Ухвала
від 01.06.2016 по справі 501/1236/16-к
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 01.06.2016

Справа № 501/1236/16-к

1-кс/501/292/16

У Х В А Л А

27 травня 2016 року слідчий суддя Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Чорноморську Одеської області клопотання слідчого про проведення обшуку по кримінальному провадженню № 12016160160000452, яке внесено в ЄРДР

23 квітня 2016 року, -

В С Т А Н О В И В :

26 травня 2016 року до суду надійшло зазначене клопотання в якому слідчий Чорноморського відділення поліції Овідіопольського відділу поліції Головного управління національної поліції в Одеській області ОСОБА_3 , просить надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні, яке належить на праві приватної власності приватному підприємству «Павло і К», який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення наступних речей: мобільного телефону: «Iphone 6+», IMEI НОМЕР_1 ; камери відеоспостереження «Xiaomi».

Своє клопотання слідчий обґрунтовує тим, що в ході проведення досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню отримано інформацію, про те, що 23 квітня 2016 року в період з 02.00 години до 10.00 години, невстановлена особа проникла через вікно до приміщення офісу № 1 за адресою: АДРЕСА_2 , звідки таємно викрала ноутбук марки «Lenovo G555»; мобільний телефон марки «Iphone 6+», IMEI НОМЕР_1 та камеру відео спостереження «Xiaomi», що належить ОСОБА_4 , чим спричинив останній матеріальний збиток на загальну суму 22000,00 грн.

В ході досудового розслідування було встановлено ОСОБА_5 , який намагався продати викрадений ноутбук марки «Lenovo G555». Як пояснив ОСОБА_5 , вказаний ноутбук, попросив його продати ОСОБА_6 . З показань останнього слідує, що вказаний ноутбук він придбав на початку травня 2016 року у громадянина ОСОБА_7 у магазині продажу оргтехніки та мобільних телефонів за адресою: АДРЕСА_1 , де працює ОСОБА_7 . Придбавши у ОСОБА_7 ноутбук за 4000 гривен, ОСОБА_6 вирішив перепродати вказаний ноутбук за 5000 гривен. З метою продажу, він попросив ОСОБА_5 розмістити оголошення у мережі «Інтернет» про продаж ноутбука на сайті «Baraholka Illichivsk». З показань свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 вбачається, що їм не було відомо, що вказаний ноутбук є викраденим.

З показань ОСОБА_7 , вбачається, що він являється приватним підприємцем та проводить діяльність, пов`язану з ремонтом та продажем мобільних телефонів, аксесуарів та оргтехніки. Свою діяльність він проводить за адресою: АДРЕСА_1 . В ході своєї діяльності, він скуповує мобільні телефони, оргтехніку, які перебували раніше у користуванні для подальшого перепродажу. Так, в середині квітня місяця 2016 року він,.І знаходячись у приміщенні ломбарду «Скарбниця», що розташований по проспекту Миру в м. Чорноморську, де до нього підійшов невідомий чоловік, який назвався ОСОБА_8 , та запропонував купити в нього ноутбук марку «Lenovo G555» за 3500 гривень. Після огляду ноутбука на предмет справності,

ОСОБА_7 придбав вказаний ноутбук, а через тиждень після вказаних подій, перепродав цей ноутбук ОСОБА_6 .

В клопотанні наводиться, що є обґрунтовані підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , може зберігатися й інше майно, що викрадене з приміщення офісу № 1 за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: мобільний телефон марки «Iphone 6+», IMEI НОМЕР_1 та камера відео спостереження «Xiaomi»,які мають значення речових доказів в кримінальному проваджені.

В ході досудового слідства встановлено, що на об`єкт нерухомого майна, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано на праві власності приватне підприємство «Павло і К» на підставі свідоцтва про право власності від 02.04.2008 року, видано на підставі витягу з розпорядження Овідіопольскої РДА № 1842 від 27.12.2007 року.

В судовому засіданні слідчий підтримала заявлене клопотання.

Дослідивши надані матеріали, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя вважає, що заявлене клопотання не підлягає задоволенню за наступними підставами.

Частиною 1 статті 2 КПК України передбачено, що завданнями кримінального провадження є, зокрема, «щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура».

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 1 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Слідчий суддя звертає увагу, що в інформаційній довідці з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомо мого майна, яка додана до клопотання, за адресою АДРЕСА_1 , зазначені торгівельні павільйони у кількості 16 штук. Матеріали додані до клопотання не містять доказів, в якому саме павільйоні розміщується магазин продажу мобільних телефонів, в якому працює ОСОБА_7 .

Слідчий суддя приходить до висновку, що огляд всіх приміщень за вказаною адресою, незалежно від того де працює ОСОБА_7 , порушує права інших користувачів, орендаторів та може бути розцінено, як свавілля органів поліції та прокуратури, зв?язку з чим клопотання не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Чорноморського відділення поліції Овідіопольського відділу поліції головного управління національної поліції в Одеській області ОСОБА_3 про проведення обшуку залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Іллічівського міського суду

Одеської області ОСОБА_1

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58597180
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —501/1236/16-к

Ухвала від 01.06.2016

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 31.05.2016

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні