Ухвала
від 23.06.2016 по справі 592/5949/16-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/5949/16-к

Провадження № 1-кс/592/2501/16

УХВАЛА

про дозвіл на обшук

23 червня 2016 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Сумського ВП (м.Суми) ГУ НП в Сумській області ст.лейтенанта поліції ОСОБА_3 , без застосування фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянув клопотання слідчого ОСОБА_4 про дозвіл на проведення обшуку за адресою: урочище Кружки 1, с.Нижча Дубечня, м.Вишгород Київської області, за матеріалами кримінального провадження № 12016200130000229 від 15.04.2016, за ознаками складу правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого ОСОБА_3 ,

встановив:

Слідчий своє клопотання мотивує тим, що 15 та 16 квітня 2016 року на території міського полігону для зберігання сміття, розташованого між м. Білопілля та с. Горобівка Білопільського району Сумської області у ході оглядів місця події виявлено та вилучено одинадцять поліетиленових згортків з одинадцятьма нижніми кінцівками людини. При огляді згортків виявлені бирки з медичних закладів міста Сум, при чому оглядом кінцівок встановлено, що вони були ампутовані анатомічно.

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що вище вказані ампутовані кінцівки, за договором №1 на обробку, накопичення та видачу біовідходів від 04.02.2016, укладеним між КУ «Сумська міська клінічна лікарня №5» (постачальник) (далі КУ «СМКЛ №5») та КЗ СОР «Сумське патологоанатомічне бюро» (замовник) (далі КЗ СОР «СОПБ»), були передані протягом січня-лютого 2016 року із КУ «СМКЛ №5» до КЗ СОР «СОПБ» для накопичення та їх видачі для подальшого знищення.

У подальшому, вище зазначені медичні відходи (ампутовані кінцівки) на виконання умов договору №37 про надання послуг по збиранню, зберіганню з подальшою утилізацією небезпечних відходів від 12.02.2016, укладеного між ТОВ «УКР ЕКО ГРУП» (виконавець) та КУ «СМКЛ №5» (замовник), працівниками КЗ СОР «СОПБ» передані 17.02.2016 представнику ТОВ «УКР ЕКО ГРУП» для подальшого їх перевезення для утилізації, після чого вище вказані медичні відходи були виявлені на території міського полігону для зберігання сміття, розташованого між м. Білопілля та с. Горобівка Білопільського району Сумської області.

У ході досудового розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність у відшуканні речей та документів, які можуть стати речовими доказами.

Для встановлення істини по кримінальному провадженню необхідно дослідити та долучити до матеріалів кримінального провадження оригінали документів ТОВ «УКР ЕКО ГРУП», а саме: документи щодо отримання та наявності ліцензій на поводження з медичними відходами, договори надання послуг по збиранню, зберіганню, перевезенню та утилізації небезпечних відходів з додатками, акти виконаних робіт, накладні на знищення біологічних відходів, заявки на перевезення, розрахункові та бухгалтерські документи по виконанню умов вище вказаних договорів, штатний розклад, посадові інструкції (функціональні обов`язки) працівників підприємства, табелі обліку робочого часу, відомості по нарахуванню заробітної плати, платіжні відомості, шляхові листи, товаро-транспортні накладні, документи на право власності (користування) транспортними засобами підприємства; записники, чорнові записи, що стосуються укладення договорів надання послуг по збиранню, зберіганню, перевезенню та утилізації небезпечних відходів; комп`ютерна техніка, яка містить інформацію про надання послуг у сфері поводження з медичними відходами.

Вище вказані оригінали документів мають важливе значення для досудового розслідування, так як мають значення речових доказів, оскільки місять інформацію щодо фактів незаконного привласнення коштів державного бюджету та неналежного виконання обов`язків, що передбачено договорами, що створює небезпеку для суспільства, крім того, без вивчення вказаних документів та надання юридичної оцінки їх змісту, неможливо встановити осіб, причетних до скоєння вказаного правопорушення.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені документи знаходяться в ТОВ «УКР ЕКО ГРУП» (ЄДРПОУ 38487970), юридична адреса якого: вул.Ботанічна, 1/5, в м.Бориспіль Київської області,

Однак, у ході досудового розслідування проведено огляд місцевості за юридичною адресою: вул.Ботанічна, 1/5, в м.Бориспіль Київської області, у ході якого встановлено, що ТОВ «УКР ЕКО ГРУП» дійсно знаходиться за вказаною адресою, але будь-якої діяльності у приміщенні нежитлового будинку за вказаною адресою не здійснює, про що свідчить зовнішній вигляд приміщення та повідомлення про тимчасову відсутність за вказаною адресою підприємства через відсутність електропостачання.

Однак, досудовим розслідуванням встановлено, що фактична адреса місцезнаходження та здійснення діяльності ТОВ «УКР ЕКО ГРУП» це: урочище Кружки 1, с.Нижча Дубечня, м.Вишгород Київської області, про що свідчать відомості із Реєстру компаній, що мають право на роботу із небезпечним сміттям та відомості із товарно-транспортних накладних, які підприємство використовує під час співпраці із медичними закладами м.Суми, де вище вказана адреса значиться як пункт розвантаження.

Беручи до уваги, що для повного, об`єктивного та всебічного досудового розслідування кримінального провадження необхідно провести обшук у нежитлових приміщеннях за адресою: урочище Кружки 1, с.Нижча Дубечня, м.Вишгород Київської області, де фактично знаходиться ТОВ «УКР ЕКО ГРУП», що, відповідно до наявної в КП «Вишгородське БТІ» інформації, зареєстровано за підприємством «ОСТ-ВЕСТ Експрес» згідно свідоцтва про право власності №/22/ від 20.02.2004 (в реєстрі нерухомого майна відомості про власників приміщень за даною адресою відсутні), з метою виявлення та вилучення документів, а саме: документи щодо отримання та наявності ліцензій на поводження з медичними відходами, договори надання послуг по збиранню, зберіганню, перевезенню та утилізації небезпечних відходів з додатками, акти виконаних робіт, накладні на знищення біологічних відходів, заявки на перевезення, розрахункові та бухгалтерські документи по виконанню умов вище вказаних договорів, штатний розклад, посадові інструкції (функціональні обов`язки) працівників підприємства, табелі обліку робочого часу, відомості по нарахуванню заробітної плати, платіжні відомості, шляхові листи, товаро-транспортні накладні, документи на право власності (користування) транспортними засобами підприємства; записники, чорнові записи, що стосуються укладення договорів надання послуг по збиранню, зберіганню, перевезенню та утилізації небезпечних відходів; комп`ютерна техніка, яка містить інформацію про надання послуг у сфері поводження з медичними відходами.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просить надати дозвіл на обшук.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю його таким, що не підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з тих підстав, що за адресою урочище Кружки 1, с.Нижча Дубечня, м.Вишгород Київської області, де фактично знаходиться ТОВ «УКР ЕКО ГРУП», можуть знаходитись документи, які містять в собі відомості щодо обставин скоєння кримінального правопорушення і які можуть бути використані як докази у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

ухвалив:

1. Надати дозвіл на обшук за адресою урочище Кружки 1, с.Нижча Дубечня, м.Вишгород Київської області, де фактично знаходиться ТОВ «УКР ЕКО ГРУП».

2. Мотиви надання дозволу на обшук у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати

3. Речі, для виявлення яких проводиться обшук: документи щодо отримання та наявності ліцензій на поводження з медичними відходами, договори надання послуг по збиранню, зберіганню, перевезенню та утилізації небезпечних відходів з додатками, акти виконаних робіт, накладні на знищення біологічних відходів, заявки на перевезення, розрахункові та бухгалтерські документи по виконанню умов вище вказаних договорів, штатний розклад, посадові інструкції (функціональні обов`язки) працівників підприємства, табелі обліку робочого часу, відомості по нарахуванню заробітної плати, платіжні відомості, шляхові листи, товаро-транспортні накладні, документи на право власності (користування) транспортними засобами підприємства; записники, чорнові записи, що стосуються укладення договорів надання послуг по збиранню, зберіганню, перевезенню та утилізації небезпечних відходів; комп`ютерна техніка, яка містить інформацію про надання послуг у сфері поводження з медичними відходами.

4. Строк дії ухвали десять днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58544949
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку за адресою: урочище Кружки 1, с.Нижча Дубечня, м.Вишгород Київської області, за матеріалами кримінального провадження № 12016200130000229 від 15.04.2016, за ознаками складу правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Судовий реєстр по справі —592/5949/16-к

Ухвала від 23.06.2016

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні