Постанова
від 16.06.2016 по справі 914/1381/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.06.2016 р. Справа № 914/1381/16

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи:

за заявою:Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» про банкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» (пр.Шевченка, буд. 7, м.Львів, 79000; ідентифікаційний код 34268840 ) Суддя: Цікало А. І. При секретарі: Герасименко В. С.

Представники:

Заявника (боржника):ОСОБА_1 - представник (довіреність від 01.06.2016 р.)

ВСТАНОВИВ:

24.05.2016 р. до господарського суду Львівської області за вх. № 1450 від Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» поступила заява про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» (пр. Шевченка, буд. 7, м. Львів, 79000; ідентифікаційний код 34268840) в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ухвалою суду від 27.05.2016 р. прийнято заяву ТзОВ «ЛМК-Інвест» про порушення справи про банкрутство ТзОВ «ЛМК-Інвест» до розгляду та підготовче засідання суду призначено на 09.06.2016 р.

Ухвалою суду від 09.06.2016 р. порушено провадження у справі № 914/1381/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» (ідентифікаційний код 34268840), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та судове засідання призначено на 16.06.2016 р.

Представник заявника (боржника) вимоги про банкрутство підтримав, просив суд визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, обов'язки ліквідатора покласти на голову ліквідаційної комісії.

З матеріалів справи вбачається, що 12.10.2015 р. загальними зборами учасників ТзОВ «Виробниче підприємство «ЛМК-Інвест» прийнято рішення про припинення ТзОВ «ЛМК-Інвест» шляхом його ліквідації у добровільному порядку. Зазначене рішення оформлено протоколом загальних зборів учасників ТзОВ «ЛМК-Інвест» від 12.10.2015 р. № 1л (копію долучено до матеріалів справи).

Ліквідаційною комісією встановлено, що ТзОВ «ЛМК-Інвест» не має у власності майна.

У відповідності до проведеної інвентаризації, у ТзОВ «ЛМК-Інвест» обліковуються на балансі цінні папери, а саме: акції прості іменні, загальною вартістю 42612,863 тис. грн. підприємств ПАТ «ЗНВКФ «БІТ Капітал» та ПАТ «Укрінвестпартнер», які перебувають в процесі припинення.

Ліквідаційною комісією ТзОВ «ЛМК-Інвест» визнано кредиторські вимоги до товариства на загальну суму 376077,43 тис. грн.

Головою ліквідаційної комісії складено проміжний ліквідаційний баланс ТзОВ «ЛМК-Інвест» станом на 11.05.2016 р. (долучено до матеріалів справи), згідно якого, розмір активу ТзОВ «ЛМК-Інвест» становить 42646,9 тис. грн., а розмір пасиву - 376179,7 тис. грн. Зазначений проміжний ліквідаційний баланс затверджено рішенням загальних зборі учасників ТзОВ «ЛМК-Інвест» котре оформлено протоколом від 11.05.2016 р. № 2л (долучено до матеріалів справи).

Таким чином, ТзОВ «ЛМК-Інвест» не може задоволити вимоги кредиторів під час ліквідації не у зв'язку з процедурою банкрутства.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства є ознакою неоплатності боржника та підставою для ініціювання процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником.

У зв'язку з неможливістю задоволити вимоги кредиторів під час ліквідації юридичної особи не у зв'язку з процедурою банкрутства, загальними зборами учасників ТзОВ «ЛМК-Інвест» вирішено звернутись до господарського суду Львівської області із заявою про порушення справи про банкрутство ТзОВ «ЛМК-Інвест». Вказане рішення оформлено протоколом від 11.05.2016 р. № 2л (долучено до матеріалів справи).

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Заявник (боржник) звернувся до суду з клопотанням, в якому просить суд покласти обов'язки ліквідатора у даній справі на голову ліквідаційної комісії банкрутство ТзОВ «ЛМК-Інвест» ОСОБА_2

ОСОБА_2 призначений головою ліквідаційної комісії банкрутство ТзОВ «ЛМК-Інвест» рішенням загальних зборів учасників банкрутство ТзОВ «ЛМК-Інвест», котре оформлено протоколом від 12.10.2015 р. № 1л (копію долучено до матеріалів справи).

Оскільки ч. 2 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора), заявник (боржник) просить суд покласти обов'язки ліквідатора у даній справі на голову ліквідаційної комісії, суд вважає за можливе покласти обов'язки ліквідатора у даній справі на голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 2, 4, 9, 7, 37-48, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд-

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» (пр. Шевченка, буд.7, м. Львів, 79000; ідентифікаційний код 34268840) визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Скасувати всі арешти, накладені на майно Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» (ідентифікаційний код 34268840) чи інші обмеження щодо розпорядження його майном. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» (ідентифікаційний код 34268840) не допускається.

3. Обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» (пр. Шевченка, буд. 7, м. Львів, 79000; ідентифікаційний код 34268840) покласти на голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1; адреса: АДРЕСА_1, 09700).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛМК-Інвест» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

5. Зобов'язати ліквідатора:

5.1. Відповідно до ст. ст. 37-48, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» здійснити ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роботу і ліквідаційний баланс банкрута на затвердження суду у строк, встановлений ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

5.2. Скласти і надати суду реєстр вимог кредиторів.

5.3. Надати суду висновок щодо наявності ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства.

5.4. Повідомити усіх кредиторів про місце, дату та час розгляду справи.

6. Судове засідання призначити на 21.07.16 р. о 10:30 год., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів,

вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

7. Участь у судовому засіданні ліквідатора визнати обов'язковою.

8. Копію постанови надіслати ліквідатору, Галицькому ВДВС Львівського МУЮ, державному реєстратору та Галицькій ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області.

Відповідно до ч. 4 ст. 8 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури набирає законної сили з моменту її прийняття.

Клопотання, пояснення та інші документи подавати за 3 дні до початку судового засідання. Посилання на номер справи - обов'язкове.

Суддя Цікало А.І.

Дата ухвалення рішення16.06.2016
Оприлюднено24.06.2016
Номер документу58432357
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1381/16

Ухвала від 22.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 24.11.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 22.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 13.09.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Постанова від 16.06.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 09.06.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 27.05.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні