Ухвала
від 24.02.2016 по справі 727/1246/16-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/1246/16-к Провадження № 1-кс/727/535/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2016 року Шевченківський районний суд м. Чернівці

в складі: слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

сторони кримінального провадження:

слідчий - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Чернівецькій області капітана податкової міліції ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки по матеріалам досудового розслідування внесених до ЄРДР №32015260000000070 від 30 вересня 2015 року, за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся старший слідчий СУ ФР ГУ ДФС у Чернівецькій області ОСОБА_4 з клопотанням про призначення позапланової перевірки.

В клопотанні посилається на те, що 30 вересня 2015 року до ЄРДР внесено відомості №32015260000000070 за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України, відповіно до яких: службові особи ТОВ ВКП "Чернівецький завод теплоізоляційних матеріалів", в продовж 2014 року здійснюючи фінансово-господарські операції через пов`язані суб`єкти господарювання з підприємствами з ознаками фіктивності ухилилися від сплати податків на загальну суму 6047,0 тис. грн..

Вказує, що в результаті досудового розслідування встановлено проведення фінансово-господарських операцій ТОВ ВКП „Чернівецький завод теплоізоляційних матеріалів із залученням «транзитних» підконтрольних їм підприємств: в тому числі ТОВ «Торговий Дім Тім - Ротис», те що з метою встановлення завданих державі збитків, всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, встановлення можливого факту несплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів до бюджету, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у призначенні позапланової документальної перевірки ТОВ «Торговий Дім Тім - Ротис», а тому просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.78.1.11 Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка здійснюється за таких обставин, зокрема отримано судове рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Встановлено, що 30 вересня 2015 року до ЄРДР внесено відомості №32015260000000070 за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України, відповіно до яких: службові особи ТОВ ВКП "Чернівецький завод теплоізоляційних матеріалів", в продовж 2014 року здійснюючи фінансово-господарські операції через пов`язані суб`єкти господарювання з підприємствами з ознаками фіктивності ухилилися від сплати податків на загальну суму 6047,0 тис. грн..

В результаті досудового розслідування встановлено проведення фінансово-господарських операцій ТОВ ВКП „Чернівецький завод теплоізоляційних матеріалів із залученням «транзитних» підконтрольних їм підприємств: в тому числі ТОВ «Торговий Дім Тім - Ротис», те що з метою встановлення завданих державі збитків, всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, встановлення можливого факту несплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів до бюджету, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у призначенні позапланової документальної перевірки ТОВ «Торговий Дім Тім - Ротис»

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що з клопотання та наданих до нього матеріалів вбачається наявність достатніх підстав вважати, що проведення документальної позпланової документальної перевірки ТОВ «Торговий Дім Тім - Ротис» з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків за січень-грудень 2014 року по взаємовідносинам із ТОВ ВКП „Чернівецький завод теплоізоляційних матеріалів, має суттєве значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, вважаю, що є підстави для задоволення клопотання в цій частині.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 371-372 КПК України, ст.78.1.11 Податкового кодексу України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому з ОВС відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Чернівецькій області капітану податкової міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення позапланової документальної перевірки з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків ТОВ «Торговий Дім Тім - Ротис» (код ЄДРПОУ 37952511) по взємовідносинам із ТОВ ВКП „Чернівецький завод теплоізоляційних матеріалів, за період січень-грудень 2014 року.

Проведення перевірки доручити працівникам ДПІ у м. Чернівцях ГУ ДФС у Чернівецькій області.

Ухвала оскарженню не підлягає, на неї можуть бути поданні заперечення під час підготовчого провадження в суді .

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення24.02.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58750710
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —727/1246/16-к

Ухвала від 24.02.2016

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні