Ухвала
від 11.04.2016 по справі 201/5176/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/5176/16-к

провадження № 1кс/201/3171/2016

УХВАЛА

11 квітня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання заступника начальника першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про здійснення тимчасового доступу до документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл здійснення тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015040000000416, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 травня 2015 року за фактом зловживання службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 своїми службовими повноваженнями, що призвело до тяжких наслідків, за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, в інтересах третіх осіб - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в порушення вимог п. 30.8 Податкового кодексу України щодо обов`язку контролюючих органів здійснювати контроль за правильністю надання та обліку податкових пільг, постанов Кабінету Міністрів України № 15 від 12 січня 2011 року, № 43 від 05 лютого 2014 року та № 136 від 25 березня 2015 року, якими регламентується порядок оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання відходів та брухту чорних і кольорових металів, умисно не здійснюють контроль за правильністю надання та обліку податкових пільг підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до бюджету грошових коштів у розмірі понад 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для ухилення від проведення контрольно-перевірочних заходів залучені службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Експортування металобрухту передбачає наявність великої кількості дозвільних документів та процедур, дотримання яких передбачає складності з митним оформленням та ймовірність затримок при навантаженні вантажу на судно та його оформленні на експорт.

З метою уникнення складностей при митному оформленні, до діяльності підприємств-експортерів залучені службові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 , які дають вказівки своїм підлеглим працівникам здійснювати митне оформлення металобрухту з порушенням діючого митного законодавства.

Крім цього встановлено, що за аналогічною схемою діяльності та з аналогічними порушеннями чинного законодавства здійснюють фінансово-господарську діяльність ряд підприємств, фактичні власники яких на теперішній час не встановлені.

Таким чином, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 здійснюють прикриття діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), з порушенням чинного податкового та митного законодавства.

Діяльність вказаної групи призводить до відправлення на експорт групою вказаних підприємств значних обсягів стратегічно важливого для металургійної галузі України металобрухту без сплати усіх належних податків та зборів при його реалізації на митній території України.

У ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що: службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » до офіційних документів внесено завідомо неправдиві відомості по фінансово-господарським відносинам з підприємствами, на які була реалізація товару на загальну суму 42728428,36 грн., що призвело до ймовірних втрат бюджету з податку на додану вартість на загальну суму 7121404,73 грн.; службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до офіційних документів внесено завідомо неправдиві відомості по фінансово-господарським відносинам з підприємствами, на які була реалізація товару на загальну суму 120805362,67 грн., що призвело до ймовірних втрат бюджету з податку на додану вартість на загальну суму 24161072,53 грн.; службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » до офіційних документів внесено завідомо неправдиві відомості по фінансово-господарським відносинам з підприємствами, на які була реалізація товару на загальну суму 19607847,43 грн., що призвело до ймовірних втрат бюджету з податку на додану вартість на загальну суму 3921569,49 грн.

Під час розслідування встановлено, що упродовж 2015 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » мало фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

На підставі викладеного, слідчий просив суд надати тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), у тому числі: завірених копій установчого договору та статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), наказів про призначення на посади директорів та головних бухгалтерів; оригіналів договорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), з додатковими договорами та угодами, додатками та доповненнями, рахунками, накладними, актами приймання-передачі, довідками про вартість виконаних робіт, платіжними дорученнями, банківськими виписками по рахункам підприємства, паспортами та сертифікатами на поставлений металобрухт, інших документів, які відображають взаємовідносини вказаних юридичних осіб, з можливістю їх вилучення, що перебувають у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), розташованому на АДРЕСА_1 .

Особа у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні речі та документи у судове засідання не викликалась на підставі ч.2 ст.163 КПК України, у зв`язку з наявністю загрози зміни або знищення речей чи документів.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи у тому числі самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Вивчивши матеріали клопотання по вказаному кримінальному провадженню № 42015040000000416, вважаю, що слідчим не доведено наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 110, 160165, 309, 369372 та 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволені клопотання заступника начальника першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про здійснення тимчасового доступу до документів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2016
Оприлюднено13.03.2023

Судовий реєстр по справі —201/5176/16-к

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні