Ухвала
від 27.06.2016 по справі 753/11746/16-к
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/11746/16-к

провадження № 1-кс/753/2560/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" червня 2016 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю прокурора прокуратури Дарницького району м. Києва ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про накладення арешту за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016100020000033, за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 191 КК України,-

в с т а н о в и в :

Старший слідчий СВ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором прокуратури Дарницького району м. Києва ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на розрахункові рахунки ТОВ «Грін Лайт Принт».

Обґрунтовуючи клопотання, старший слідчий слідчого відділу зазначив, що В рамках розслідування вказаного кримінального провадження від представника ТОВ «Інфініті про» надійшла заява про вчинення злочину ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , а саме про незаконне виведення з рахунків ТОВ «Інфініті Про» грошових коштів, а також про незаконне виведення товарно-матеріальних цінностей в адресу ТОВ «Грін Лайт Принт» на загальну суму 1,6 млн грн, за результатами розгляду вказаної заяви матеріали внесені до ЄРДР за ознаками складу правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Так відповідно до наявних матеріалів кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_5 , 12 червня 2015 року переслідуючи корисливий мотив, вчинив привласнення та розтрату майна, яке належало ТОВ «Інфінті Про» у вигляді товарно-матеріальних цінностей (чорнила для оргтехніки) на загальну суму 1 658 888,62 грн, при наступних обставинах, а саме шляхом використання реквізитів ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Голд» (код 39435169), яке має ознаки фіктивності, здійснив документальне оформлення мнимої операції по відвантаженню ТМЦ , яке належало ТОВ «Інфінті Про» в адресу ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Голд» та в подальшому на підконтрольне йому підприємство ТОВ «Грін Лайт Принт» (код 38449495), де він являється власником та комерційним директором.

05.11.2015 року в якості свідка допитано комірника ТОВ «Інфінті про» ОСОБА_6 , який повідомив, що фактично всіма питаннями функціонування підприємства займався ОСОБА_7 , який також відповідав за фінансово-господарську діяльності вказаного підприємства, бухгалтерський облік підприємства вела ОСОБА_8 . Також пояснив, що на червень місяць 2015 року на складських приміщеннях ТОВ «Інфініті Про» розміщувалися товарно-матеріальні цінності на загальну суму 1,6 млн. грн., які шляхом оформлення мнимих договорів незаконно переведені у володіння ТОВ «Грін Лайт Принт».

05.11.2015 року в якості свідка допитано ОСОБА_9 , який показав, що в дійсності він являється директором та засновником ТОВ «Інфініті Про» однак у зв`язку з тим, що він поламав хребет, тривалий час не міг виконувати свої функціональні обов`язки так, як був прикутий до ліжка - функції директора безпосередньо на підприємстві виконував ОСОБА_10 , а бухгалтерський та податковий облік вела ОСОБА_8 за місцем свого проживання: АДРЕСА_1 . Також повідомив, що ОСОБА_4 та ОСОБА_5 разом шляхом підробки документів викрали ТМЦ ТОВ «Інфініті Про» зі складського приміщення розміщеного за адресою: м. Київ, вул. Сім`ї Хохлових, 8 та незаконно оформили їх на ТОВ «Грин Лайт Принт». Також шляхом використання підприємств з ознаками фіктивності, а саме ТОВ «Меркурі Іновейшин» та ТОВ «Ніка-Річ-Сервіс» з рахунків ТОВ «Інфінті Про» незаконно вивів грошові кошти на загальну суму 3 077 127 грн.

07.12.2015 року проведено виїмку в АТ «Укрсиббанк» руху коштів по розрахунковим рахункам ТОВ «Інфніті Про» відповідно до яких в дійсності встановлено, перерахування грошових коштів за нібито поставлений товар з боку ТОВ «Меркурі Іновейшин» та ТОВ «Ніка-Річ-Сервіс».

13.11.2015 року на підставі Ухвали Дарницького районного суду проведено обшук за адресою: м. Київ, вул. Сім`ї Хохлових, 8, за результатами проведеного обшуку встановлено, що товарно-матеріальні цінності з вказаного складського приміщення вивезені.

02.11.2015 року на адресу СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві надійшло клопотання про місце знаходження ТМЦ, які були вивезені зі складського приміщення розміщених за адресою: м. Київ, вул. Сім`ї Хохлових 8.

16.11.2015 року в рамках розслідування вказаного кримінального провадження з боку представника ТОВ «Інфініті Про» ОСОБА_11 був поданий цивільний позов та заявлена заподіяна шкода в розмірі 5 630 015 грн.

05.12.2015 на підставі постанови ТОВ «Інфініті Про» (код ЄДРПОУ: 38423975) в особі його генерального директора ОСОБА_9 визнано цивільним позивачем у вказаному кримінальному провадженні та залучення його законного представника ОСОБА_11 .

На підставі наявних матеріалів кримінального провадження, встановлено, що фактично привласнені товарно-матеріальні цінності ТОВ «Інфітіні Про», на даний час незаконно реалізуються ТОВ «Грін Лайт Принт», а кошти отримані в результаті вказаних дій перебувають на рахунках вказаного підприємства та фактично здобуті незаконним шляхом і мають значення речових доказів у вказаному кримінальному провадженні.

Так, згідно бази даних «Податковий блок» ТОВ «Грін Лайт Принт» (код ЄДРПОУ 38449495) має відкриті розрахункові рахунки № НОМЕР_1 (українська гривня), № НОМЕР_2 (українська гривня), № НОМЕР_3 (долар США) відкриті в Київському ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 321842).

Відповідно до положень ст. 59 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000 року зупинення видаткових операцій за рахунками юридичних осіб здійснюється лише в разі накладення арешту; арешт на кошти юридичних осіб здійснюється за рішенням суду в порядку, встановленому законом.

Так, відповідно до ч. 1 та ч. 2 ст. 170 КПК України (накладення арешту на майно)

1. «… арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину або може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру, або може підлягати спеціальній конфіскації щодо третіх осіб, юридичної особи або для забезпечення цивільного позову. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

2. Метою арешту майна є забезпечення кримінального провадження, забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні ….»

Відповідно до положень ст. 59 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000 року зупинення видаткових операцій за рахунками юридичних осіб здійснюється лише в разі накладення арешту; арешт на кошти юридичних осіб здійснюється за рішенням суду в порядку, встановленому законом.

З огляду на викладені обставини, суд приходить до висновку, що начальником слідчого управління та прокурором у клопотанні доведено наявність достатніх підстав для накладення арешту на рахунки, керуючись ст. 170 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про накладення арешту на рахунки задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 та слідчим ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , можливість доступу та накладення арешту на видаткову частину розрахункових рахунків № НОМЕР_1 (українська гривня), № НОМЕР_2 (українська гривня), № НОМЕР_3 (долар США), відкритих в Київському ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 321842), які належать ТОВ «Грін Лайт Принт» (код ЄДРПОУ 38449495).

Зобов`язати службових осіб Київського ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 321842) зупинити видаткові операції по рахунках № НОМЕР_1 (українська гривня), № НОМЕР_2 (українська гривня), № НОМЕР_3 (долар США), які належать ТОВ «Грін Лайт Принт» (код ЄДРПОУ 38449495) станом на дату, годину та хвилину отримання ухвали суду.

Зобов`язати службових осіб Київського ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 321842) негайно надати до СВ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві відомості щодо залишку грошових коштів на рахунку та в подальшому надавати відомості щодо залишку грошових коштів за письмовим запитом слідчих СВ ФР ДПІ Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 ..

Відповідно до ст. 309 КПК України дана ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення27.06.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58717020
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/11746/16-к

Ухвала від 27.06.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Шклянка М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні