Ухвала
від 03.06.2016 по справі 757/26836/16-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/26836/16-ц

У Х В А Л А

03 червня 2016 року суддя Печерського районного суду м. Києва Матійчук Г.О. розглянувши подання головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Іванюти І.М. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника з вилученням паспортного документа,-

В С Т А Н О В И В:

Головний Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Іванюта І.М. звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_2, з тимчасовим вилучення паспортного документа.

Разом з тим, вказане подання не відповідає вимогам чинного законодавства, виходячи з такого.

Відповідно до п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 14 від 26 грудня 2003 року «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження» скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК, містити відомості, перелічені в п.п. 3-5 ч. 3 ст. 85 Закону України «Про виконавче провадження» (на даний час - ч. 7 ст. 82 даного Закону).

Згідно з ч. 4 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом.

Зокрема, відповідно до розділу ХІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України 2 квітня 2012 року за № 512/5 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 2 квітня 2012 року за № 489/20802 подання державного виконавця про обмеження у праві виїзду за межі України та заборона в'їзду в Україну повинно містити:

а) найменування суду, до якого направляється подання;

б) реквізити виконавчого документа, який перебуває на виконанні;

в) реквізити виконавчого провадження;

г) прізвище, ім'я та по батькові особи (боржника), дату народження (число, місяць, рік);

ґ) підтвердження факту ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань.

Про направлення до суду подання щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду державний виконавець повідомляє боржника.

Проте, зазначене подання державного виконавця не відповідає вказаним вимогам закону, оскільки до подання не додано документ на підтвердження повідомлення боржника про направлення до суду подання щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України.

За таких обставин, вважаю подання державного виконавця залишити без руху та надати строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. 119, 377-1 ЦПК України, Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України 2 квітня 2012 року за № 512/5 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 2 квітня 2012 року за № 489/20802,

У Х В А Л И В:

Подання головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Іванюти І.М. строк для усунення вказаних недоліків протягом 5 днів з моменту отримання ухвали, про що його повідомити.

У разі невиконання вказаних недоліків, подання буде вважатися неподаним та повернуте.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.О. Матійчук

Дата ухвалення рішення03.06.2016
Оприлюднено30.06.2016
Номер документу58558390
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника з вилученням паспортного документа

Судовий реєстр по справі —757/26836/16-ц

Ухвала від 17.10.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 18.10.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 03.06.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні