Постанова
від 18.04.2007 по справі 10/223-06 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/223-06 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

18 квітня 2007 р.                                                                       Справа № 10/223-06

Суддя господарського суду Даценко М.В.

при секретарі судового засідання Яцик А.В. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Надія" , ЄДРПОУ 03731922,  (вул. Колгоспна, 8, с. Володіївці, Чернівецький район, Вінницька область)    

  до:Комунального підприємства "Могилів-Подільське бюро технічної інвентаризації" , ЄДРПОУ 3338219,  (вул. Покровська, 21, м. Могилів-Подільський, Вінницька область)      

третя особа: ПСП "Господар-плюс", вул. Перемоги, с. Володіївці, Чернівецький район, Вінницька область

 

про визнання протиправними дій по державній реєстрації прав власностіна нерухоме майно, визнання рішення нечинним

Представники :

позивач- Богданова С. Д,за дор;

позивач (головний бухгалтер)- Шевчук Г. І.,за дор;

відповідач-Федотов А. М.,згідно  наказу №63-К;

третя особа-Галуш О. М.,за дор;

третя особа (директор)- Власова Л. П..

ВСТАНОВИВ :

Заявлено позов визнати дії КП "Могилів-Подільське Міжрайонне бюро технічної інвентаризації" по державній реєстрації нерухомого майна по вул. Леніна 44а в с. Володіївці, Чернівецького району, Вінницької області протиправними, рішення від 09.02.2006 року про державну реєстрацію права власності на об"єкти нерухомого майна по вул. Леніна 44а в  с. Володіївці, Чернівецького району, Вінницької області за ПСП "Господар-Плюс" нечинним. Постановити рішення про поворот виконання рішення про державну реєстрацію права власності за ПСП "Господар-Плюс" від 09.02.2006 року, номер запису 7 в книзі 2 на об"єкт нерухомого майна по вул. Леніна 44а в  с. Володіївці, Чернівецького району, Вінницької області шляхом його скасування.

Позивач обгрунтовуючи свої вимоги посилається на те, що реєстрація права власності на об"єкти нерухомого майна по вул. Леніна 44а в  с. Володіївці, Чернівецького району, Вінницької області за ПСП "Господар-Плюс" вчинена відповідачем з порушенням чинного законодавста- без виконавчого документа та без технічної інвентаризації об"єкта.

Відповідач в судовому засіданні проти заявлених вимог заперечує посилаючись на те, що реєстрація права власності проведена відповідно до чинного законодавства, що інвентаризація об"єкта проводилась в підтвердження надав інвентаризаційну справу на об"єкт.

Третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача проти позову заперечує посилаючись на те, що реєстрація права власності  ПСП "Господар-Плюс" на об"єкт нерухомості - нежитлової будівлі по вул. Леніна 44а в  с. Володіївці, Чернівецького району, Вінницької області  здійснена на виконання рішення третейського суду від 09.12.2005 року, що відповідає закону.

Відповідно до клопотання сторін, в зв"язку з неявкою їх в судове засідання та в зв"язку з необхідністю витребування додаткових документів розгляд справи відкладався та в судовому засіданні оголошувалась перерва.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін суд дійшов висновку. що позов задоволенню не підлягає виходячи з наступного.

09.02.2006 року КП "Могилів-Подільське Міжрайонне бюро технічної інвентаризації" проведено реєстрацію права власності  на об"єкт нерухомості - нежитлової будівлі по вул. Леніна 44а в  с. Володіївці, Чернівецького району, Вінницької області  за ПСП "Господар-Плюс" керуючись Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень" та Тимчасовим положенням про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2002 року №7/5 та зареєстрованим у Мінюсті України 18.02.2002 року за № 157/6445.

Перелік документів, що посвідчують винекнення речових прав на нерухоме майно та є підставою для державної реєстрації цих прав, визначених у ст. 19 Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень". До таких, серед інших, належить рішення суду, що набрало законної сили.

Перелік документів для державної реєстрації виникнення та оформлення прав власності на нерухоме майно наводиться у Положенні. Для такої реєстрації, згідно п.2.1 Положення, БТІ подаються:

- заява про реєстрацію прав власності;

- правовстановлювальні  документи ;

- інші документи, що визначені цим Положенням.

У Додатку 1 до пункту 2.1 Положення визначено Перелік  правовстановлювальних документів, на підставі яких проводиться реєстрація прав власності на об"єкти нерухомого майна. До них належить рішення третейських судів про визнання права власності на об"єкти нерухомого майна (п.10 Переліку). Подання до БТІ інших документів для реєстрації відповідних прав, зокрема виданого компетентним судом виконавчого документа на виконання рішення третейського суду, ні Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень", ні Положенням не передбачено.

Документи необхідні для державної реєстрації об"єктів ПСП "Господар-Плюс" до МБТІ були надані, що підтверджується матеріалами інвентаризаційної справи, а тому посилання позивача на відсутність технічної інвентаризації об"єкта також не можуть бути взяті судом до уваги.

Відповідно до ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті  обставини, на яких  грунтуються її  вимоги та заперечення.

Враховуючи викладене в позові з зазначених підстав слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 158,160,162,163,167, 255, 257  КАС України, -

ПОСТАНОВИВ :

В позові відмовити.

Відповідно до ст. 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. При цьому апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд , який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                    Даценко М.В.

з оригіналом згідно

секретар с/з                      Яцик А. В.

Дата ухвалення рішення18.04.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу586861
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/223-06 

Постанова від 18.04.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 05.03.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 22.01.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 15.12.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні