Ухвала
від 21.06.2016 по справі 923/1446/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Театральна, 18

тел. /0552/ 49-31-78, Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

"21" червня 2016 р. Справа № 923/1446/15

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригузи П.Д. при секретарі Литвиненко Т.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Каховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Херсонській області, вул. Кірова, 13, м. Каховка, ідентифікаційний код 39473529,

до: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Роздольне", ідентифікаційний код 30943453, АДРЕСА_1,

про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредиторів: не прибули;

від боржника: ліквідатор, арбітражний керуючий ОСОБА_1

в с т а н о в и в:

Провадження у справі знаходиться в ліквідаційній процедурі, яка здійснюється ліквідатором арбітражним керуючим ОСОБА_1.

Постановою від 08.12.2015 господарський суд визнав банкрутом СТОВ "Роздольне", відкрив щодо нього ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців та призначив судове засідання для розгляду звіту ліквідатора на 07.06.2016 року.

За результатом судового засідання 07.06.2016 господарським судом винесено ухвалу, якою проміжний звіт ліквідатора взято до уваги, повноваження ліквідатора було продовжено до завершення ліквідаційної процедури, призначено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на 21.06.2016 року.

До судового засідання 21.06.2016 ліквідатором арбітражним керуючим у зв'язку із завершенням заходів з ліквідації банкрута подано до суду звіт та ліквідаційний баланс з клопотанням про їх затвердження та припинення провадження у справі. До звіту додано протокол засідання комітету кредиторів, яким схвалено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута. Також ліквідатором подано клопотання про затвердження її звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора.

Кредитор явку своїх представників у судове засідання не забезпечив, у направленому до господарському суді клопотанні просив розгляд справи здійснювати за відсутності своїх представників. Із змісту вказаного клопотання вбачається, що кредитор також просить господарський суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс СТОВ "Роздольне". Окрім того, кредитор не заперечує проти затвердження господарським судом звіту про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого ліквідатора СТОВ "Роздольне". Додатково вказує, що у кредитора відсутні кошти на оплату послуг арбітражного керуючого та відшкодування витрат.

У судовому засіданні ліквідатор арбітражний керуючий ОСОБА_1 звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора підтримала та просила господарський суд його затвердити.

Із пояснень ліквідатора арбітражного керуючого, звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора СТОВ "Роздольне" арбітражного керуючого ОСОБА_1, матеріалів справи вбачається наступне.

За час ліквідаційної процедури боржника, відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатору арбітражному керуючому ОСОБА_1 нараховано основної грошової винагороди за період з 01.12.2015 по 01.05.2016 у сумі 16536, 00 грн. За період з 01.05.2016 по 21.06.2016 - 4930, 00 грн. Всього нараховано основної грошової винагороди за період з 01.12.2015 по 21.06.2016 - 21466, 00 грн.

За час ліквідаційної процедури ліквідатором понесені наступні витрати:

- 90, 00 грн. - виписка СТОВ "Роздольне" (квитанція № 27970380 від 16.06.2016);

- 150, 00 грн. - довідка про рух коштів (квитанція № 001358772 від 16.06.2016);

- 30, 00 грн. - зміна карток зразків підписів (квитанція № 001354642 від 01.06.2016);

- 800, 00 грн. - завірення зразків підписів (довідка від 16.05.2016);

- 100, 00 грн. - отримання довідки ПАТ "Укрсоцбанк" (квитанція від 20.05.2016).

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника СТОВ "Роздольне" № 2 від 21.06.2016 звіт розпорядника майна про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат розпорядника майна СТОВ "Роздольне" ОСОБА_1 був схвалений комітетом кредиторів боржника.

У відповідності до положень ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією визначається в розмірі 5 відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Право вимоги арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) на додаткову грошову винагороду виникає з дня фактичного надходження до боржника стягнутих на його користь активів чи їх частини, які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, або з дня фактичного повного або часткового погашення вимог конкурсних кредиторів пропорційно до їх обсягу.

Витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов'язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов'язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Суд зазначає, що відповідно до ч. 7 ст. 115 Закону звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Виходячи із вищезазначеного, господарський суд приходить до висновку про необхідність затвердити звіт розпорядника майна про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат розпорядника майна СТОВ "Роздольне" ОСОБА_1

Щодо поданого ліквідатором арбітражним керуючим до судового засідання звіту та ліквідаційного балансу з клопотанням про їх затвердження та припинення провадження у справі, то господарський суд не може вирішити дане питання у цьому судовому засіданні та відкладає розгляд справи, у зв'язку з наступним.

Ліквідатором арбітражним керуючим ОСОБА_1 21.06.2016 до господарського суду подано заяву про стягнення грошової винагороди та відшкодування витрат у справі про банкрутство № 923/1446/15. Ухвалою господарського суду від 21.06.2016 зазначена заява прийнята до розгляду і судове засідання для її розгляду призначене на 09.08.2016 року.

Виходячи із вищезазначеного, господарський суд не може вирішувати по суті питання, які можуть мати наслідком припинення провадження по справі до розгляду інших, пов'язаних із ліквідаційною процедурою, заяв поданих відповідно до ГПК України і Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

За таких обставин та правових підстав розгляд справи підлягає відкладенню до розгляду господарським судом заяви ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_1 про стягнення грошової винагороди та відшкодування витрат у справі про банкрутство № 923/1446/15.

Керуючись ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 77, 86 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора.

2. Розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу у справі - відкласти.

3. Призначити судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на "09" серпня 2016 р. на 10:15 год. у приміщені господарського суду за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, каб. № 214.

4. Ухвалу надіслати учасникам провадження і ліквідатору.

Суддя П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення21.06.2016
Оприлюднено29.06.2016
Номер документу58490781
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —923/1446/15

Ухвала від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 07.06.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 07.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 25.08.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні