Ухвала
від 30.06.2016 по справі 820/1673/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

30 червня 2016 р.                                                             №2а- 820/1673/16

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Полях Н.А.,

розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника позивача про заміну неналежної сторони по адміністративній справі за позовом Західної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ОІЛТРАНС 2005" про стягнення податкового боргу,-

В С Т А Н О В И В:

          Позивач, Західна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ОІЛТРАНС 2005", в якому просить суд:

          - стягнути з ТОВ "ОІЛТРАНС 2005" (код 33674625) податковий борг у сумі 1101435,87 грн. з розрахункових рахунків, відкритих відповідачем в банках, що обслуговують такого платника.

          На адресу Харківського окружного адміністративного суду через канцелярію надійшло клопотання від представника позивача про заміну неналежного позивача на належного.

          Представник позивача у судове засідання, призначене на 30.06.2016 року не з'явився, про дату, час, місце проведення судового засідання повідомлявся належним чином.

          Представник відповідача у судове засідання, призначене на 30.06.2016 року не з'явився, про дату, час, місце проведення судового засідання повідомлявся належним чином.

          Враховуючи положення ст.ст. 122, 128 КАС України суд вважає за можливе розглядати справу без участі представників сторін у порядку письмового провадження на підставі наявних у справі документів.

          Відповідно до положень ч.1 статті 41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

          Судом встановлено, що на підставі постанови №892 "Про деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби" від 04.11.2015 року та на підставі наказу Державної фіскальної служби України №174 від 24.02.2016 року, було проведено реорганізацію деяких територіальних органів Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

          Так на підставі зазначених нормативно-правових актів Західну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області було реорганізовано в Центральну об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Харківській області.

          Зазначене підтверджується також спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що містяться в матеріалах справи.

          Відповідно до положень ст.52 КАС України, суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

          Разом з тим, з матеріалів справи вбачається, що первинним позивачем по справі була Західна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області.

          Враховуючи зазначене вище, у даній справі належним позивачем є Центральна об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Харківській області.

          З метою повного, всебічного та об'єктивного з'ясування обставин у адміністративній справі, суд прийшов до висновку про необхідність заміни позивача по справі, а саме Західну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області на належного позивача - Центральну об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Харківській області.

          Керуючись положеннями ст.ст.10, 11, 14, 52, 150, 160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

          Замінити позивача по справі № 820/1673/16 Західну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області на належного позивача -Центральну об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Харківській області.

          Копії даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

          Ухвала оскарженню не підлягає.           

Суддя                                                                                           Полях Н.А.

Дата ухвалення рішення30.06.2016
Оприлюднено05.07.2016
Номер документу58702488
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/1673/16

Ухвала від 30.05.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Постанова від 30.05.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 30.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 30.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 03.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні