору ізоляції електромереж; протоколи огляду системи вентиляції; щодо бухгалтерського обліку та передбаченої законодавством звітності за об'єктом; обліку мешканців об'єкта, а також власників, співвласників окремих приміщень об'єкта, які у ньому не мешкають; правовідносин попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, з юридичними або фізичними особами у сфері надання та оплати житлово-комунальних послуг, найму, оренди та користування приміщеннями об'єкта; планових заходів за попередній та на поточний роки, необхідних для утримання об'єкта відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил та для збереження належного технічного стану будівельних елементів, конструкцій та мереж об'єкта, іншу документацію по обслуговуванню та експлуатації житлового комплексу за адресою Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-Б є обґрунтованою, підтверджується матеріалами справи, не спростовано відповідачем, а тому підлягає задоволенню.

Щодо вимоги позивача про визнання ОСББ «Гранд Резорт» балансоутримувачем багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська (Європейська), буд. 4-Б, господарський суд дійшов висновку про відсутність підстав для її задоволення виходячи з наступного.

Позов - це вимога позивача до відповідача, спрямована через суд, про захист порушеного або оспорюваного субєктивного права та охоронюваного законом інтересу, яке здійснюється у визначеній законом процесуальній формі. Предмет позову це певна матеріально правова вимога позивача до відповідача, яка кореспондує зі способами захисту права, визначеними зокрема, ст. 16 ЦК України , ст. 20 ГК України . Підстава позову це фактичні обставини, на яких ґрунтується вимога позивача.

Обраний спосіб захисту має вирішувати питання про захист порушеного права та охоронюваного законом інтересу учасників господарських правовідносин, тобто ним мають усуватись перешкоди, які виникли на шляху здійснення особою, яка звернулась з позовом, свого права.

Вимога про визнання відповідача балансоутримувачем багатоквартирного будинку, не призводить до поновлення порушених прав позивача. Вона не може бути предметом спору, самостійно розглядатися окремо в господарській справі.

Крім того, вимога про визнання позивача балансоутримувачем не відповідає положенням чинного законодавства щодо способу захисту інтересів позивача та не призведе до поновлення його права.

Відтак, вказана вимога є встановленням факту, що має юридичне значення. Ці факти можуть встановлюватись судами лише при існуванні та розгляді між сторонами спору про право цивільне. Його встановлення є елементом оцінки фактичних обставин справи та обґрунтованості вимог.

Аналогічна правова позиція викладена у постанові Верховного Суду України від 20.02.2007 року у справі № 24/174.

Крім того, слід зазначити, що при розгляді зазначеної справи судом був встановлений факт, що позивач, Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт», є балансоутримувачем багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська (Європейська), буд. 4-Б.

Однак, позивач, заявляючи вимогу про визнання його балансоутримувачем, обрав неналежний спосіб захисту, відтак, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні зазначеної позовної вимоги.

Враховуючи вищевикладне, господарський суд дійшов висновку про часткове задоволення позову, зокрема, суд задовольняє вимоги позивача про зобов'язання відповідача виготовити за власний рахунок та передати позивачу з відповідним описом всю технічну документацію на багатоквартирний будинок, розташований за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська (Європейська), буд. 4-Б та відмовляє в іншій частині позову.

Витрати по сплаті судового збору, відповідно до статей 44, 49 ГПК України, покладаються судом на відповідача пропорційно розміру задоволених вимог.

Керуючись ст.ст. 44, 49, 82-85 ГПК України, суд

В И Р І Ш И В:

1. Позов задовольнити частково.

2. Зобов'язання Товариство з обмеженою відповідальністю «Експлуатаційна компанія «Галс» (08296, Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4; ідентифікаційний код: 37076117) виготовити за власний рахунок та передати Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт» (08296, Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-Б; ідентифікаційний код: 40040295) з відповідним описом всю технічну документацію на багатоквартирний будинок, розташований за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська (Європейська), буд. 4-Б, щодо технічного стану об'єкта, в тому числі: план земельної ділянки з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані, виготовлений відповідно до вимог Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500 (ГКНТА-2.04-02-98), затвердженої наказом Головного управління геодезії, картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів України від 09.04.1998 N 56, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 23.06.1998 за N 393/2833; паспорт об'єкта та земельної ділянки; проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на кожний будинок та споруду об'єкта; акт технічного стану об'єкта на момент приймання-передачі; схеми внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо; виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які мають заземлення); паспорти котельного господарства, котлові книги; паспорти ліфтового господарства; кошториси, описи робіт з поточного та капітального ремонту; акти технічного огляду; журнали заявок мешканців об'єкта; протоколи виміру опору ізоляції електромереж; протоколи огляду системи вентиляції; щодо бухгалтерського обліку та передбаченої законодавством звітності за об'єктом; обліку мешканців об'єкта, а також власників, співвласників окремих приміщень об'єкта, які у ньому не мешкають; правовідносин попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, з юридичними або фізичними особами у сфері надання та оплати житлово-комунальних послуг, найму, оренди та користування приміщеннями об'єкта; планових заходів за попередній та на поточний роки, необхідних для утримання об'єкта відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил та для збереження належного технічного стану будівельних елементів, конструкцій та мереж об'єкта; іншу документацію по обслуговуванню та експлуатації житлового комплексу за адресою Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-Б.

3. У задоволенні решти позову - відмовити.

4. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Експлуатаційна компанія «Галс» (08296, Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4; ідентифікаційний код: 37076117) на користь Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гранд Резорт» (08296, Київська обл., м. Ірпінь, смт Ворзель, вул. Радянська, буд. 4-Б; ідентифікаційний код: 40040295) 2 756 (дві тисячі сімсот п'ятдесят шість гривень) 00 коп. судового збору.

5. Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Дане рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його належного оформлення та підписання, і може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Повне рішення складено: 21.06.2016

Суддя В.М. Антонова

Дата ухвалення рішення13.06.2016
Оприлюднено24.06.2016

Судовий реєстр по справі —911/971/16

Рішення від 13.06.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні