Ухвала
від 21.04.2016 по справі 201/5774/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/5774/16-к

провадження № 1-кс/201/3530/2016

УХВАЛА

21 квітня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , про дозвіл на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

21 квітня 2016 року прокурор звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016040000000123 від 17.02.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом сприяння посадовими особами ГУ ДФС у Дніпропетровській області діяльності групі підприємств в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено факти порушення чинного податкового законодавства службовими особами суб`єктів господарської діяльності під незаконним прикриттям посадових осіб ДФС у Дніпропетровській області.

Так, встановлено схему з мінімізації податкових зобов`язань ТОВ «Квітка Трейд» (код ЄДРПОУ 37621540), яке перебуває на податковому обліку в Дніпропетровській ОДПІ ГУ ДФС Дніпропетровської області.

Встановлено, що підприємство ТОВ «Квітка Трейд» (код ЄДРПОУ 37621540) протягом 2015 - 2016 р.р. здійснює реалізацію супутніх товарів для вирощування рослин (грунти, розсади, горщики, вазони, дренажи, підживлення для квітів), що придбана у підприємств виробників та дистриб`юторів, а саме: ТОВ ТП «Сервіс ПАК», ТОВ ВП «Дніпропластавтомат» та ТОВ «Алеана». Також встановлено, що ТОВ «Квітка Трейд» є дистриб`ютором ТОВ «Нестле Україна» та здійснює діяльність в сфері реалізації різних сортів та видів кави, а також надання в оренду кавових машин та супутнього обладнання. Вказана продукція в подальшому реалізується на ряд підприємств Дніпропетровської області, розрахунки з якими здійснюються в безготівковій формі. Також встановлено, що частина продукції реалізується за готівку, на адресу фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб без відображення в податковій звітності вказаних операцій. При цьому службові особи ТОВ «Квітка Трейд» надають послуги іншим суб`єктам господарювання, в формуванні фіктивного податкового кредиту, здійснюючи нібито постачання на їхню адресу кави та супутніх товарів для вирощування рослин. При цьому вказані операції є безтоварними та спрямовані на ухилення від сплати податків та конвертацію безготівкових грошових коштів в готівкову форму. Вказані безтоварні операції, забезпечені підробленими документами на нібито поставлену продукцію, які виготовляються службовими особами ТОВ «Квітка Трейд» та відображаються в податковій звітності, що є внесенням завідомо неправдивих даних до офіційної звітності.

На підставі викладеного, прокурор для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні за адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, смт. Ювілейне, вул. Виробнича, буд. 3, яке на праві приватної власності належить ТОВ «Дніпропетровський завод теплоізоляційних і фільтрувальних виробів», з метою відшукання та вилучення первинних документів господарської діяльності ТОВ «Квітка Трейд» (код ЄДРПОУ 37621540) з підприємствами контрагентами за 2015 2016 роки, а саме: первинні документи (договори, накладні, рахунки, податкові накладні, чеки та ін.), документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, документи тіньової бухгалтерії, банківські пластикові картки, комп`ютерна техніка, мобільні телефони співробітників, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії інформації, грошові кошти, акти податкових перевірок за 2015 -2016 роки, трудові книжки найманих працівників, трудові договори та інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 42016040000000123, вважаю клопотання прокурора обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , проведення обшуку в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності належить ТОВ «Дніпропетровський завод теплоізоляційних і фільтрувальних виробів», з метою відшукання та вилучення первинних документів господарської діяльності ТОВ «Квітка Трейд» (код ЄДРПОУ 37621540) з підприємствами контрагентами за 2015 2016 роки, а саме: первинні документи (договори, накладні, рахунки, податкові накладні, чеки та ін.), документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, документи тіньової бухгалтерії, банківські пластикові картки, комп`ютерна техніка, мобільні телефони співробітників, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії інформації, грошові кошти, акти податкових перевірок за 2015 -2016 роки, трудові книжки найманих працівників, трудові договори та інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження.

Доручити проведення обшуку процесуальним керівникам у кримінальному провадженні №42016040000000123, слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні або за їх дорученням оперативним співробітникам у даному кримінальному провадженню.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58441784
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —201/5774/16-к

Ухвала від 21.04.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні