Ухвала
від 23.06.2016 по справі 909/499/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

23.06.16 Справа № 909/499/16 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Булки В.І., секретар судового засідання Бабенецька А.В., розглянувши у підготовчому засіданні заяву голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства "Сорохман Компані" про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Сорохман Компані", вул. Січових Стрільців, 12, с.Цінева, Рожнятівський р-н., Івано-Франківська обл., 77640 з доданими до неї матеріалами,

учасники у справі про банкрутство:

голова ліквідаційної комісії Приватного підприємства "Сорохман Компані": ОСОБА_1 - свідоцтво арбітражного керуючого №1494 від 16.07.13;

встановив: голова ліквідаційної комісії Приватного підприємства "Сорохман Компані" звернувся до господарського суду Івано-Франківської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Сорохман Компані" в порядку ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) та призначення ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії ОСОБА_1.

В обґрунтування поданої заяви голова ліквідаційної комісії Приватного підприємства "Сорохман Компані" посилається на те, що здійснивши заходи ліквідаційної процедури в загальному порядку, не вдалось погасити борги підприємства, у зв'язку з тим, що всіх активів боржника для цього недостатньо.

Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 15.06.16 заяву голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства "Сорохман Компані" прийнято до розгляду та призначено підготовче засідання на 23.06.16. Арбітражний керуючий, визначений автоматизованою системою - ОСОБА_2, якого зобов'язано протягом трьох днів з дня отримання ухвали надати суду заяву на участь у справі про банкрутство Приватного підприємства "Сорохман Компані". Станом на день розгляду справи заява до суду не поступала.

Представник заявника (боржника) вимоги про банкрутство підтримав, просив суд визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, обов'язки ліквідатора покласти на голову ліквідаційної комісії. Крім того, 03.03.16 відбулись збори засновників - власників Приватного підприємства "Сорохман Компані" (протокол №02) на яких прийнято рішення про звернення голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства "Сорохман Компані" ОСОБА_1 до суду із заявою про призначення його ліквідатором у справі.

Відповідно до ч.1 ст.95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов’язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов’язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Загальні положення про ліквідацію юридичної особи містяться в ст.60 Господарського кодексу України та ст.ст.105, 111 Цивільного кодексу України.

Згідно ч.1 ст.16 Закону про банкрутство перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з’ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

У підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, а також вирішує інші питання, пов’язані з розглядом справи. У разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з’ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози (п.2 та п.3 ст.16 Закону).

Порушення справи про банкрутство за заявою боржника здійснюється за наявності однієї з таких умов: неплатоспроможності; загрози неплатоспроможності; неможливості боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства.

Неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства є ознакою неоплатності боржника та підставою для ініціювання процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником.

Відповідно до ч.6 ст.16 Закону про банкрутство, за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство, з'ясувавши ознаки неоплатності боржника та дотримання ним порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, суд вважає за необхідне порушити провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Сорохман Компані" ( код ЄДРПОУ 34128151) з врахуванням особливостей процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником, встановлених ст.95 Закону про банкрутство.

Керуючись ст. ст. 2 ,16,19,95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство

2. Призначити справу до розгляду в засіданні суду на 30.06.16 о 11:00.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; зал № 2.

3.Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника до закінчення провадження у справі.

Суддя Булка В.І.

Дану ухвалу направити:

- заявнику (боржнику),

- голові ліквідаційної комісії ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, 82400),

- арбітражному керуючому ОСОБА_2 (вул.Миру,10, с.Драгомирчани, Тисменицький р-н., Івано-Франківська обл., 77454);

- Рожнятівському відділенню Долинської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області (77600, Івано-Франківська область, Рожнятівський район, смт. Рожнятів, пл. Єдності, 4);

- Рожнятівському районному суду Івано-Франківської області ( 77600, смт Рожнятів, вул. Шкільна, 15);

- Відділу державної виконавчої служби Рожнятівського районного управління юстиції (пл. Єдності, 4, м. Рожнятів, Івано-Франківська обл.,77600);

- Рожнятівському районному управлінню юстиції в Івано-Франківській області (реєстраційній службі) (пл. Єдності, 4, м. Рожнятів, Івано-Франківська обл.,77600).

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.06.2016
Оприлюднено01.07.2016
Номер документу58510860
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/499/16

Ухвала від 08.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 08.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 10.10.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 01.09.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 17.08.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 01.07.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Постанова від 30.06.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 23.06.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 15.06.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні