Ухвала
від 30.05.2016 по справі 808/1701/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

30 травня 2016 рокуСправа № 808/1701/15 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Лазаренка М.С.,

за участю секретаря судового засідання Єрмолаєвої А.Д.,

представників сторін

заявника - не з'явився,

відповідача - не з'явився,

розглянувши матеріали заяви Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Приватного акціонерного товариства «Абразівщік» про стягнення штрафу,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебувала вказана справа.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 18.05.2015 (головуючий - суддя Калашник Ю.В.) по справі №808/1701/15 адміністративний позов задоволено у повному обсязі. Стягнуто з приватного акціонерного товариства «Абразівщік» (код ЄДРПОУ 20482254) штраф за порушення законодавства на ринку цінних паперів в розмірі 1700,00 грн.

23 червня 2015 року постанова суду набрала законної сили.

25 червня 2015 року по справі №808/1701/15 видано виконавчий лист.

19 травня 2016 Східним територіальним управлінням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі іменується - заявник) подано до суду заяву про заміну сторони виконавчого провадження, в якій заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на правонаступника - Східне територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

На підставі розпорядження керівника апарату Запорізького окружного адміністративного суду №106 від 19.05.2016, відповідно до частини другої статті 26 КАС України, додаткові матеріали справи (КДМ) №808/1701/15 призначено на повторний автоматичний розподіл, у зв'язку з закінченням строку повноважень щодо здійснення правосуддя суддею Калашник Юлією Вікторівною, призначеною на посаду судді Запорізького окружного адміністративного суду строком на п'ять років. За результатами повторного автоматичного розподілу додаткові матеріали справи (КДМ) №808/1701/15 передані на розгляд судді Лазаренку М.С

Ухвалою судді Лазаренка М.С. від 19.05.2016 заяву Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Приватного акціонерного товариства «Абразівщік» про стягнення штрафу призначено до розгляду у судовому засіданні на 30 травня 2016 року.

В судове засідання представники сторін не з'явилися, відповідно до положень статті 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до вимог частини шостої статті 12, статті 41 КАС України, у зв'язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали справи, заяву про заміну сторони виконавчого провадження, оцінивши надані докази, їх достатність і взаємний зв'язок у сукупності, вважає за необхідне зазначити наступне.

З матеріалів справи встановлено, що пунктом 1 рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14.07.2015 №1025 «Щодо припинення Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку» вирішено припинити Дніпровське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку шляхом ліквідації.

Пунктом 2 рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14.07.2015 №1025 «Щодо припинення Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку» вирішено припинити повноваження щодо здійснення державного регулювання ринку цінних паперів Дніпровським територіальним управлінням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з дати державної реєстрації Положення про Східне територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням Комісії від 14.07.2015 №1021.

Згідно з положенням Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14.07.2015 №1021, зареєстрованим 04.08.2015 Реєстраційною службою Харківського міського управління юстиції, припинено виконання функцій державного регулювання ринку цінних паперів Дніпровським територіальним управлінням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та передано виконання функцій з регулювання ринку цінних паперів, у тому числі у Дніпропетровській та Запорізьких областях, Східному територіальному управлінню Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно зі статтею 8 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до частини першої статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що заява Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 160, 165, 264 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Приватного акціонерного товариства «Абразівщік» про стягнення штрафу, - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа №808/1701/15, виданого Запорізьким окружним адміністративним судом, а саме: стягувача Дніпровське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку замінити на його правонаступника - Східне територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (61022, Харківська обл., місто Харків, ОСОБА_2, будинок 5, Держпром, 1 під'їзд, 4 поверх, код ЄДРПОУ 38001105).

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.С. Лазаренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.05.2016
Оприлюднено01.07.2016
Номер документу58491825
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1701/15

Ухвала від 30.05.2016

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Постанова від 18.05.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні