Ухвала
від 24.11.2014 по справі 554/17519/14-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Октябрський районний суд м.Полтави

м. Полтава, вул. Навроцького, 5, 36002, (05322) 53-25-10

Справа № 554/17519/14-к

Провадження № 1-кс/554/6887/2014

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 листопада 2014 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1 :

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню №32014170000000063 від 23 вересня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України , -

В С Т А Н О В И В :

24 листопада 2014 року слідчий з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням про проведення обшуку, погоджене начальником відділу прокуратури Полтавського області радника юстиції ОСОБА_4 . В якому прохали: розглянути клопотання і винести ухвалу про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 іпн. НОМЕР_1 та АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_6 , з метою виявлення та вилучення оригіналів усіх договірних, первинних бухгалтерських документів та документів фінансово-господарської діяльності складених від імені та на адресу ТОВ "АС Центр-транс" (код 37805590), ТОВ "АС Південь-транс" (код 37759513), а саме договори та додатки до них, специфікації, сертифікати відповідності, рахунки-фактури, накладні, у т.ч. податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, акти, у т.ч. приймання-здачі виконаних робіт (послуг), акти звірки, довіреності, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжні доручення, прибуткові касові ордери та платіжні квитанції до них, журнали ордери та головні книги, за період з 01.01.2013 року по теперішній час, у тому числі по взаємовідносинах з суб`єктами підприємницької діяльності підприємствами та фізичними особами, а також документи і предмети, які стосуються господарської діяльності ТОВ "АС Центр-транс", кошти отримані незаконним шляхом, комп`ютерна техніка, магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, чорнові записи, печатки та штампи суб`єктів підприємницької діяльності задіяних в схемі ухилення від сплати податків, інші документи, предмети і речі, які вказують на порушення податкового законодавства та можуть бути використані як докази під час досудового розслідування.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали справи, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, відшукання відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, речових доказів, знаряддя кримінального правопорушення, грошових коштів, речей та цінностей здобутих злочинним шляхом, приходжу до висновку про часткове задоволення клопотання.

Встановлено, що СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню внесене до ЄРДР за №32014170000000063 від 23 вересня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України. Встановлено, що у період часу з 2013 року по липень 2014 року посадові особи ТОВ "АС Центр-Транс" неправомірно віднесли до податкового кредиту суми по операціям з ТОВ "АС Південь-транс", ТОВ "Донк", ТОВ "Гєніус", ТОВ "ТД "Купалинка Україна", ТОВ "ТД БЦ Шелтер", ТОВ "Монрей", що призвело до фактичного ненадходження коштів до бюджету в особливо великих розмірах. Крім цього встановлено, що ТОВ "АС Південь-транс" є пов`язаним СГД та має ознаки податкової ями. Засновником ТОВ "АС Центр-транс" є ОСОБА_7 , яке формує близько 80% ПК для ТОВ "АС "Центр-транс". ТОВ "Геніус" та ТОВ "Монрей" визнані ДФС України податковими ямами. ТОВ "Купалинка Україна" являється імпортером вживаного одягу та інших речей гардеробу, а основним видом діяльності ТОВ "ТД БЦ Шелтер" є оптова торгівля рибною продукцією. В ТОВ "Донк" відсутні необхідні умови для досягнення результатів відповідної підприємницької, економічної діяльності. ОСОБА_7 в 2012 році притягувався до кримінальної відповідальності по ч.1 ст.212, ч.1 ст.366, ч.4 ст.358 КПК України як одноособовий директор та засновник ПП "Укртрансаналітик", котрий навмисно відобразив у бухгалтерському та податковому обліках підприємства завідома підроблені документи по взаємовідносинах яких не було, в наслідок чого, ухилився від сплати податків до державного бюджету. Директором ПП "Укртрансаналітик" в 2012 році був ОСОБА_6 котрий сприяв незаконній діяльності підприємства та допомагав формувати незаконний податковий кредит, він же, являвся директором ТОВ "АС Південь-транс" по 10.2014 року та формував основний відсоток податкового кредиту для ТОВ "АС Центр-транс". Також, в ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 прописаний за адресою: АДРЕСА_1 .. Земельна ділянка за вказаною адресою належить на праві приватної власності ОСОБА_5 іпн. НОМЕР_1 . Окрім цього встановлено, що у приватній власності ОСОБА_6 перебуває будинок за адресою АДРЕСА_1 (згідно відомостей з реєстру прав власності на нерухоме майно №29743080). Вказане підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до ч.3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

На підставі викладеного, надати дозвіл на проведення обшуку в будинку за адресою: АДРЕСА_1 , котрий належить на праві приватної власності ОСОБА_6 , колишній директор ПП "Укртрансаналітик", ТОВ "АС Південь-транс", з метою виявлення та вилучення оригіналів чи належним чином завірених копій документів за період з 01 січня 2013 року по 24 листопада 2014 року по взаємовідносинах ТОВ "АС Південь-транс» (код 37759513) з ТОВ "АС Центр-транс" (код 37805590), а саме : договірних, первинних бухгалтерських документів, документів фінансово-господарської, договори та додатки до них, специфікації, сертифікати відповідності, рахунки-фактури, накладні, у т.ч. податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, акти, у т.ч. приймання-здачі виконаних робіт (послуг), акти звірки, довіреності, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжні доручення, прибуткові касові ордери та платіжні квитанції до них, журнали ордери та головні книги, кошти отримані незаконним шляхом, магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, чорнові записи, печатки та штампи суб`єктів підприємницької діяльності задіяних в схемі ухилення від сплати податків.

В іншій частині клопотання відмовити, оскільки в цій частині клопотання не відповідає вимогам КПК України.

Керуючись ст.ст.107, 234, 309 КПК України ,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню №32014170000000063 від 23 вересня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України задовольнити частково.

Надати дозвіл з 24 листопада 2014 року по 24 грудня 2014 року на проведення обшуку в будинку за адресою: АДРЕСА_1 , котрий належить на праві приватної власності ОСОБА_6 , колишній директор ПП "Укртрансаналітик", ТОВ "АС Південь-транс", з метою виявлення та вилучення оригіналів чи належним чином завірених копій документів за період з 01 січня 2013 року по 24 листопада 2014 року по взаємовідносинах ТОВ "АС Південь-транс» (код 37759513) з ТОВ "АС Центр-транс" (код 37805590), а саме : договірних, первинних бухгалтерських документів, документів фінансово-господарської, договори та додатки до них, специфікації, сертифікати відповідності, рахунки-фактури, накладні, у т.ч. податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, акти, у т.ч. приймання-здачі виконаних робіт (послуг), акти звірки, довіреності, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжні доручення, прибуткові касові ордери та платіжні квитанції до них, журнали ордери та головні книги, кошти отримані незаконним шляхом, магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, чорнові записи, печатки та штампи суб`єктів підприємницької діяльності задіяних в схемі ухилення від сплати податків.

В іншій частині клопотання - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу58555948
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по кримінальному провадженню №32014170000000063 від 23 вересня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —554/17519/14-к

Ухвала від 24.11.2014

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні