Ухвала
від 29.06.2016 по справі 756/8225/16-к
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

29.06.2016 Справа № 756/8225/16-к

№756/8225/16-к

№1-кс/756/1078/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

місто Київ 29 червня 2016 року

Слідчий суддя Оболонського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду м. Києва клопотання з старшого слідчого СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 , про дозвіл на обшук,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на обшук посилаючись на те, що в СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016101050000046 від 23.03.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України з посиланням на те, що службові особи ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869) та інші невстановлені особи займаються діяльністю, пов`язаною з імпортуванням з Республіки Білорусь (ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод») світлих нафтопродуктів (важкі дистиляти, дизельне паливо та бензин, марки А-95), з метою їх несертифікованого змішування та подальшої реалізації контрафактних ПММ через мережу АЗС, які належать ТОВ «Бізнес Оіл Груп» (код ЄДРПОУ 37507037), ТОВ «ТП Промбутсервіс» (код ЄДРПОУ 37410158) та ТОВ «Енерджі Про» (код ЄДРПОУ 39432629).

ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» займається діяльністю, пов`язаною з імпортуванням з Республіки Білорусь (ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод») світлих нафтопродуктів (важкі дистиляти, дизельне паливо та бензин марки А-92). Імпортовані ПММ доставляються на територію орендованої ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» нафтобази за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5.

Також встановлено, що службові особи та працівники ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» здійснюють несертифіковане змішування зазначених нафтопродуктів з газовим конденсатом та несертифіковане змішування із застосуванням високотоксичних хімічних домішок для виготовлення штучного підвищення октанового числа товарного бензину А-92 з метою отримання бензину марки А-95. До отриманих таким чином контрафактних ПММ додаються підроблені паспорти якості, як на пальне начебто виробництва ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод» (Республіка Білорусь).

Також досудовим розслідуванням встановлено, що реалізація контрафактних ПММ незаконно виготовлених ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» здійснюється через мережу АЗС, які належать ТОВ «Укр-Нафта-Еліт» (код ЄДРПОУ 38261168), ТОВ «Бізнес Оіл Груп» (код ЄДРПОУ 37507037), ТОВ «Манго-Групп» (код ЄДРПОУ 39039648), ТОВ Виробничо-торгівельне підприємство «Промпобутсервіс» (код ЄДРПОУ 24885983), ТОВ «ТП Промпобутсервіс» (код ЄДРПОУ 37410158) та ТОВ «Енерджі Про» (код ЄДРПОУ 39432629).

При цьому, службовими особами ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» для обліку неврахованих ПММ, отриманих в результаті змішування нафтопродуктів та з метою ухилення від сплати податків застосовується ведення подвійної бухгалтерії.

Проведеним оглядом встановлено, що для здійснення своєї діяльності ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» використовує офісне приміщення, розташоване на першому поверсі офісного центру «IRVA» за адресою: м. Київ, вул. Радищева, 10/14, в якому знаходять робочі місця працівників, зберігаються бухгалтерські документи щодо діяльності підприємства та комп`ютерна техніка, на якій виготовляються документи.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 показав, що йому відомо, що в офісному центрі «IRVA» за адресою: м. Київ, вул. Радищева, 10/14 на першому поверсі знаходиться офісне приміщення ТОВ «НК Інвестнафтопродукт», в якому знаходяться робочі місця приблизно 7 осіб, а також комп`ютерна та оргтехніка.

Також будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_6 показав, що під час випробувального терміну роботи водієм бензовоза він неодноразово відвідував базу нафтопродуктів за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5, за пальне при цьому він розраховувався готівкою та не отримував жодних документів на ПММ. Ціни при цьому на бензин та дизельне паливо були значно дешевші ніж на АЗС в м. Києві.

Крім того, оглядом встановлено, що службові особи ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» для зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів використовують майданчик складу нафтопродуктів, резервуари для змішування та зберігання нафтопродуктів, розташовані за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5. Також за вказаною адресою знаходяться МАФ, де знаходяться робочі місця осіб, які координують доставку та відвантаження нафтопродуктів, прийом та змішування нафтопродуктів, та зберігається документація щодо транспортування нафтопродуктів. Доставка нафтопродуктів до вказаних складських приміщень, резервуарів здійснюється залізничним транспортом з використанням вагонів-цистерн та автомобілів-бензовозів.

Будучи допитаним свідок ОСОБА_7 показав, що він працює неподалік приміщень за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5. Йому відомо, що на території військової частини за вказаною адресою знаходиться база для зберігання нафтопродуктів, на зазначену територію постійно заїжджають автомобілі (бензовози), які транспортують бензин та дизельне пальне.

Згідно податкових накладних зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних та інформації наявної в АІС ДФС України «Податковий блок» встановлено, що ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» орендує приміщення площею 122 кв. м за адресою: м. Київ, вул. Радищева, 10/14 у ТДВ «Інститут радіовимірювальної апаратури» (код ЄДРПОУ 14313010); приміщення те резервуари за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5 орендує у Державної організації (установа, заклад) «195 Центральна база Державної спеціальної служби транспорту (військова частина Т0710)» (код ЄДРПОУ 33148732).

Проведеними оглядами встановлено, що ТОВ «Манго-Групп», ТОВ Виробничо-торгівельне підприємство «Промпобутсервіс» та ТОВ «ТП Промпобутсервіс» здійснюють свою діяльність на АЗС за адресою: Київська обл., Баришівський район, с. Бзів, вул. Харківське шосе, 57 та за адресою: Київська обл., смт. Баришівка, вул. Пархоменка, 34/200; ТОВ «Укр-Нафта-Еліт» та ТОВ «Бізнес Оіл Груп» здійснюють свою діяльність на АЗС за адресою: м. Київ, просп. Лобановського (Червонозоряний), 10 та за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 3. На вказаних АЗС здійснюється зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» підакцизних товарів, а саме ПММ, зберігаються документація щодо їх придбання та продажу кінцевим споживачам в роздріб, комп`ютерна техніка для підготовки документів та ведення обліку придбання та продажу нафтопродуктів.

Також в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні допитано в якості свідка ОСОБА_8 , який показав, що він купував бензин марки А-95 на АЗС «Манго» в с. Бзів Баришівського району Київської області, використання вказаного пального призвело до пошкодження паливної системи його автомобіля, так як придбаний на зазначеній АЗС бензин був неналежної якості.

Відібрані у ОСОБА_8 зразки придбаного ним на вказаній АЗС бензину у пластиковій плящці об`ємом приблизно 1 (один) літр направлено до спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС для проведення фізико-хімічної експертизи.

Згідно висновку експерта спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС від 04.05.2016 №142005701-0331: «За результатами проведених досліджень наданої проби нафтопродукту встановлено наступне. Пробу ідентифіковано як прозору рідину з запахом нафтопродукту, без механічних домішок та води, яка за хімічним складом являє собою суміш аліфатичних вуглеводнів, ароматичних вуглеводнів та кисневмісних сполук. Проба за визначеними показниками, а саме: фракційний склад, об`ємна часта метанолу, об`ємна часта бензолу не відповідає ДСТУ 4839:2007 «Бензини автомобільні підвищеної якості. Технічні умови» та ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні Євро. Технічні умови». Досліджувана проба товару використана в повному обсязі».

Таким чином, досудовим розслідуванням встановлено, що нафтопродукти, виготовлені ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» нафтопродукти та реалізація яких здійснюється на АЗС, які належать ТОВ «ТП Промпобутсервіс» та ТОВ «Бізнес Оіл Груп», не відповідають ДСТУ, які діють в Україні.

Згідно листа Київського міського бюро технічної інвентаризації від 11.05.2016 №5980 (И-2016) майновий комплекс за адресою: м. Київ, вул.. Магнітогорська, 5 на праві державної власності належить Державі Україна та відображається на балансі військової частини НОМЕР_1 .

Також згідно інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку від 11.05.2016 земельна ділянка 8000000000:62:067:0023 перебуває у комунальній власності і на праві постійного користування земельною ділянкою використовується Державною організацією (установою, закладом) «195 Центральна база Державної спеціальної служби транспорту (військова частина НОМЕР_2 )».

Також встановлено, що для приховування слідів вчинення кримінального правопорушення документи щодо імпорту, незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту, та збуту ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» нафтопродуктів, в тому числі ТОВ «Бізнес Оіл Груп», ТОВ «ТП Промпобутсервіс» та ТОВ «Енерджі Про» можуть бути знищені після направлення вимоги в порядку ст. 93 КПК України або оголошення ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів.

Предмети та документи, які знаходяться у вказаному приміщенні, а саме щодо імпорту, незаконного виготовлення та зберігання з метою збуту, та збуту ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів, в тому числі ТОВ «Бізнес Оіл Груп», ТОВ «ТП Промпобутсервіс» та ТОВ «Енерджі Про», іншим покупцям, незаконно виготовлені нафтопродукти та паливно-мастильні матеріали самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в даному провадженні, а також містять відомості, за відсутністю яких неможливо встановити обставини, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Зазначені предмети та документи необхідно вилучити оскільки вони використовуватимуться як докази вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Враховуючи викладене, з метою відшукання документів щодо імпорту, незаконного виготовлення та зберігання з метою збуту, та збуту ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів, в тому числі ТОВ «Бізнес Оіл Груп», ТОВ «ТП Промпобутсервіс» та ТОВ «Енерджі Про», іншим покупцям, печаток вказаних підприємств та інших підприємств з ознаками фіктивності, магнітних та оптичних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, планшетів, ноутбуків (нетбуків), серверів та системних блоків (моноблоків), на яких містяться файли та інформація про операції вказаних вище підприємств, документації щодо здійснення незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збуту та транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: паливно-мастильних матеріалів та нафтопродуктів, встановлення та огляду потужностей для виготовлення, зберігання, транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів для проведення хімічної експертизи, чорнових записів, які можуть свідчити про спосіб незаконного виготовлення підакцизних товарів, їх зберігання з метою збуту та збуту, та навмисний характер вчинення кримінального правопорушення, слідчий просить надати дозвіл на обшук.

У судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий, обґрунтовує доводи клопотання, слідчим суддею встановлено наступне.

Відповідно до ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених законом.

Згідно ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В ході розгляду клопотання встановлено, що згідно з витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження вбачається, що 23.03.2016 року внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України (кримінальне провадження №42016101050000046).

Клопотання та додані до нього копії матеріалів містять достатні дані, що підтверджують його обґрунтованість.

З урахуванням вищевикладеного, приймаючи до уваги також загальні засади кримінального провадження, вважаю за необхідне задовольнити клопотання слідчого про дозвіл на проведення обшуку.

На підставі викладеного та керуючись статтями 7, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку задовольнити.

Дозволити старшому слідчому слідчого відділу ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_3 та членам слідчої групи у кримінальному провадженні №42016101050000046 від 23.03.2016, а саме: старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м.Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_11 , слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_12 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві підполковнику податкової міліції ОСОБА_13 , слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_14 , дозволу на проведення обшуку на земельній ділянці 8000000000:62:067:0023, яка перебуває у комунальній власності і на праві постійного користування земельною ділянкою використовується Державною організацією (установою, закладом) «195 Центральна база Державної спеціальної служби транспорту (військова частина НОМЕР_2 )», в нежитлових приміщеннях, спорудах, резервуарах, які знаходяться на вказаній земельній ділянці, а саме за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5, які на праві державної власності належать Державі Україна та відображаються на балансі військової частини НОМЕР_1 , та у вагонах-цистернах, що розташовані на залізничних шляхам на території вказаної земельної ділянки, в частині що використовуються ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869), з метою відшукання та вилучення установчих та реєстраційних документів ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869), документації щодо імпорту ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869) нафтопродуктів, документації щодо незаконного виготовлення та зберігання з метою збуту, та збуту ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869) нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів, в тому числі ТОВ «Бізнес Оіл Груп» (код ЄДРПОУ 37507037), ТОВ «ТП Промбутсервіс» (код ЄДРПОУ 37410158) та ТОВ «Енерджі Про» (код ЄДРПОУ 39432629), печаток вказаних підприємств, магнітних та оптичних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, планшетів, ноутбуків (нетбуків), серверів та системних блоків (моноблоків), на яких містяться файли та інформація про операції вказаних вище підприємств, документації щодо здійснення незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збуту та транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: паливно-мастильних матеріалів та нафтопродуктів, встановлення та огляду потужностей для виготовлення, зберігання, транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів для проведення хімічної експертизи, чорнових записів, які можуть свідчити про спосіб незаконного виготовлення підакцизних товарів, їх зберігання з метою збуту та збуту, та навмисний характер вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук надає право проникнути до житла чи іншого володіння лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58593406
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук

Судовий реєстр по справі —756/8225/16-к

Ухвала від 29.06.2016

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Бевзенко Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні