Ухвала
від 19.01.2016 по справі 454/164/16-ц
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/164/16-ц

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

19.01.2016 рокусуддя Сокальського районного суду Львівської області ОСОБА_1 перевіривши виконання вимог ст. 118-122 ЦПК України по справі за позовом Футбольно - спортивного клубу «Тартаків» в особі голови ОСОБА_2 до Федерації футболу Сокальського району про зобов»язання прийняття рішення про поразку команди, зміну переможця змагань у першій лізі та зобов»язання висвітлення цих результатів у засобах масової інформації ,-,

в с т а н о в и в:

в суд надійшла позовна заява Футбольно - спортивного клубу «Тартаків» в особі голови ОСОБА_2 до Федерації футболу Сокальського району про зобов»язання прийняття рішення про поразку команди, зміну переможця змагань у першій лізі та зобов»язання висвітлення цих результатів у засобах масової інформації.

Перевіривши виконання вимог ст. 118-122 ЦПК України, ознайомившись з позовною заявою та матеріалами доданими до неї суддя приходить до висновку, що позовну заяву слід повернути позивачу , оскільки справа не підсудна цьому суду з наступних підстав :

Відповідно до ст. 15 ч.1 ЦПК України вбачається, що суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо інших правовідносин, крім випадків , коли розгляд таких справ провадиться за правилами іншого судочинства.

Відповідно до ст. 1 ГПК України вбачається, що підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності (далі - підприємства та організації), мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Відповідно до ст. 2 ГПК України вбачається, що господарський суд порушує справи за позовними заявами підприємств та організацій, які звертаються до господарського суду за захистом своїх прав та охоронюваних законом інтересів.

Ознайомившись з матеріалами доданими до позову суддею встановлено, що Футбольно - спортивний клуб «Тартаків» є юридичною особою ( громадська організація) та його код в ЄДРПОУ 38011506.

Також суддею при вивченні матеріалів позову встановлено, що Федерація футболу Сокальського району є юридичною особою ( громадська організація) та її код в ЄДРПОУ 36316576.

Таким чином суддею встановлено, що фактично спір виник між двома юридичними особами (громадськими організаціями) , а тому відповідно до ст.ст. 1, 2 ГК України, даний спір слід розглядати в порядку господарського судочинства, а не цивільного судочинства. На підставі вищенаведеного позовну заяву Футбольно - спортивного клубу «Тартаків» в особі голови ОСОБА_2 до Федерації футболу Сокальського району про зобов»язання прийняття рішення про поразку команди, зміну переможця змагань у першій лізі та зобов»язання висвітлення цих результатів у засобах масової інформації слід повернути позивачу , оскільки справа не підсудна цьому суду , а господарському суду. Також слід повернути Футбольно - спортивному клубу «Тартаків» оплачений ним судовий збір в сумі 551 грн. 20 коп.

Керуючись ст.121 ч.3 п.4 ЦПК України,

у х в а л и в:

позовну заяву Футбольно - спортивного клубу «Тартаків» в особі голови ОСОБА_2 до Федерації футболу Сокальського району про зобов»язання прийняття рішення про поразку команди, зміну переможця змагань у першій лізі та зобов»язання висвітлення цих результатів у засобах масової інформації повернути позивачу , оскільки справа не підсудна цьому суду .

Повернути Футбольно - спортивному клубу «Тартаків» оплачений судовий збір в сумі 551 грн. 20 коп.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Львівської області через Сокальський районний суд протягом 5 днів з дня отримання ухвали.

Суддя: О. А. Веремчук

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення19.01.2016
Оприлюднено05.07.2016
Номер документу58620848
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —454/164/16-ц

Ухвала від 19.01.2016

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Веремчук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні