Ухвала
від 08.06.2016 по справі 200/10270/16-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

08.06.16

У Х В А Л А Справа № 200/10270/16-к

Іменем України Провадження № 1-кс/200/5767/16

08 червня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 , розглянувши у приміщенні суду в м. Дніпропетровську клопотання по кримінальному провадженню №42016040000000367 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

08.06.2016 прокурор відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що ним здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42016040000000367 від 20.04.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Дніпропетровській області.

Відповідно до наданого клопотання, 19.04.2016 до прокуратури Дніпропетровської області надійшло від першого заступника начальника Управління СБУ у Дніпропетровській області повідомлення про те, що працівники ТОВ «Трейдінг Центр» групою осіб, зловживаючи довірою та використовуючи електронно-обчислювальну техніку заволоділи грошовими коштами фізичних осіб.

За отриманою інформацією представники ТОВ «Трейдінг Центр», з початку 2016 року через українські сайти пошуку роботи (rabota.ua, work.ua, ua.jooble.org) активно здійснює пошук працівників на вакансії (менеджер телефонних продажів, оператор колцентру, офіс менеджер, менеджер по роботі з клієнтами) в м. Дніпропетровську, м. Києві, а також тимчасово анексованих м. Сімферополь, м. Севастополь.

За контактними номерами вказаними в оголошенні ( НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 ) для м. Дніпропетровськ, пропонується здійснити запис та прибути на співбесіду до офісів товариства, що розташовані у м. Дніпропетровськ, за адресою: бульвар Катеринославський, буд.2, офіс 608 (основний), а також АДРЕСА_1 .

Під час співбесіди кандидатам (в основному із числа студентів без офіційного оформлення), пропонують зайняти посаду оператора колцентру. Робота операторів, полягає в здійсненні систематичних телефонних дзвінків з номерів російських операторів мобільного зв`язку ( НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 ) за надрукованими списками. Під час розмови оператор вже за раніше відпрацьованою схемою, вмовляє клієнта на швидкий заробіток на валютному ринку в мережі Інтернет, не більше ніж за 15 хвилин на день, шляхом торгівлі акціями світових брендів, таких як Tesla, Apple та ін. У випадку зацікавленості клієнта, оператор перенаправляє дзвінок, так званому, старшому менеджеру, який за відпрацьованою схемою продовжує обробляти клієнта пройти реєстрацію на сайті www.forenx.com (внести дані П.І.Б., місце знаходження, реєстрації, дані з електронної картки, номер телефону, поштову скриньку) та після чого з картки клієнта списується завчасно обговорена сума в доларовому еквіваленті (мінімальна сума для вкладу 150 $).

Таким чином, 1 працівник ТОВ «Трейдінг Центр», приблизно з 40 осіб загальної кількості колективу в м. Дніпропетровськ, здійснює до 100 дзвінків на день., тобто зловживаючи довірою громадян тільки в один день за вже налагодженою схемою, здійснюють до 4000 тисяч дзвінків, з метою заволодіння грошовими коштами громадян.

З метою зниження собівартості дзвінків за кордон, з`єднання здійснюється по так званій «SIP телефонії», тобто дзвінків через мережу Інтернет. За наявними даними на адресу: бульвар Катеринославський, буд.2, офіс 608, укладений договір на підключення до мережі Інтернет між ТОВ «Трейдінг Центр» та провайдером ТОВ «Телеміст».

Відповідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: ТОВ «Трейдінг Центр» (ТОВ «ТРЕЙДИНГ ЦЕНТР»), ідентифікаційний код юридичної особи 38779843, місцезнаходження юридичної особи: 01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, буд. 19/21, офіс 49. Керівник з 02.09.2013 - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянин України, уродженець м. Біла Церква Київської обл., код ДРФО: НОМЕР_9 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 . Також в ході досудового розслідування встановлено ще одну адресу, за якою підприємства здійснює свою незаконну діяльність, а саме: АДРЕСА_3 , на 5 поверсі.

Разом з тим, в мережі Інтернет (www.neberitrubku.ru, www.cejnomer.info, ІНФОРМАЦІЯ_2 ), стосовно номерів телефонів НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , а також діяльності бренду «forenx», отримано негативні відгуки, в яких люди пропонують вносити зазначені номери до чорних списків та не здійснювати будь-які перекази коштів шахраям.

Отже зазначені вище факти підтверджуються зібраними в ході досудового розслідування доказами такими як показами свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та протоколом огляду електронних сторінок на Інтернет-сайтах ІНФОРМАЦІЯ_3 , mmgp.ru, ІНФОРМАЦІЯ_4 , privateinvestor2000.com, zvonki.octo.net, www.cejnomer.info від 05.05.2016, а також іншими матеріалами кримінального провадження.

Встановлено, що приміщення, яке розташоване за адресою: м. Київ, бульвар Івана Лепсе, буд.4, належить: ТОВ «Міжнародний автомобільний холдинг Атлант-М», ПАТ «Банк Народний Капітал», ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав. Надав пояснення аналогічні тексту клопотання.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення прокурора, дослідивши надані до клопотання додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню, оскільки є підстави вважати, що за місцем проведення обшуку, можуть знаходитись докази вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для встановлення істини у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Дозволити прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , іншим слідчим та прокурорам по кримінальному провадженню №42016040000000367, один раз, протягом одного місяця зо дня винесення цієї ухвали, проведення обшуку всіх нежилих приміщень, в яких знаходиться ТОВ «Трейдінг Центр», за адресою: м. Київ, бульвар Івана Лепсе, буд.4 з метою відшукання та вилучення: обладнання, що використовується працівниками ТОВ «Трейдінг Центр» за для вчинення шахрайства, комп`ютерної техніки та всіх інших носіїв інформації на яких та/або за допомогою яких здійснюється вхід до електронних рахунків (аккаунтів) з яких здійснюється вивід грошових коштів отриманих шахрайським шляхом, бази даних (П.І.Б., номери телефонів, адреси почтових електронних скриньок) осіб яким телефонують працівники підприємства, матеріалів, документів та всіх інших носіїв інформації, що підтверджують вивід коштів через електронні платіжні системи, грошових коштів (крім особистих), предметів та /або документів, що підтверджують злочину діяльність виконавців та організаторів правопорушення, а також вилучення всіх інших предметів та/або документів, що мають значення для кримінального провадження.

Строк дії ухвали до 08 липня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58547214
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —200/10270/16-к

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні