Ухвала
від 16.06.2016 по справі 127/12486/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/12486/16-к

Провадження №1-кс/127/4532/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2016 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчої ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління ФР ГУДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , податкова адреса: АДРЕСА_1 ), із можливістю здійснення їх вилучення (виїмки), за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідча ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором ОСОБА_4 про тимчасовий доступ та вилучення речей, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , податкова адреса: АДРЕСА_1 ), мотивуючи свої вимоги тим, що кримінальне провадження №12015020100001477, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.10.2015, за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 241, ч. 2 ст. 204 КК України відкрито про те, що невідомі особи на території господарства за адресою: АДРЕСА_2 , яке належить ФОП ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), піролізним шляхом здійснюють виробництво невідомої речовини, яку накопичують та зберігають у резервуарах.

11.04.2016 з вказаної території виїхав завантажений автомобіль марки «Камаз 5320» - цистерна д.н.з. НОМЕР_3 із спеціальним причіпом (паливоцитерною) д.н.з. НОМЕР_4 , який належить ФОП ОСОБА_6 , згідно товарно - транспортних накладних ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) на відпуск нафтопродуктів (нафти) № ВН-1, ВН-1/1 та ВН 1/2 від 11.04.2016 перевозив паливо дизельне ДТ-Л-К5 загальним об`ємом 17455 літрів.

Також під час розслідування встановлено, що ФОП ОСОБА_5 здійснював фінансово-господарські операції з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , податкова адреса: АДРЕСА_1 ).

З метою вжиття заходів щодо швидкого, всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до документів по проведених господарських операціях між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 .

Факт проведення фінансово-господарських операцій між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 , перерахування грошових коштів по проведених господарських операціях, отримання коштів, їх спрямування та перерахування на рахунки інших суб`єктів господарської діяльності, і відповідно, з`ясування законності їх обігу, встановлення факту їх надходження та перерахування, має суттєве значення для підтвердження корисливого мотиву вчинення злочину та, відповідно, кваліфікації кримінального правопорушення.

Беручи до уваги вищевикладене, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх даних вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які потрібні для використання під час проведення судово-криміналістичних експертиз, та які неможливо витребувати іншим шляхом, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучити (здійснити їх виїмку) по фінансово-господарських операціях між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 , які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (податкова адреса: АДРЕСА_1 ).

В судовому засіданні слідча клопотання підтримала.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що речі про доступ до яких клопоче останній перебувають у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 163, 164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 та особам, які будуть проводити слідчі (процесуальні) дії за її дорученням (постановою), на тимчасовий доступ до оригіналів документів (а при їх відсутності копій), які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , податкова адреса: АДРЕСА_1 ) та містять інформацію щодо проведення фінансово-господарських операцій між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , податкова адреса: АДРЕСА_1 ) та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 , податкова адреса: АДРЕСА_1 ) за період з 01.01.2013 по дату винесення ухвали, з можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання можливому їх знищенню (здійснити виїмку оригіналів), а саме: договорів, угод; додатків до них; додаткових договорів, угод; актів прийому передачі; видаткових накладних; податкових накладних; товарно-транспортних накладних; банківських виписок з оплати товарів, робіт, послуг; інших фінансово-господарських та бухгалтерських документів, що підтверджують проведення взаємовідносин між вказаними суб`єктами підприємницької діяльності.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення16.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58542560
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/12486/16-к

Ухвала від 16.06.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні