Ухвала
від 30.06.2016 по справі 756/8220/16-к
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

30.06.2016 Справа № 756/8220/16-к

Унікальний номер №756/8220/16-к

Провадження №1-кс/756\1074/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 червня 2016 року слідчий суддя Оболонського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду м. Києва клопотання старшого слідчого слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 про дозвіл на проведення обшуку,

У С Т А Н О В И В:

Старший слідчий слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що в провадженні СВ ФР ДПІ в Оболонському ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016101050000046 від 23 березня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, з посиланням на те, що службові особи ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869) та інші невстановлені особи займаються діяльністю, пов`язаною з імпортуванням з Республіки Білорусь (ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод») світлих нафтопродуктів (важкі дистиляти, дизельне паливо та бензин, марки А-95), з метою їх несертифікованого змішування та подальшої реалізації контрафактних ПММ через мережу АЗС, які належать ТОВ «Бізнес Оіл Груп» (код ЄДРПОУ 37507037), ТОВ «ТП Промбутсервіс» (код ЄДРПОУ 37410158) та ТОВ «Енерджі Про» (код ЄДРПОУ 39432629).

ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» займається діяльністю, пов`язаною з імпортуванням з Республіки Білорусь (ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод») світлих нафтопродуктів (важкі дистиляти, дизельне паливо та бензин марки А-92). Імпортовані ПММ доставляються на територію орендованої ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» нафтобази за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5.

Згідно висновку спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС від 04.05.2016 №142005701-0331: «За результатами проведених досліджень наданої проби нафтопродукту встановлено наступне.Пробу ідентифіковано як прозору рідину з запахом нафтопродукту, без механічних домішок та води, яка за хімічним складом являє собою суміш аліфатичних вуглеводнів, ароматичних вуглеводнів та кисневмісних сполук.Проба за визначеними показниками, а саме: фракційний склад, об`ємна часта метанолу, об`ємна часта бензолу не відповідає ДСТУ 4839:2007 «Бензини автомобільні підвищеної якості. Технічні умови» та ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні Євро. Технічні умови».Досліджувана проба товару використана в повному обсязі».

Таким чином, досудовим розслідуванням встановлено, що нафтопродукти, виготовлені ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» та реалізація яких здійснюється на АЗС, які належать ТОВ «ТП Промпобутсервіс» та ТОВ «Бізнес Оіл Груп», не відповідають ДСТУ, які діють в Україні.

Проведеними оглядами встановлено, що ТОВ «Манго-Групп», ТОВ Виробничо-торгівельне підприємство «Промпобутсервіс» та ТОВ «ТП Промпобутсервіс» здійснюють свою діяльність на АЗС за адресою: Київська обл., Баришівський район, с. Бзів, вул. Харківське шосе, 57 та за адресою: Київська обл., смт. Баришівка, вул. Пархоменка, 34/200; ТОВ «Укр-Нафта-Еліт» та ТОВ «Бізнес Оіл Груп» здійснюють свою діяльність на АЗС за адресою: м. Київ, просп. Лобановського (Червонозоряний), 10 та за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 3. На вказаних АЗС здійснюється зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» підакцизних товарів, а саме ПММ, зберігаються документація щодо їх придбання та продажу кінцевим споживачам в роздріб, комп`ютерна техніка для підготовки документів та ведення обліку придбання та продажу нафтопродуктів.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 10.05.2016 №58785867 комплекс за адресою: Київська обл., смт. Баришівка, вул. Пархоменка, 34/200на праві власності зареєстровано за ТОВ Виробничо-торгівельне підприємство «Промпобутсервіс».

Заслухавши думку сторін кримінального провадження, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими прокурор та слідчий обґрунтовують клопотання, у тому числі протоколи огляду та податкові накладні, слідчим суддею встановлено наступне.

Відповідно до ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених законом.

Згідно ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В судовому засіданні слідчим доведено, що відшукуванні речі, на які є посилання у клопотанні, знаходяться у володінні ТОВ "ТП Промпобутсервіс", мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду саме по даному кримінальному провадженню.

З урахуванням вищевикладеного, достатності даних, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення, вважаю за необхідне задовольнити клопотання слідчого про проведення обшуку.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.7, 233, 234, 235, 309 КПК України, -

У Х А Л И В:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 - задовольнити.

Дозволити старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_3 та членам слідчої групи у кримінальному провадженні №42016101050000046 від 23.03.2016, а саме: старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_7 , слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві підполковнику податкової міліції ОСОБА_9 , слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_10 , дозвіл на проведення обшуку на АЗС, яка розташована в нежитлових приміщеннях, спорудах, резервуарах за адресою: Київська обл., смт. Баришівка, вул. Пархоменка, 34/200, які на праві власності зареєстровано за ТОВ Виробничо-торгівельне підприємство «Промпобутсервіс», та які використовуються ТОВ «Манго-Групп» (код ЄДРПОУ 39039648), ТОВ Виробничо-торгівельне підприємство «Промпобутсервіс» (код ЄДРПОУ 24885983), ТОВ «ТП Промпобутсервіс» (код ЄДРПОУ 37410158), з метою відшукання та вилучення документації щодо придбання вказаними підприємствами нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів у ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869), продажу нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів, придбаних у ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869), печатки ТОВ «НК Інвестнафтопродукт» (код ЄДРПОУ 39242869), магнітних та оптичних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, планшетів, ноутбуків (нетбуків), серверів та системних блоків (моноблоків), на яких містяться файли та інформація про операції вказаних вище підприємств, документації щодо здійснення незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збуту та транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: паливно-мастильних матеріалів та нафтопродуктів, встановлення та огляду потужностей для виготовлення, зберігання, транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, відібрання зразків незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів для проведення хімічної експертизи, чорнових записів, які можуть свідчити про спосіб незаконного виготовлення підакцизних товарів, їх зберігання з метою збуту та збуту, та навмисний характер вчинення кримінального правопорушення, з метою не допущення їх знищення.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук надає право проникнути до володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58593619
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —756/8220/16-к

Ухвала від 30.06.2016

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Дев'ятко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні