Ухвала
від 10.06.2016 по справі 370/2671/15-ц
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Макарівський районний суд Київської області

Справа № 370/2671/15-ц

У Х В А Л А

Іменем України

10.06.2016

Макарівський районний суд Київської області в складі головуючого судді Косенко А.В. при секретарі Черковській Т.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні питання щодо виправлення описки в заочному рішенні Макарівського районного суду Київської області від 20 листопада 2015 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Копилівської сільської ради Макарівської району Київської області, третя особа Одинадцята київська державна нотаріальна контора, про визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування за законом, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Макарівського районного суду Київської області від 20 листопада 2015 року було задоволено позов ОСОБА_1 до Копилівської сільської ради Макарівської району Київської області, третя особа Одинадцята київська державна нотаріальна контора, про визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування за законом.

Проте, позивач звернувся до суду з заявою про виправлення описки у судовому рішенні. Вказує на те, що суд помилково ідентифікував місце знаходження земельних ділянок, а саме вказав Копилівську сільську раду замість Бишівської сільської ради.

В судове засідання особи, що беруть участь у справі не з'явились, що не перешкоджає розглядові питання про виправлення описки.

У відповідності до ст. 219 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала. Особи, які беруть участь у справі, повідомляються про час і місце засідання. Їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Згідно позовної заяви вбачається, що відповідачем є Копилівська сільська рада.

У своїй позовній заяві позивач посилався на те, що земельні ділянки знаходяться на території Копилівської сільської ради у зв'язку з чим, суд направляв судові повістки даному відповідачу.

В матеріалах цивільної справи позивач надавав докази які містять інформацію про те, що земельні ділянки знаходяться на території Копилівської сільської ради.

Заяв, клопотань з приводу заміни неналежного відповідача сторони суду не надавали.

Питання, які заявник ставить в заяві про виправлення описки стосуються відповідності постановленої ухвали першої інстанції процесуальним та матеріальним правовим нормам, що є компетенцією апеляційної інстанції. Тому в задоволенні заяви про виправлення описки має бути відмовлено.

Керуючись ст.ст. 210, 219 ЦПК України, суд -

ухвалив:

В задоволенні заяви ОСОБА_2 про виправлення описки у справі за позовом ОСОБА_1 до Копилівської сільської ради Макарівської району Київської області, третя особа Одинадцята київська державна нотаріальна контора, про визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування за законом - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через суд, що її ухвалив протягом 5 днів з моменту її винесення, а особами, що не були присутні в судовому засіданні - з моменту отримання її копії.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 223 ЦПК України.

Суддя А.В.Косенко

СудМакарівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.06.2016
Оприлюднено01.07.2016
Номер документу58533902
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —370/2671/15-ц

Рішення від 25.07.2016

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Устимчук М. Ю.

Ухвала від 16.06.2016

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Устимчук М. Ю.

Ухвала від 10.06.2016

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Косенко А. В.

Ухвала від 20.11.2015

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Косенко А. В.

Ухвала від 02.10.2015

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Косенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні